Jump to content
Българският форум за музиканти

Намерих някакви


bassguitarmaniac

Recommended Posts

Мерси,тва ми беше много полезно. Сега се спрях на D'addario EXL190  ( http://store.daddario.com/category/145930/...ng_Scale_40-100 ). Те са с никел и може би ще е по-добре така отколкото със стомана,защото прочетох че със стомана боли повече ,а аз свиря от една година. Другото е D'addario ENR71 ( http://store.daddario.com/category/145875/...ng_Scale_45-100 ). Te са halfrounds , което не разбрах много , но май боли по-малко. И третото е Ernie Ball Super slinky bass nickel wound .045-.100 (тук не мога да пратя щото сайта е гаден). Кажете от тея кои са най-добри за мен. Благодаря предварително!  :icon_shithappens:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериозен въпрос - свириш вече една година, още ли те болят пръстите? Струните с никелово покритие са по-класическото решение, като че ли. Стоманените звънтят повече. Но това колко ще те боли зависи повече от сетъпа на баса, дебелината на струните и не на последно място - постановката ти на свирене, не толкова от материала. Гледам първите, които си постнал са 40-100. Ако баса ти досега е бил с 45-105 може да се наложи корекция на сетъпа. Според мен - вземи си някакви roundwound струни с никелово покритие. За размер не знам какво да те посъветвам, не е ясно с какви струни си бил досега и доколко добре е сетъпнат инструмента ти.

 

Успех :surprise:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мен не ме боли,просто баса ми беше със струните и не знам кви са , но видях че са roundwonds и за тва най вероятно ще си взема първите :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.