master_gamgee Отговорено Декември 7, 2010 Отговорено Декември 7, 2010 Не знам какво са ви искали като пари, но ако човек си държи на музиката трябва да има много добра концепция и представа какво иска от звученето си но най-важното е да постави условие да присъства на обработката и смесването. Един тонрежисьор, дори да е специализирал в стила който се смесва няма как да ви знае изискванията нито да познава музиката...аз лично като работя в студиото държа да работя с хора, които знаят какво искат и да ми висят на главата и да казват "това не ми харесва, това по-така, онова инак..." така се получава най-добре и хем претенциите се дават в реално време, още повече че някои неща трябва да се пробват и ако не се получат групата да си каже мнението, а не аз да го налагам по моя преценка и после да ми се сърдят. Отделно от това не съм чул материала ви и не мога да изказвам мнение, но факта че са замествали едни части с други, означава че нещо не е изсвирено добре или поне така е преценил тонрежисьорът и то при положение че тези монтажи искат време и понякога са голяма играчка...точно затова е хубаво музиканта да виси на главата на тонрежисьора и ако прецени че не е изсвирил добре нещо (а няма как да го презапише) да търси начин то да бъде оправено... отделно от това - тези неща са били много пъти дискутирани във форума, но не е лошо да се повторят пак - дори да си сигурен че си много добър, преди сериозен запис трябва да си скъсаш задника от репетиции (цялата група заедно, а не всеки поотделно), а ако има начин да се направи демо запис, помага да се чуеш отстрани и да изчистиш някакви грешки по свиренето, аранжимента, звука... Цитирай
Odissey Отговорено Декември 8, 2010 Отговорено Декември 8, 2010 Хм...странно е, че оригиналните писти са унищожени. Ако е така, нищо не можете да докажете, за съжаление... Цитирай
VSTi Отговорено Декември 21, 2010 Отговорено Декември 21, 2010 ...ще ми се да разгледаме нещата от другата гледна точка. КАкво би накарало "студиото" да унищожи оригиналния тракинг, и изобщо имало ли го е? Ако да - тогава явно момците са си разцъквали нещо просто като за игра. Излишно е да казвам, че всеки по-сериозен човек винаги прави бекъп още след края за звукозаписната сесия, и ако почне да смесва, винаги това е в нов проект...така поне уча моите студенти. А ако поради някакви причини се е създала "тежка" атмосфера, явно някакви договорки не са се спазвали.... И все пак - наистина ми е интересно да чуя накакъв тракинг преди първия микс, и след поправките в друго студио. Тогава предлагам да посочим виновника с пръст (всички дружно) Поздрави, и весели празници!!!!! Цитирай
Recommended Posts