killer Отговорено Март 31, 2005 Отговорено Март 31, 2005 и все пак PRS-a е по красив и от двата Ибанеца Аз съм фанатичен фен на Ibanez ... Но в случая съм абсолютно съгласен ... нито един Ibanez (колкото и скъп да е) не може да се сравни с един хубав PRS (Става въпрос обаче за звук :twisted: ... за визия, съм съгласен с DaftFunk за гореспоменатият случай) Според мен Ibanez са малко "синтетични" / изкуствени китари, трябват им процесори за да изкарат максимума от тях, докато един (говорим за Usa сериите) Gibson, Fender, PRS и др. могат да изтискат максимума от тях само с един хубав усилвател ..... сравнението е малко грубо, все пак сравняваме 4 различни китари (почти всяка за различен стил музика). Моля никой от собствениците на Ibanez да не се засяга (Аз също съм измежду тях :twisted: ), целта тук не е да оплюя Ibanez а да изкажа лично мнение. Поздрави на всички :twisted: Марио :twisted: Цитирай
Atari Отговорено Март 31, 2005 Отговорено Март 31, 2005 Ето какво пък си харесвам от Фендер аз Цитирай
farushko Отговорено Април 1, 2005 Отговорено Април 1, 2005 и на мен този Jaguar ми е от любимите китари, заедно с Торонадо Цитирай
Angry Samoan Отговорено Април 1, 2005 Отговорено Април 1, 2005 (Редактирано) И аз като фен на Fender харесвам много Jaguar - много яка Vintage китара Гледам че в Германия се продават по-евтини модели made in Japan, ok. 700 Euro, така че се надявам да събера пари за една такава. Сменяш и адаптерите с едни Seymour Duncan и китарата звучи още по-яко. Между другото тази китара има и баритон модел. Редактирано Април 1, 2005 от Angry Samoan Цитирай
Angry Samoan Отговорено Април 1, 2005 Отговорено Април 1, 2005 (Редактирано) Според мен Ibanez са малко "синтетични" / изкуствени китари, трябват им процесори за да изкарат максимума от тях, докато един (говорим за Usa сериите) Gibson, Fender, PRS и др. могат да изтискат максимума от тях само с един хубав усилвател ..... сравнението е малко грубо, все пак сравняваме 4 различни китари (почти всяка за различен стил музика).Моля никой от собствениците на Ibanez да не се засяга (Аз също съм измежду тях :twisted: ), целта тук не е да оплюя Ibanez а да изкажа лично мнение. Напълно съм съгласен с теб. Като открих форума преди няколко месеца очаквах, че тук ще се делим основно на фенове на Fender и Gibson, а се оказа че сигурно две трети от хората във форума предпочитат Ibanez или Jаckson . Без съмнение Ibanez правят много добри китари, но все пак поне според мен Fender и Gibson са китарите, които са по-добри, в което не трябва да има съмнение, като се има предвид, че именно те са изобретили ел. китара като такава, а останалите фирми само са следвали моделът определен от тях. Но може би за някои от по-тежките стилове някои модели на Ibanez вършат добра работа. Може би малко тъпо сравнение, но нещата стоят малко като при автомобилте -Honda правят много яки автомобили, но все пак не могат да се сравняват с BMW и Mercedes Редактирано Април 1, 2005 от Angry Samoan Цитирай
Mecho Отговорено Април 1, 2005 Отговорено Април 1, 2005 Искаааааааааааааам : Притежавам Ibanez, но все повече си мисля :think: , че Fender е марката... :guitar: Цитирай
eXile Отговорено Април 1, 2005 Отговорено Април 1, 2005 Мамка му, АХЕ, махни го тоя звяр от подписа, че се хващам втори път както си чета и да се загледам и арее, 15 минути зяпане на вятъра Напрао си играеш с лабилната ми психика. Или ако не го махнеш мои ми подариш един такъв за рожденния ден след 3 седмици :green: Цитирай
AXE Отговорено Април 1, 2005 Отговорено Април 1, 2005 Мамка му, АХЕ, махни го тоя звяр от подписа, че се хващам втори път както си чета и да се загледам и арее, 15 минути зяпане на вятъра Напрао си играеш с лабилната ми психика. Или ако не го махнеш мои ми подариш един такъв за рожденния ден след 3 седмици :green: Мани - и мен ми действа така :green: Че съм си го сложил и на десктоп-а. Просто се влюбих в тая китара :inlove: :inlove: :inlove: Комбинацията от формата и финиша прото трепе. Само едно фиксирано мостче й липсва Цитирай
eXile Отговорено Април 1, 2005 Отговорено Април 1, 2005 (Редактирано) Колко струва едно такова чудо ми е интересно само? И красотата има цена, в крайна сметка Оня седемструнен warlock на сайта на BC rich също дъвчи винкел. Редактирано Април 1, 2005 от JoiNT_NaTuRe Цитирай
AXE Отговорено Април 1, 2005 Отговорено Април 1, 2005 $950 :wall: Но някой ден ще имам такава :exclaim: Цитирай
MDFk Отговорено Април 1, 2005 Отговорено Април 1, 2005 $950 :wall: Но някой ден ще имам такава :exclaim: За хардтейла ли говориш или за Флойд-Роузнатата? щото пак е прилична цена за това което дава според мен... :think: Цитирай
AXE Отговорено Април 1, 2005 Отговорено Април 1, 2005 Всички китари от NJ серията са със Floyd Rose SpeedLoader™, което е модифициран флойд за бърза смяна на струни. Както виждаш ключове направо липсват - пъхаш струната отгоре и я заключваш долу и тва е Цитирай
Burton Отговорено Април 1, 2005 Отговорено Април 1, 2005 Всички китари от NJ серията са със Floyd Rose SpeedLoader™, което е модифициран флойд за бърза смяна на струни. Както виждаш ключове направо липсват - пъхаш струната отгоре и я заключваш долу и тва е Ако главата не беше толкова красива, направо нямаше да трябва :guitar: Цитирай
Shagrath Отговорено Април 1, 2005 Отговорено Април 1, 2005 $950 :wall: Но някой ден ще имам такава :exclaim: и аз тва си виках цели 8 години ... дано при теб е по-скоро :green: Цитирай
DaftFunk Отговорено Април 1, 2005 Отговорено Април 1, 2005 и все пак PRS-a е по красив и от двата Ибанеца Аз съм фанатичен фен на Ibanez ... Но в случая съм абсолютно съгласен ... нито един Ibanez (колкото и скъп да е) не може да се сравни с един хубав PRS (Става въпрос обаче за звук :twisted: ... за визия, съм съгласен с DaftFunk за гореспоменатият случай) Според мен Ibanez са малко "синтетични" / изкуствени китари, трябват им процесори за да изкарат максимума от тях, докато един (говорим за Usa сериите) Gibson, Fender, PRS и др. могат да изтискат максимума от тях само с един хубав усилвател ..... сравнението е малко грубо, все пак сравняваме 4 различни китари (почти всяка за различен стил музика). Моля никой от собствениците на Ibanez да не се засяга (Аз също съм измежду тях :twisted: ), целта тук не е да оплюя Ibanez а да изкажа лично мнение. Поздрави на всички :twisted: Марио :twisted: Абсолютно!!! съм съгласен с теб Марио. Не мга да се примиря със ситтетичната природа на Ibanez сигурно затова харесвам по натурални китари. Иначе RG серията ми допада доста. Относно Jaguar , Jag-Stangq Mustang ... тва са брутални модели. Цитирай
Recommended Posts