Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
Според мен ще си преебе китарата само ако я удари с нещо. Едва ли ще му се огънат стъд-овете, или ще му се размекне стоманата на флойд-а ако бъзика пружините.

Колега не си съвсем прав, ако тръгни да върти пружините и ги отпусне прекалено и види, че струните му са високо може да реши да ги снижи малко чрез болтовете който държат ножовете, а тази процедура трябва да се прави когато във флойда няма напрежение, демек при махнати струни и пружини, иначе се е*ава майката на ножовете.

това е само една от възможностите да си преебе флойда, за другите - вложете малко въображение :happy:

твърдо подкрепям съвета на колегата Дарк :pray:

Отговорено
Ако базика пружините без да е разхлабил струните директно си наебава резбата, а за един начинаещ това си е сложна работа!

коя резба? аз като имах китара с флойд НИКОГА не съм отпусклал струните когато съм въртял стъд-ове и пружини и никакви резби не са се преебавали

Отговорено
коя резба? аз като имах китара с флойд НИКОГА не съм отпусклал струните когато съм въртял стъд-ове и пружини и никакви резби не са се преебавали

съгласен съм...пружините нямат връзка с резба :think: :think:

Отговорено

Резбата на болтовете, които държат планката, която държи пружините и тъй като и трите представляват една система, резбата директно отива като въртиш пружините, когато са под напрежение... И макар в началото да е неусетно, като повториш тази гениална процедура още 5-6 пъти ще видиш как от най-малкото ползване на тремолото нема друго такова разстройване...

Отговорено
Резбата на болтовете, които държат планката, която държи пружините и тъй като и трите представляват една система, резбата директно отива като въртиш пружините, когато са под напрежение... И макар в началото да е неусетно, като повториш тази гениална процедура още 5-6 пъти ще видиш как от най-малкото ползване на тремолото нема друго такова разстройване...

ме 5-6 пъти. правил съм я поне 500-600 и съм нямал проблем. това са дебели видии и не виждам как при въртенето в държото може да се прецака резбата :blink:

Отговорено
Ами направи няколко дайв бомба максимално до долу и после направи справка с тунера...

Марине няма смисъл да се опитваш да им обясняваш, само си губиш времето...

Отговорено
Ами направи няколко дайв бомба максимално до долу и после направи справка с тунера...

Марине няма смисъл да се опитваш да им обясняваш, само си губиш времето...

що па да няма може да е прав..

dark виж сясвирил съм с китара която е с тремоло,на нея съм и откачал пружините доста пъти и да разстроива се като направя бомба ли какво каза там,но това е нормално,пърно защото струната се разхлабва и после навивките на струната които са на ключа не е сигурно че ще са на същото място...сега съм с флоид и с него съм си правил разни експерименти...не се растроива..тая машинариика направо и разкатавам фамилията но ако се растрои то ще е съвсем малко и след 3 часова репетиция примерно...

Поздрави :greenball: