Jump to content
Българският форум за музиканти

Технически въпрос


Dakata_m

Recommended Posts

1.Здравейте на всички. Това е първият ми пост във форума за съжаление свързан с малък пролем. Да не спамя излишно, става въпрос за за фа-то на 4етвърта октава ( то едва ли има занчение кой клавиш е де :D ) . Самия клавиш стои потънал 2-3 мм и динамиката прави каквото си иска. Най-лесно е да я изключа но на моменти ми е много необходима. Чух, чеимало някъкви гумички, които от долу се подменяли или нещо такова. Ще съмблагодарен ако някй е запознат горе долу с процедурата или необходимите манипулации кото следват за да знам какво да правя. Да се мъча ли сам или да ходя някъде. Гаранцията отдавна изтече, а клавира го купих от ДИнакорд София прдеи 3-4 години YAMAHA PSR2000.

 

2. За да не отварям нова тема да попитам и нещо друго. Значи от някакъв форум намерих една програмка Style works 2000 ( конвертитра ритми от всикчки марки клавири за ямаха ) обаче се оказа демо версия и ми прави само вариация А. $-те интрота 4 те вариации и 4 те финала ,както и брейковете и преходите ги правя като от един ритъм примерно за роланд правя еди колко си ритъмчета за ямаха все вариация А.Сами разбирате, че е голяма мъка. Въпроса ми е някой зане ли от къде може да се дръпне пълна версия или аналогична програма, понеже в нета е пълно със всякакви ритми и сънне мога да спя :D

 

За сега толкова благодаряпредварително на отзовалите се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
.. Самия клавиш стои потънал 2-3 мм и динамиката прави каквото си иска. Най-лесно е да я изключа но на моменти ми е много необходима. Чух, чеимало някъкви гумички, които от долу се подменяли или нещо такова. Ще съмблагодарен ако някй е запознат горе долу с процедурата или необходимите манипулации кото следват за да знам какво да правя...

 

Да, така е, с гумички е! Или се е скъсала, или изметнала (не го вярвам много), или се е изтъркал въглеродния слой.

 

Аз бих запретнал ръкави и бих разглобил синтезатора, за да си реша проблема, но ако не си се занимавал, най-добре го носи някъде!

Успех!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.