Jump to content
Българският форум за музиканти

за вредата от компютрите в музиката...


Recommended Posts

http://mail.google.com/

 

Много мислих, дали пиянските ми простотии заслужават внимание, но по- ми е важно да попитам, аджеба значи т'ва стана за десет минути кавърче със 'се запис "микс":greenangel::) , свирене, И "ТВОРЧЕСТВОТО" (един пич твърдеше че като смениш блендата и ставаш творец) :P:P:)

 

Та въпросите ми са:

1. Ами ако можех да смесвам?

2. Ако го бях помислил (преброил и т.н)

3. 'Ми 'ко го бях записал не през Гитар рига, а наистина.

4. Най - общо ако му бях отделил внимание...

5. Що да не го продам, аджеба?

 

Ще си отговоря сам на последния въпрос: Щото е набързо скалъпен боклук.

А има банди и т'ва продават - сиреч метъл чалга (естесвено с "авторски(смеех)" рифчета. Та нека пообсъдим помагат ли дЕфектите (в компа) или еба'ат мамата на свиренето.

 

МОЛЯ, да не се обръща внимание на смесване шум и др. такива - ако бях решил, че това е нещо, щях да се погрижа.

 

Ако мислят, че е необходимо моля модераторите да преместят темата в говорилня.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та нека пообсъдим помагат ли дЕфектите (в компа) или еба'ат мамата на свиренето.

Мми....с риск да се повторя , то музиката си иде от задкитарното устройство - през , без, със, вместо компютър или не. А дали компютърът е добър или не, ебава или напротив, ми той горкия е безсловесна машинка работеща на принцип SHIT in - SHIT out. Аналогично за мен цигулка Гуарнери е лош , че дори скапан инструмент - защото аз на нея само скапани и лоши звуци мога да вадя.Лошото на "компютъризацията:greenangel:))" е че понякога дава фалшиво самочувствие - ето аз тука на мама генийчето редя кутийки на фрути лоопс, правим музика, пък онез балъци за мъчат, аз на целия 8б и 9а клас съм герой...това е, ама на това хората които са докоснати от музиката, слушатели или музиканти, не следва да обръщат внимание :)

А иначе относно машинки, компютри , синтезатори аз съм 100 % за. За всеки всеки вид музика , за всяка стилистика , за всяко усещане има звук който всеки трябва да търси първо в главата а после и в инструмента. и ако го намерите в синтезаторите и процесорите - защо не. Всички големи китаристи без изключение са новатори и в китарната технология, използват последни неща на техниката ( но не само тях !) . Като започнете от Джими , който експериментира с камиончета и ревлиовци, през Матини които ползва един от първите китарни синтезатори, Маклафлин , Ал Ди Меола, Вай, и още мнооого други...всички са копали здраво освен в музиката също и в китарната технология. Така че Гитар Риг май не вреди...ако нещо вреди изобщо, то е кое? гореупоменатото устройство...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лошото на "компютъризацията:greenangel:))" е че понякога дава фалшиво самочувствие - ето аз тука на мама генийчето редя кутийки на фрути лоопс, правим музика,

На т'ва питах. Щото сум се наслушал на модернисти с компутри. ей на и аз пияндето ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Артик не четеш внимателно искам да кажа че след като мога набързо да изсера едно голямо лайно и то да зву4и прили4но защо има групи като рамщайн да речем и др. модерни творци. ми нали ако изсера същото ако у твойто студио оно требе да оди у мтв-то. т'ва ми е дерта ра'иш'. ей така ше се да.

Иначе е ясно че всяко дърво не мое да е звукар. И иде реч за дефектите. нали се сещаш че един път удрям онва свири половин час. Разни ора тва го боят за композиране ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва ли да ти обяснявам за Екипите:)

Та Бандите (тези дето ги гледаме по MTV и тези, които правят самостоятелни турнета по целия свят -без да ги пускат по MTV),

Та тези Банди са екипи

:read:

След като се мислиш за "Креативна"личност намери си съмишленици(ако трябва-вържи ги с Договори) направете екип,музика,концерти,албуми,клипове,контакти, реклама...

и тогава се мери с Rammstein...

Никой не твърди,че онези банди са Гениални - те просто си вършат работата Професионално (всеки един от екипа )

А в БГ - екипи - НЕТ :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Иначе е ясно че всяко дърво не мое да е звукар. И иде реч за дефектите. нали се сещаш че един път удрям онва свири половин час. Разни ора тва го боят за композиране ...

Ееее чак пък половин час, то не се изтрайва :no: . Има ги и такива, но не можеш да отречеш, че има и много други, които знаят какво и как да редят като седнат пред "ДЕФЕКТ" машинката. Благодарение на някой от тях, слушаш любимата си музика :cheers: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

има ли значение как е направена музиката и дали е композирана или не?

ако не те кефи, не я слушай.

тия пичове " модернисти с компутри" , не са по различни от другите музиканти. и сред тях има и добри и лоши.

и дЕФЕКТИТЕ помагат на този, който знае да ги използва.

..и реасе

и ето барабаните в твойто пиянско произв. звучат зле т.е. личи си, че ли лупнал два такта и тва яко доскучава.

а при модернистите тва не личи така, щото първо луповете им са доста разнообразни ( с брейкове и други пълнежи ), а и докато си циклат те, в парчетата им се случват и доста други интересни неща.

...и пак реасе

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Барабанките са от един грув агент дето ако исках можех да му каж ада прай некви брейкове има даже и неква юманайз опция та почва да бърка.

Основната идея е че тва се прай на пияно за 10 минути(ако му бех отделил 1 час бах мааму) и раиш обидно ми е като се продават такива неща. Пък моите любими парачета са изсвирени от първия до последния такт

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на третата минута леко доскучава,но вземи му отдели повечко време и с един женски вокал(на немски) може и да станеш известен :cheers:

Звучи много яко.

Каква е точно вредата която си мислиш че нанасяш на музиката с такива творения.

Продават се и парчета с половината от тактовете които ти си използвал,ама това не ги прави вредни:)

Компютъра е най добрия приятел на музиканта(свирещ в къщи) пък и да си позапишеш това онова и после да цъкаш....цена няма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Пък моите любими парачета са изсвирени от първия до последния такт

Да убеден съм, че е така, но в крайна сметка са смесвани с помоща на компютър (на всякъде ги използват най-малкото като помощно средство, а най-вероятно и някой тактове от любимите ти парчета да са допълнително обработвани), за да им се радваш още повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ве съгласен съм че става за тва онова. Ама преебава свиренето. Jfog даже не знаех че има 3 минути. показвах на един приятел как бачка рига 2. Ипонеже докато кака нахрани бебето копнах някво ми с въпросното рифче и още две китари ей така да видя. Вместо клик ползвам въпросния грув агент. Даже не съм мислил да става нещо не съм пипал корекции не съм смесвал и т.н. въпреки тва се получи няква странна каша която често чувам по радиото. Понеже професионално бачкам с видео и със се нагледал на домашни ПЦ "специалисти" които работят евтино и некачествено непознавайки основни параметри на звук и картина. Само за пример един пич насред България ба4ка на 30 кадъра в секунда за по-високо качество нищо, че нашия ток е 50 Хц. и всекви такива. Иначе за пазенето на идеите верно е ок. Но аз лично докато се науча да вадя звук от китарата съм бръмчал със всякакви причудливи Хай Волтидж работици. Затова ме издразни мекото на 'ляба. Кефя с ена Истинските неща, а те стават трудно. Огледай темите за ефектите - ми то без дилей се едно няма китара. Как един Металхаммър само се кефи на Лампи и дрйв(за което печели и моите симпатии).

Идеята е че свиренето е трудна работа и Григ и зуум 505 не водят до напредък. всъщост вече и аз не знам к'ва ми е идеята. Нещо ми догадня леснината.

А за смесването поназнайвам нещичко ама не е моя работа да коментирам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже професионално бачкам с видео и със се нагледал на домашни ПЦ "специалисти" които работят евтино и некачествено непознавайки основни параметри на звук и картина. Само за пример един пич насред България ба4ка на 30 кадъра в секунда за по-високо качество нищо, че нашия ток е 50 Хц. и всекви такива.

Трябваше с това да започнеш темата :D , с това съм се сблъсквал :P

И напълно те подкрепям в това отношение, но няма как да спрем прииждането на евтината работна ръка :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми ман... аз нямам нищо против да свира на усилвател за 3000$ и да го запиша с микрофон и с предусилвател за още 1500$, ако имаш излишни пари може да дадеш малко насам, голям фен съм на 100% tube звука, НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ парите не ми стигат с много.

 

Поради тая причина и записвам на комп, защото съм беден и не мога да си позволя всичкия хардуер, затова ползвам нелегален софтуер.. макар че чесно казано ако имах парите бих си купил софтуера, играл съм си с разни мултитрак системи за запис и чесно казано ПЦ-то ми е по удобно...

 

И предполагам че всички споделят моето мнение, надали има човек който би предпочел зуум 505 пред един all tube hand wired custom усилвател, инвестицията си струва стига да почнеш да изкарваш пари от музиката, а тя е за сега на етап "хоби". Ако ще хулиш някой то това нека бъде скапаната държава в която живеем, защото лично на мен не ми се минава на ЧАЛГА за да почна да изкарвам пари от музиката... Няколко "потенциални поп фолк звезди" са ме питали да записвам и продуцирам техни неща, но чесно казано не ми се става съпричастен към простотията :ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.