black_waltz Отговорено Март 12, 2006 Отговорено Март 12, 2006 Според мен ще си преебе китарата само ако я удари с нещо. Едва ли ще му се огънат стъд-овете, или ще му се размекне стоманата на флойд-а ако бъзика пружините. Колега не си съвсем прав, ако тръгни да върти пружините и ги отпусне прекалено и види, че струните му са високо може да реши да ги снижи малко чрез болтовете който държат ножовете, а тази процедура трябва да се прави когато във флойда няма напрежение, демек при махнати струни и пружини, иначе се е*ава майката на ножовете. това е само една от възможностите да си преебе флойда, за другите - вложете малко въображение твърдо подкрепям съвета на колегата Дарк Цитирай
stratocaster Отговорено Март 12, 2006 Отговорено Март 12, 2006 Ако базика пружините без да е разхлабил струните директно си наебава резбата, а за един начинаещ това си е сложна работа! коя резба? аз като имах китара с флойд НИКОГА не съм отпусклал струните когато съм въртял стъд-ове и пружини и никакви резби не са се преебавали Цитирай
KingdomX Отговорено Март 12, 2006 Отговорено Март 12, 2006 коя резба? аз като имах китара с флойд НИКОГА не съм отпусклал струните когато съм въртял стъд-ове и пружини и никакви резби не са се преебавали съгласен съм...пружините нямат връзка с резба :think: :think: Цитирай
maringtr Отговорено Март 12, 2006 Отговорено Март 12, 2006 Резбата на болтовете, които държат планката, която държи пружините и тъй като и трите представляват една система, резбата директно отива като въртиш пружините, когато са под напрежение... И макар в началото да е неусетно, като повториш тази гениална процедура още 5-6 пъти ще видиш как от най-малкото ползване на тремолото нема друго такова разстройване... Цитирай
stratocaster Отговорено Март 12, 2006 Отговорено Март 12, 2006 Резбата на болтовете, които държат планката, която държи пружините и тъй като и трите представляват една система, резбата директно отива като въртиш пружините, когато са под напрежение... И макар в началото да е неусетно, като повториш тази гениална процедура още 5-6 пъти ще видиш как от най-малкото ползване на тремолото нема друго такова разстройване... ме 5-6 пъти. правил съм я поне 500-600 и съм нямал проблем. това са дебели видии и не виждам как при въртенето в държото може да се прецака резбата Цитирай
maringtr Отговорено Март 13, 2006 Отговорено Март 13, 2006 Ами направи няколко дайв бомба максимално до долу и после направи справка с тунера... Цитирай
black_waltz Отговорено Март 13, 2006 Отговорено Март 13, 2006 Ами направи няколко дайв бомба максимално до долу и после направи справка с тунера... Марине няма смисъл да се опитваш да им обясняваш, само си губиш времето... Цитирай
KingdomX Отговорено Март 13, 2006 Отговорено Март 13, 2006 Ами направи няколко дайв бомба максимално до долу и после направи справка с тунера... Марине няма смисъл да се опитваш да им обясняваш, само си губиш времето... що па да няма може да е прав.. dark виж сясвирил съм с китара която е с тремоло,на нея съм и откачал пружините доста пъти и да разстроива се като направя бомба ли какво каза там,но това е нормално,пърно защото струната се разхлабва и после навивките на струната които са на ключа не е сигурно че ще са на същото място...сега съм с флоид и с него съм си правил разни експерименти...не се растроива..тая машинариика направо и разкатавам фамилията но ако се растрои то ще е съвсем малко и след 3 часова репетиция примерно... Поздрави Цитирай
Blac Vagina Finda Отговорено Март 14, 2006 Отговорено Март 14, 2006 И аз нямам проблеми след доста бъзикане. Естествено може и да не съм прав, но това което знам е от собствен опит. Цитирай
Recommended Posts