Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Имам един голям въпрос към нашите професионалисти :greenball:

Така , големият въпрос е - имам ето този сет ====> http://bad_link.eu/product/62/gretsch-blackha...h-lb-black.html

и мисля да си взимам каса http://bad_link.eu/product/62/gretsch-blackha...h-lb-black.html или http://www.thomann.de/gb/millenium_22x16_m...e_bass_drum.htm или просто да си зема един ефтин кардан и да карам с него :) (метъл свиря)

готов съм за полезни съвети от нашите мъдри музиканти

:thumbs_up:

и много ясно къде без

ХЕВИ ПОЗДРАВИ! :thumbs_up::metalist::recourse:

Отговорено (Редактирано)

Колега линковете ти не работят. Доколкото видях си си взел стандартния сет Blackhawk на Gretsch и се чудиш да си вземеш:

- Втора каса Gretsch

- Още една каса на Millenium

- Или кардан.

Ако държиш да са две каси и имаш финанси, според мене е по-добре да вземеш каса Gretsch за да избегнеш напълно възможните разлики в самото звучене причинени от това, че едната е от един материал другата - от друг.. Gretsch-a е 22х18, а Millenium-a е 22х16 също така.

Другото което е, ако се занимаваш отскоро ти препоръчвам да вземеш един кардан и да си цепиш здраво с него докато направиш неумолима техника. Пък чак след това мисли за 2 каси... Имаи впредвид и фактора, че барабани с 2 каси по-трудно се пренасят, също така не се знае дали фус-машината ти ще се ''кооперира'' добре с втората каса. Малко съм свирил с 2 каси, но мисля че трябва да звучат малко или много идентично т.е. много има да настроиваш, което не тряа да те плаши разбира се, но отнема време. И пак - според мен ако си начинаещ по-добре вземи някой кардан на първо време.

Поздрави, Венко.

Редактирано от a1RwalK
Отговорено (Редактирано)

Аз си взех Mapex някъв най-простия, Single Chain drive с едностенни чукчета.. общо взето най-евтиния, който би ми свършил работа да се науча, ако трябва да съм честен го взех, защото трябваше да си купувам някакъв единичен педал и реших напрао кардан, не ми се понрави това да купувам единичен педал, при положение, че така или иначе все някога ще трябва да си купя кардан... Все пак това е част от нашия инструмент.. трябва да се пробва. Но като цяло не свиря много Карданинг. Ако тършиш висококачествени > DW, TAMA или Pearl. Като цяло това са 3те марки, които правят доста разгорещени спорове на тема "най-добър" в повечето форуми за барабанисти. И все пак мисля, че по-ниски марки ше ти свършат работа > Mapex, Gibraltar. Стагг не бих ти препоръчал, въпреки че съм чувал мнения и на доволни хора. Нека някой, който е по-навътре изкаже по-конкретно мнение.

"But, you know. i don't play double bass,

because i think there's a lot that can be

done with single bass. Double bass just

ends up being too busy. There's a lot of

cats that utilize their double bass incredibly,

but i think there's a lot of things you can

do groove-wise with the single bass, plus

i love playing the hi-hats so much, open

and closing things i can't do that with the

double basses."

Zoro Drummer

Rhymt Magazine