Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте момчета (и момичета, ако има такива тук)

Та - имам един ужасен проблем. Реших да направя малко демо записи и по този повод смених целия комп.

Хардуера ми е следния:

PC - 2,7 duo core, 3 gB RAM, 500 HD,

звуковата ми карта е старичка (като мен :)) - Terratex 2496, но беше върхът когато излезе на бял свят. А и ползвам MIDI in като посвирвам малко.

Софта - работя с Лоджик още от миналия век, но нали знаете, Стийв Джобс ги купи отдавна и вече са само за МАК. Версията ми е 5.5.1.

Та - преди имах проблем - изписваше ми грешка в ASIO или бавни дискове. Смених компа, сложих дограма 7 и поработи малко, когато отново се появи този прозорец.

Сега сложих Дограма XP и не съм го натоварвал много, но си мисля, че няма да е далеч времето да ми се появи същото ужасно съобщение.

Моето запитване е следното - преди да започна да хвърлям допълнително излишни пари. Къде според вас е проблемът?

Логически погледнато картата, Logic и XP са си излезли на пазара по едно и също време, а новата Комп конфигурация би трябвало да направи работата бърза и безпроблемна. Аз имам 2 предположения - прекалено стар софт или карта, която не бачка с новия хард по оптимален начин.

Ще се радвам на мнения.

Отговорено

така както чета..... проблема не е в хардуера, а в софтуера. Колко и какви програми седят в старт ъп-а? не мисля, че проблема е в тератека, това са невероятно стабилни като драйвери карти, лоджика преди време го разцъквах, и затова смятам, че дори и 5 та версия си е стабилна. Потърси си ХР, ама моднато, имаше едни версии преди време KagomeХР, много олекотени и т.н. От там нататък, при чиста инсталация, инсталиран чипсет и драйвери не би трябвало да има проблем. Не е задължително да слагаш всички ъпдейти (след sp3 естествено )

Отговорено

Да уточня.

Няма нищо в компа освен XP - този комп е само за музика.

XP sp3, последния драйвер за Terratec 2496 (2002 година), Logic Audio 5.5.1

В допълнение съм му сложил някои VST ефекти, 3 инструмента и една мижаво Battery. Според мен това трябва да хвърчи.

Значи, първи мнения за грешка в софта някъде. Въпросът е дали трябва да сменям Лоджика с Кюбейс (ужас) или нещо друго.

Както и да е.

Дайте да разискваме, че ще одъртея още повече докато чакам :)

Отговорено
Та - преди имах проблем - изписваше ми грешка в ASIO или бавни дискове

това просто означава трансфер, следователно аудиокарта, дъно, диск..... по-вероятно пълен диск, или невъзможност временната директория за програмата да се ползва. Друг проблем - буферите на асио драйвера да не са настроени правилно, но явно всички това е минало, с новата конфигурация....просто трябва да се види на място.

Нямам опит с лоджик, защото съм фен на друга програма - Samplitude, и Protools , които ти ги препоръчвам. Лоджика наистина е много добър, но ная работа с бойкота на уиндоус версиите.....все едно. Ако си в София, и домъкнеш компа при мен, бих го погледнал, но вече на ЛС, за да не разваляме темата.

Отговорено

След няколко часа експериментиране стигам до следния извод.

Лоджик не обича много ефекти от трети страни, пък били те и VST. Ограничаването на използването им помага. Имаше и един друг проблем - трябваше да се добави ред в boot.ini на дограмата.

Засега, имайки в предвид, че програмата е стара и кракната гореописаните проблеми се появяват изключително рядко, което е успех.

Да видим до кога.