Jump to content
Българският форум за музиканти

Нова авторска композиция - Dance Of Vampires


Dez

Recommended Posts

Парчето ще звучи като саундтрак на българска компютърна игра съвсем скоро.

 

адрес за слушане: http://mp3.rockbg.com

 

Изцяло съм го композирал на Furity Loops с малко помощ от други програми.

Ако има фенове на подобен стил музика се надявам да им хареса композицията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

оригинална композиция! но, що се отнася до саунда, искрено се надявам това да не е финалният й вид, понеже може и още :D особено разваля картинката това "уа уа уа уа", с което се започва - пробвай да му сложиш някакъв фейзър или филтър с lfo, и/или го изтикай по-надолу в микса; както и китарите - правени са с fl slayer, нали? вписват се добре, но пробвай с някакви по-автентични. можеш да направиш комбинация м/у семпли от чиста китара и някой амп моделер от рода на guitar rig, amplitube, revalver и т.н. а и applied acoustics string studio (само няколко мегабайта) имаше някакви яки китарни бленди, които пак можеш да използваш сами или с някое от горните. накрая сложи cabinet simulator (особено ако набараш някой китарист с аудио интерфейс да ти запише истински китари) - можеш да ползваш тоя от амп симулатора, но аз ползвам lepou lecab със семпли (импулси) от истински кабинети, със сума ти позиции на различни микрофони... направо да се обърка човек; из форума наскоро имаше тема с импулси, а и от едни от царете на импулсите, redwirez, бяха пуснали един пакет безплатно за теглене. можеш примерно да сложиш китарите с един импулс на ляв канал, с друг - на десен, и сериозно да уплътниш положението.

 

чух и началото на "prince of hell"... там критиките ми са подобни - много тихи и пластмасови барабани и китари, а синтът, който влиза към 00:24 е твърде силен, пък и блендата му в този си вид не отговаря на атмосферата. затова пък хич не си представям тая фигура, изсвирена с друга бленда. поработи там, задължително усили китарите и барабаните.

 

изобщо ми се струва, че не си ползвал достатъчно компресия. освен, че е жизнено важен инструмент, за да си стоят нещата на местата, слушателското ухо изисква яка мастър компресия, щом става дума за модерен тежък саунд. пробвай накрая да сложиш и някакви saturator-и (плъгини, симулиращи претоварването на аналогова звукозаписна апаратура - лампи или магнитна лента), примерно някакъв лампов и след него ferrictds.

 

надявам се, че имаш време за преработка, тъй като композициите са супер, а предназначението им кара поне мен да искам да се изпипат до последния детайл. ако се захванеш с тая работа, уверен съм, че хората, които ще ти помогнат, сме много. само поискай...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина оценявам мнението ти и ти благодаря за което!

 

Знам,че нещата ми са още доста сурови и изискват още доста работа, но аз не се занимавам професионално с обработка,мастеринг и т.н

 

Всичко го правя по слух и просто си записвам идеите, които са ми в главата понякога...

 

Ще поработя над това, което ми каза и ще видим какъв ще е резултата... ако искаш можеш да чуеш и другите композиции на майспейс профила ми, но това за сега е с най-добрият звук, които успях да постигна с гадна саундкарта, минимална конфигурация на компютъра и скромен софтуер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.