Voodoo_MetaL_PK Публикувано Ноември 18, 2010 Share Публикувано Ноември 18, 2010 Свиря на китара от съвсем скоро[noob съм], имам електрически Squier, но нямам кубе все още, обмислям вариянти относто това, но имам въпрос дали мога да си ръгна китарата в компа (,а то е един комп... ).Звуковата карта не е сменявана никога, а компа ми е от мноооого одавна, доста стар, във всеки случай не е superstar, та звуковата карта е такава Realtek ALC655 @ ATI SB600 - AC'97 Audio Controller (поне това изписва в евереста), RAM - 768 (512+256), HDD~200GB, Processor AMD Sempron, 1800 MHz (9 x 200) 3200+...Проблем ли е и голем ли е?За временна употреба дали ствава или въобще за никаква?Мисълта ми е докато реша какво да е кубето дали мога да ползвам компа като усилвател (дори да е без ефекти, на програма и да си слушам това което правя (жалко подобие на музика) на слушалките?Благодаря, не ме хулете много, нов съм, не разбирам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Ноември 18, 2010 Share Отговорено Ноември 18, 2010 Изчети важните теми на раздел Китара и ще ти се прояснят нещата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Voodoo_MetaL_PK Отговорено Ноември 18, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 18, 2010 Четох, но там пише за програмите, а моя въпрос е конкретен, защото видео картата ми е стара. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Ноември 18, 2010 Share Отговорено Ноември 18, 2010 Видеокартата няма отношение към твоите опити. Ако няма да ползваш някакъв специализиран софтуер няма никакъв смисъл да си ръгаш китарата в компа. По-добре я включи в някое старо радио или нещо, дето има усилвател. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Voodoo_MetaL_PK Отговорено Ноември 18, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 18, 2010 Е, значи, дори и да включа китарата отзад в буксата и да си намеря софтуер мога да си слушам 'произведенията' през слушалките?Тоест тая видеокарта не играе роля в моя случай?Правя кабела, ръгам и почвам с некой софтуер, временно заместващ бъдещото ми кубе? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Ноември 18, 2010 Share Отговорено Ноември 18, 2010 Тази комбинация няма да замени бъдещото ти кубе. Бегай да четеша, защото ще почнем да повтаряме неща, които вече са написани там. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leadoff Отговорено Ноември 19, 2010 Share Отговорено Ноември 19, 2010 @ Voodoo Metal PK Да, колегата L.K. е прав... Първо, е все тая дали ще си "ръгнеш" китарата в компа, уредбата, телевизора и т. н. техники с усилвател, ако не искаш да изкараш "нещо по така". Друг е въпроса, ако искаш да ползваш компютъра си с някакъв софтуер като Guitar Rig, Amplitube, GTR, Revalver и т. н. моделинг софтуер на китарни ампове и ефекти за да свириш. И ако е така наистина "бегай да четеш" :-), много е писано по въпроса. Но за да съм ти полезен все пак ето един шорткът от мен: конфигурацията ти покрива минимума за това да използваш Amplitube 2 например (1GHz / Athlon XP 1.33 GHz, 512 MB of RAM, Windows XP), но първо ще трябва да си оптимизираш системата и то здраво за да не дърпа ресурс, който ще ти е необходим за да върви гладко и второ да имаш инсталиран ASIO4ALL драйвер за да избегнеш закъснението на звука. Или просто попитай някой, който ги чатка тези неща и той да ти покаже за какво иде реч. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Ноември 19, 2010 Share Отговорено Ноември 19, 2010 Преди малко в твоя чест, Voodoo Metal PK, си "ръгнах" китарата директно в активните колонки на компютъра. Е ми чува се, макар и слабо. С един предусилвател или ефект между китарата и колонките звукът ще се усили повече. Разбира се не бих свирил така дори за удоволствие - няма никакво удоволствие. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Voodoo_MetaL_PK Отговорено Ноември 19, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 19, 2010 (Редактирано) Преди малко в твоя чест, Voodoo Metal PK, си "ръгнах" китарата директно в активните колонки на компютъра. Е ми чува се, макар и слабо. С един предусилвател или ефект между китарата и колонките звукът ще се усили повече. Разбира се не бих свирил така дори за удоволствие - няма никакво удоволствие. Благодаря много и на теб и на leadoff.Начинаещ съм, новак съвсем и май ще дочакам да взема кубе, не ми се занимава с програми.Та като стана на въпрос, въпреки, че е офтопок, ама нали темата си е моя, какво бихте ми препоръчали?Ново/старо от България или от Германия (имам познат, който може да ми го вземе, но не може да го пробва, не е наясно с музиката, имам познат в България, който знае и разбира).Разполагам с около 250 лева най-много.Благодаря! Edit: Забравих да кажа, кубе ми трябва за домашна употреба, нямам нужда от над 30 вата (май и 30 са много) не съм тръгнал да ставам професионалист, транзисторно разбира се, може би нещо от сорта на Line 6, Laney или MG серията на Marshall?Дайте съвет, благодаря! Редактирано Ноември 19, 2010 от Voodoo_MetaL_PK Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Ноември 19, 2010 Share Отговорено Ноември 19, 2010 В Продава имаше едно Fender FM 15 DSP за 100 лева. Понеже го имам вкъщи спокойно мога да ти го препоръчам като за домашно свирене. Има много ефекти и звуци - ще се веселиш дълго време. За по-високи изисквания - нещо лампово, но това е друга тема. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts