Caplock Публикувано Ноември 26, 2010 Share Публикувано Ноември 26, 2010 (Редактирано) Такам... Здравейте, пичове.Извинявам се предварително за тъпирската тема.Аз съм поредното леке захванало се с изтезанията на бас китарата ( инструмента го мъча от точно 7 месеца +/- някой и друг ден ) и проблема ми е следния - около мен няма някой, който реално да ме насочи или да ми каже до какво ниво съм стигнал, дори за ориентир.Та - имам спешна нужда от външно мнение и ще е готино, ако някой рече да помогне . Свиря на един Squier Precision, който не е нещо особено, но ми върши работа.Предпочитам свирене с пръсти ( с три съм се научил засега ), но от време на време ползвам и перце.Slapping-ът го мога, но на твърде елементарно ниво ( Higher Ground примерно + някои леки упражнения ) , tapping-ът ми е горе-долу същия.Все още не мога да настройвам по слух.Теория уча всяка неделя, и пак - по малко ( запознат съм с акордната конструкция, гамите, някои скали, арпежи, интервали както и съъъъвсем малко с китарните хармонии - the fifhts диаграмата да се разбира ;д ).Песните, които съм научил са Alice in Chains - Rotten Apple и Would; Rammstein - Du Hast, Pussy; Metallica ( есте, Металеца ) - For whom the bell tolls, Devil's Dance, Enter Sandman, Wherever I May Roam, Nothing Else Matters, Ride the Lightning; Megadeth - Symphony of Destruction, RHCP - Higher Ground, By the Way, Californication; RATM - Bombtrack, Killing in the name of, Testify; Soundgarden - Black Hole Sun; Machine Head - Imperium; Led Zeppelin - Black Dog, Mastodon - Blood and Thunder; Black Sabbath - NIB ( + солотo ).Вакацнията гледах да свиря по четири часа на ден, но сега ми остават едва един-два..not good. Та... ако може някой опитен басист да ми каже това как е, какво още трябва да уча и въобще всякакви съвети - ще е fоckin awsum.Благодаря Редактирано Ноември 26, 2010 от Caplock Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rudibass Отговорено Ноември 26, 2010 Share Отговорено Ноември 26, 2010 Идеята е как си ги научил да ги свириш тея неща...Може би си мислиш само ,че ги знаеш.И аз си мисля че мога да свиря няакви неща на Уутън ама на дали той ще е на това мнение като ме чуе...Предлагам следното нещо....Ела да те чуя и ще ти кажа на кое да обърнеш внимание (ако изобщо има нужда) 0898 431061 ми е телефона. С уважение Гого Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Caplock Отговорено Ноември 26, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 26, 2010 Благодаря за преложението, ама работата е там, че съм малко далеч от sofeto ;d ... Но, виж, нищо не пречи да взема да запиша един кавър и да го сложа тук...примерно.Ill see what I can do. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Viper-X Отговорено Декември 1, 2010 Share Отговорено Декември 1, 2010 Е браво бе, поне кажи от къде си Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Бас Отговорено Декември 1, 2010 Share Отговорено Декември 1, 2010 ^ Е, тогава как ще има "Problem-o" Колегата Caplock, ще ми покажеш ли как е Would, че имам известни съмнения в едни моменти, пък аз също мога да ти разкажа някое друго парче - питай? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Caplock Отговорено Декември 1, 2010 Автор Share Отговорено Декември 1, 2010 outro-то? иначе, аз съм я научил по тази таблатура - http://tabs.ultimate-guitar.com/a/alice_in..._guitar_pro.htm а тея дни като си преборя мързела и си добутам amp-a в ще взема да запиша нещо, да... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Viper-X Отговорено Декември 1, 2010 Share Отговорено Декември 1, 2010 я ми покажи от къде си учил for whom the bell tolls Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Бас Отговорено Декември 1, 2010 Share Отговорено Декември 1, 2010 outro-то? иначе, аз съм я научил по тази таблатура - http://tabs.ultimate-guitar.com/a/alice_in..._guitar_pro.htm а тея дни като си преборя мързела и си добутам amp-a в ще взема да запиша нещо, да... Не, табулатурата е много сбъркана в баса - под "някои моменти" имах предвид предимно основния риф и вариациите му Преди две години я свирех, ама така и нямах време да разбера какво се случва в оригинала Верно, що не я запишеш Would, ама не цялата, само частите и, да чуем? For whom the bell tolls, Soundgarden - Black Hole Sun, RHCP - Higher Ground също ги щрихирай. Подозирам, че rudibass ти направи правилна забележка Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Септември 2, 2011 Share Отговорено Септември 2, 2011 С метроном свириш ли? Бектракове с барабанчета? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Viper-X Отговорено Септември 2, 2011 Share Отговорено Септември 2, 2011 И добре дошли обратно в темата след 10 месеца.... 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts