Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Парчето ще звучи като саундтрак на българска компютърна игра съвсем скоро.

адрес за слушане: http://mp3.rockbg.com

Изцяло съм го композирал на Furity Loops с малко помощ от други програми.

Ако има фенове на подобен стил музика се надявам да им хареса композицията.

Отговорено

оригинална композиция! но, що се отнася до саунда, искрено се надявам това да не е финалният й вид, понеже може и още :D особено разваля картинката това "уа уа уа уа", с което се започва - пробвай да му сложиш някакъв фейзър или филтър с lfo, и/или го изтикай по-надолу в микса; както и китарите - правени са с fl slayer, нали? вписват се добре, но пробвай с някакви по-автентични. можеш да направиш комбинация м/у семпли от чиста китара и някой амп моделер от рода на guitar rig, amplitube, revalver и т.н. а и applied acoustics string studio (само няколко мегабайта) имаше някакви яки китарни бленди, които пак можеш да използваш сами или с някое от горните. накрая сложи cabinet simulator (особено ако набараш някой китарист с аудио интерфейс да ти запише истински китари) - можеш да ползваш тоя от амп симулатора, но аз ползвам lepou lecab със семпли (импулси) от истински кабинети, със сума ти позиции на различни микрофони... направо да се обърка човек; из форума наскоро имаше тема с импулси, а и от едни от царете на импулсите, redwirez, бяха пуснали един пакет безплатно за теглене. можеш примерно да сложиш китарите с един импулс на ляв канал, с друг - на десен, и сериозно да уплътниш положението.

чух и началото на "prince of hell"... там критиките ми са подобни - много тихи и пластмасови барабани и китари, а синтът, който влиза към 00:24 е твърде силен, пък и блендата му в този си вид не отговаря на атмосферата. затова пък хич не си представям тая фигура, изсвирена с друга бленда. поработи там, задължително усили китарите и барабаните.

изобщо ми се струва, че не си ползвал достатъчно компресия. освен, че е жизнено важен инструмент, за да си стоят нещата на местата, слушателското ухо изисква яка мастър компресия, щом става дума за модерен тежък саунд. пробвай накрая да сложиш и някакви saturator-и (плъгини, симулиращи претоварването на аналогова звукозаписна апаратура - лампи или магнитна лента), примерно някакъв лампов и след него ferrictds.

надявам се, че имаш време за преработка, тъй като композициите са супер, а предназначението им кара поне мен да искам да се изпипат до последния детайл. ако се захванеш с тая работа, уверен съм, че хората, които ще ти помогнат, сме много. само поискай...

Отговорено

Наистина оценявам мнението ти и ти благодаря за което!

Знам,че нещата ми са още доста сурови и изискват още доста работа, но аз не се занимавам професионално с обработка,мастеринг и т.н

Всичко го правя по слух и просто си записвам идеите, които са ми в главата понякога...

Ще поработя над това, което ми каза и ще видим какъв ще е резултата... ако искаш можеш да чуеш и другите композиции на майспейс профила ми, но това за сега е с най-добрият звук, които успях да постигна с гадна саундкарта, минимална конфигурация на компютъра и скромен софтуер.