Fallenblood Отговорено Ноември 22, 2010 Share Отговорено Ноември 22, 2010 (Редактирано) гибсън във фендер тури си една програма сега и радвай l.k., какви дървеса те болят, брате? който си има брада (респ. кичара), ще си има и гребен. който си е позволил скъпа китара, ще си позволи и усилвател. а който тепърва започва с някакъв евтинджос, няма да умре, ако си го включи в компа... Редактирано Ноември 22, 2010 от Fallenblood Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Voodoo_MetaL_PK Отговорено Ноември 22, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 22, 2010 гибсън във фендер тури си една програма сега и радвай l.k., какви дървеса те болят, брате? който си има брада (респ. кичара), ще си има и гребен. който си е позволил скъпа китара, ще си позволи и усилвател. а който тепърва започва с някакъв евтинджос, няма да умре, ако си го включи в компа... Именно!Какво като свиря със Скуайър?Така или иначе ще взема кубе. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Ноември 22, 2010 Share Отговорено Ноември 22, 2010 След като нито китарата е направена за включване в звукова карта, нито звуковата карта е направена за включване на китара, какво се мориш? Ама си чувал че било ставало? Някъде в някакъв момент с някакви компромиси е станало, ама какво от това? Надяваш се това да е твоя случай? Ами не е. Китарата се включва успешно в: -китарен предусилвател; -китарен ефект, процесор; -усилвател с вход за китара. Всичките тези неща имат входно съпротивление 500к-1Мегаом и съответните честотни корекции. В звуковата карта се включват: -източници с линеен изход 0,775V/600ohm в линейния вход; -микрофони за скайп в микрофонния вход. Има си и своите предимства китара да се включи в звуковата карта. - бърз и лесен запис без микрофони пред говорители; - възможност за многократна смяна на софтуерни ефекти след като вече имаме готовия запис, без да се налага да го свирим наново с друг дисторшън примерно или с по малко дилей; - на практика чрез намирането на подходящ софтуер(всички знаем как се намира и колко ни струва ) процесор не е нужен и ако имаме такъв , той трябва да е от висок клас за да се равнява със софтуера; Ако пък имаме и един DI Box нещата ще станат още по приятно реализирани. Иначе компромиси има, но ги има и с евтини кубенца и процесорчета... да не говорим че ако се нуждаем от запис чрез тях резултатите са често плачебни. А ако за наш късмет имаме светсен усилвател, ще ни трябва и не какъв да е микрофон... оттам нататък да се научим как да го позиционираме и т.н. И в един момент момченцето , което пита не разполага с нищо такова и ние трябва набързо да му кажем да прекрати опитите ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Ноември 22, 2010 Share Отговорено Ноември 22, 2010 Дайте да уточним: На никого не се карам. Ако някой е засегнат да почвам да му се извинявам. Никъде не съм казал че не може, а че не е добре. Не е добре, защото киртарният изход не пасва на никой от входовете на саундкартата по ниво, входно/изходно съпротивление и чувствителност. В микрофонният вход китарата ще се чува, но сигналът ще е шумен, оттам със скопена динамика, хубавия тембър във високите също е резнат в резултат на ниското входно съпротивление. В линейният вход нивото на сигнала ще е ниско, като допълнително ще са подтиснати високите хармоници от ниското входно съпротивление. Какво ни остава да правим? Да усилваме сигнала от звуковата карта, съответно да вдигаме шума. После го орязваме от нойз-гейт функциите на софта и динамиката още отива на кино. Междувременно повдигаме високите уж да ги компенсираме, ама тях ги няма. Получаваме един звук с яко изкривявания, дето за рифа на Smoke on the water става, ама да го слушаш на 2 ракии. После в един момент "ръгаме" скуайъра в един добър амп и се хващаме за главата. Или по-лошото - сменяме адаптерите или направо китарата с по-скъпа и пак получаваме същата боза. В Продава излизат кубета в ценовия диапазон 50-100 лева. На тях поне можеш да чуеш какво свириш и да поработиш върху звукоизвличането, а не само върху дрънкането. Компромисен вариант е ползване на междинен бустер пред звуковат акарта за съгласуване на нивата и входно/изходните съпротивления. С нетърпение очаквам следващата такава тема, за да постъпя като Валяка. Задачка за домашно: Какво е динамика в аспекта на китарното свирене? Дайте пример на китарист (изпълнение) с голяма динамика. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Ноември 22, 2010 Share Отговорено Ноември 22, 2010 (Редактирано) Да вдигаме ръка или ти ще посочваш? Китара директно включена в звуковата карта Не казвам че е връх на звуковите постижения , но е приемливо. Шумът е поносим(да не казвам че не чувам такъв) Редактирано Ноември 22, 2010 от ultramega Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Ноември 22, 2010 Share Отговорено Ноември 22, 2010 OK, звучи приемливо. Разкажи за каква карта иде реч. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Ноември 22, 2010 Share Отговорено Ноември 22, 2010 хм, изкушавам се и аз да пусна един запис в саунд карта (вградена) с едни хубави чисти, но ще се изложа откъм техника на свирене Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Ноември 22, 2010 Share Отговорено Ноември 22, 2010 Темата е техничарска - няма да се изложиш. Кажете нещо за динамиката, все пак. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Ноември 23, 2010 Share Отговорено Ноември 23, 2010 (Редактирано) Относно динамиката - пример: И щом темата е техническа ето и Моят вариант директно в звуковата карта и ако има по малко динамика , то е от свиренето Далеч съм от Е . Джонсън Относно катртата - в предното си твърдение спомена , че нито картата е предназначена за китара, нито китарата за звукова карта, без да опоменаваш каква е картата и каква китарата и също подсказа че опитите са безсмислени . Зависи от изискванията. При някои обстоятелства може би си прав, но в случая говориш на сляпо. Все пак питащият обяснява че няма средства и дори слуша на слушалки поради тази причина . Картата ми е сравнително евтина , имам я от поне 2 години и повече дори , но тя също не е предназначена за китара до колкото знам или поне не повече от всяка друга звукова карта Редактирано Ноември 23, 2010 от ultramega Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Ноември 23, 2010 Share Отговорено Ноември 23, 2010 Благодаря за добрия пример. Надявам се и другите да са го приели за такъв и д чуват това, което и ти си чул. Вероятно си го свирил не само включен в звуковата карта и можеш да направиш разлика в звученето на пасажите след 2:30 в твоя запис. Точно там издиша динамиката, а трябва да я има. Дори на мп3-ка се чува. Изпълнението е добро Приемлив компромис е да се включи китара с активна електроника в линейния вход на картата. Кажи, все пак, каква е картата, за да могат хората да се ориентират горе долу от какъв хардуер какво да очакват. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Ноември 23, 2010 Share Отговорено Ноември 23, 2010 Благодаря за позитивната оценка на свиренето. Само че това, че след 2:30 динамиката я няма потвърждава по скоро моите думи, тъй като аз съм записвал върху бекинг трак и от 2:21 нататък китарата си е от трака Просто съм записал само половината парче. Веригата е Фендер Ам. стандарт Страт, кабел с преходник и звукова карта M-audio audiophile 24 96. Софтуера е Guitar rig 3 Пресета мисля беше Jimi Wing. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Ноември 23, 2010 Share Отговорено Ноември 23, 2010 Тя динамиката и преди 2:30 я няма, ама не е толкова чуваемо. Anyway, картата ти струва колкото евтино кубе. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Ноември 23, 2010 Share Отговорено Ноември 23, 2010 Жалко, че не пазя стари записчета с Пълдин през вградена звукова карта с Asio4Аll драйвери. Правил съм си експерименти да записвам и евтино кубе с евтин микрофон. Определено не ми се получава по-добре. Говорим за много ниско бюджетно решение(почти безплатно)- къде да си включим китарата нали? Или поне такава беше първоначалната идея на питащия. Преди време (в детството) нямах ни компютър , ни кубе и съм си включвал китарата във всевъзможни неподходящи апартури(грамофони, касетофони и радиоприемници) И да ти кажа ми беше все тая , 'щото кефа, който си доставях тогава, сега много трудно ще го постигна , макар да разполагам с много повече средства и информация. Иначе според мен евтиното кубенце, в повечето случай не звучи добре, вдига много шум и кой знае колко не помага за по динамично свирене. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts