Polyphone Публикувано Октомври 26, 2010 Публикувано Октомври 26, 2010 Направихме една нова вокална формация с едно момче и едно момиче и това ни е първия работен запис. Интересува ме как звучим отстрани като вокали? http://soundcloud.com/polyphone/because-beatles-cover Китарата съм я изсвирил доста кофти , но тя е работен акомпанимент. Има също така малко грешчици, но наистина ме интересува дали ни пасват гласовете! Цитирай
malkin71 Отговорено Октомври 28, 2010 Отговорено Октомври 28, 2010 (Редактирано) На мен ми хареса! А що се отнася до това, дали гласовете ви си пасват, отговора ми е да, пасват си и звучат добре заедно. Бай дъ уей, гледал ли си Across the universe? Филма имам предвид? Мен лично тази лента ме накара да заобичам Бийтълс. Съжалявам за офтопика. Успех в другите начинания! Редактирано Октомври 28, 2010 от malkin71 Цитирай
L.K. Отговорено Октомври 28, 2010 Отговорено Октомври 28, 2010 За първи опит - добре, но само толкова. Няма спяване, няма дишане. Хванете се за ръцете като пеете и ще се получи по-добре. Момата е по-скоро солистка, отколкото част от триото. Китарата, поне в записа, е много изнесена напред. Пробвайте с по-прост инструментален аранжимент, а защо не и акапела? Парчето е много благодатно. Цитирай
Басурендер Отговорено Октомври 28, 2010 Отговорено Октомври 28, 2010 Само ще кажа , че другите неща , които си пускал са ми харесвали доста повече..нещо не е у ред. Правите почти оригиналния аранжимент а звучи много .....Не , че не става , но съм сигурен , че може да го направите по-добре. Може би двата гласа свучат много....различно ,не знам . Наистина дори не мога да му намеря кусура , ама...не е тъй... Цитирай
Polyphone Отговорено Октомври 28, 2010 Автор Отговорено Октомври 28, 2010 На мен ми хареса!А що се отнася до това, дали гласовете ви си пасват, отговора ми е да, пасват си и звучат добре заедно. Бай дъ уей, гледал ли си Across the universe? Филма имам предвид? Мен лично тази лента ме накара да заобичам Бийтълс. Съжалявам за офтопика. Успех в другите начинания! Мерси, malkin71! Относно филма - чувал съм, но уви (срам за мен ) - още не съм го гледал. Цитирай
Polyphone Отговорено Октомври 28, 2010 Автор Отговорено Октомври 28, 2010 За първи опит - добре, но само толкова. Няма спяване, няма дишане. Хванете се за ръцете като пеете и ще се получи по-добре. Момата е по-скоро солистка, отколкото част от триото. Китарата, поне в записа, е много изнесена напред. Пробвайте с по-прост инструментален аранжимент, а защо не и акапела? Парчето е много благодатно. Прав си, не е добро спяването, но наистина ни е първо пеене заедно. Що се касае до момата, досега тя не е пяла в група и най-вече - пее школувано (от консерваторията е), но има много добри данни според мен. Да, и китарата трябва да се поприбере, но може би и да я пресвиря по-надеждно, че много спънато ми звучи. Благодаря ти за коментара, L.K.! Цитирай
Polyphone Отговорено Октомври 28, 2010 Автор Отговорено Октомври 28, 2010 Само ще кажа , че другите неща , които си пускал са ми харесвали доста повече..нещо не е у ред. Правите почти оригиналния аранжимент а звучи много .....Не , че не става , но съм сигурен , че може да го направите по-добре. Може би двата гласа свучат много....различно ,не знам . Наистина дори не мога да му намеря кусура , ама...не е тъй... Ох, и на мен ми звучи хем да става, хем пък нещо доста недоизкусурено има. Школско някак... С момчето все някак се спяваме, но с момата се опитваме да се интегрираме. Едно си го представям, то друго излиза. Може би въпрос на време и сработване.... Цитирай
Veyko Отговорено Октомври 29, 2010 Отговорено Октомври 29, 2010 Яко е бе. Не е толкова лесно да се постигне този резултат. Цитирай
Басурендер Отговорено Октомври 29, 2010 Отговорено Октомври 29, 2010 Драги Полифоне, не можах да се избавя от чувството , че на примависта не харесах , това , което сте направили..и дори не знаех акво не ми харесва. Днес го слушах много внимателно. Сега поне мога да се обоснова , а не да кажа просто "не е тъй" . Вие правите почти 1:1 оригиналната версия ... точно там е проблема ..аз очаквам да чуя точно определен неща.Всичко , което е различно ме дразни..На самия куплет с думичките се разминавате. И другото нещо, ..на края на дългото Because the world is round it turns me on Because the world is round...aaaaaahhhhhh има много енергия , която някак си не я придавате ..всъщност там звучите много слабо , а това е най силния момент като динамика в куплета.. Е, Лека вечер от мен и ръкоплящения за работата...Наистина ми беше съвестно за това .."не е тъй" Цитирай
Polyphone Отговорено Октомври 30, 2010 Автор Отговорено Октомври 30, 2010 Яко е бе. Не е толкова лесно да се постигне този резултат. Благодаря ти! Наистина, не е хич лесно. Може би си поставям твърде високи за мен цели... Цитирай
Polyphone Отговорено Октомври 30, 2010 Автор Отговорено Октомври 30, 2010 Драги Полифоне, не можах да се избавя от чувството , че на примависта не харесах , това , което сте направили..и дори не знаех акво не ми харесва. Днес го слушах много внимателно. Сега поне мога да се обоснова , а не да кажа просто "не е тъй" . Вие правите почти 1:1 оригиналната версия ... точно там е проблема ..аз очаквам да чуя точно определен неща.Всичко , което е различно ме дразни..На самия куплет с думичките се разминавате. И другото нещо, ..на края на дългото Because the world is round it turns me onBecause the world is round...aaaaaahhhhhh има много енергия , която някак си не я придавате ..всъщност там звучите много слабо , а това е най силния момент като динамика в куплета.. Е, Лека вечер от мен и ръкоплящения за работата...Наистина ми беше съвестно за това .."не е тъй" Драги Басурендере, не се притеснявай, приех критиката ти съвсем позитивно, още повече в потвърждение на моите също така необясними съмнения относно звученето ни. Грешката ми е, за кой ли път трябва да се убеждавам в това, че когато правя кавър, не трябва в никакъв случай да правя песента едно към едно с оригинала. Първо е трудно и трудоемко и второ няма никакъв смисъл от това! Смисъл има да се слуша оригиналът, или пък песента да се прави в приятелски кръг за ценителския кеф, за удоволствието да се възпроизведе песента максимално близо до любимото звучене, а не да се се възпроизвежда, за да се покаже, че ето на "и аз мога така". За пореден път разбирам, че кавър се прави, ако има какво да добавя или по нов начин да интерпретирам песента, или да я преаранжирам и т.н. Т.е да се покаже нещо ново върху старото и най-вече своя гледна точка. Другото е копи/пейст и суета! Цитирай
Polyphone Отговорено Ноември 4, 2010 Автор Отговорено Ноември 4, 2010 Незабравима класика в жанра Мерси! Доста зор видяхме, докато стане що годе... Цитирай
Guest Отговорено Ноември 5, 2010 Отговорено Ноември 5, 2010 Понеже не съм фен на тази музика (поне не голям) и оригиналното парче не съм го слушал , смея да заявя , че на мене песента ми хареса адски много. Успех с начинанието. Цитирай
Polyphone Отговорено Ноември 6, 2010 Автор Отговорено Ноември 6, 2010 Понеже не съм фен на тази музика (поне не голям) и оригиналното парче не съм го слушал , смея да заявя , че на мене песента ми хареса адски много. Успех с начинанието. Мерси много! Цитирай
Recommended Posts