Pestilencia! Публикувано Септември 19, 2010 Публикувано Септември 19, 2010 Сега съм 9ти клас в математическата гимназия, но от една приятелка на майка ми разбрах че е имало прием за 9ти клас в музикалното със специалност класическо пеене. И това става след като започвам 9ти клас в МГ. Край за тази учебна година, но може ли някой да ми каже дали за 10ти клас приемат пак? Цитирай
Lilac Отговорено Януари 4, 2011 Отговорено Януари 4, 2011 ^Аз предлагам да си останеш в математическата гимназия в която си, а след време (след 12 клас) и уроци да си кандидатсваш направо в консерватория. При мен горе долу така се очертава. Чувала съм че разваляли певците в музикалните училища... На мен лично така ми препоръчаха 2 диригента, оперната прима Татяна Шиварова и учителката ми по цигулка Цитирай
misterj Отговорено Януари 4, 2011 Отговорено Януари 4, 2011 Развалят им се туршиите. По-добре си остани в математическата и давай по някой лев за урок. Не заради друго, а защото ще имаш образование. Музикалното образование е доста окастрено и не става за нищо после. Цитирай
VSTi Отговорено Януари 5, 2011 Отговорено Януари 5, 2011 чак пък да не става за нищо..... но е по-добре да си останеш в МГ, и да движиш музиката паралелно, и след година две да решиш окончателно. Особено пък за пеенето - просто гласово нещата идват по-късно. Поздрави, и успех на всички ентусиасти! п.п. ... от един бивш цигулар с 35 год.стаж, музикално училище, консерватория и понастоящем медиен деец с мишка и миди клавиатура Цитирай
Maria-Magdalena Отговорено Януари 23, 2011 Отговорено Януари 23, 2011 (Редактирано) Здравей, тази година завърших музикалното.Приемат и след 9-ти клас, но трябва да се подготвиш добре по солфеж, защото има и такъв изпит.Не е мн страшен.Ако все още се интересуваш пиши ЛС, за да ти дам телефон на добър учител по солфеж. А... и недей да ходиш в консерваторията, направиха я колеж и не ти върши работа.В момента всички оперни певци, а и ваобще музиканти сме се насочили към НБУ.Малко е скъпо там, но си заслужава. Редактирано Януари 23, 2011 от Maria-Magdalena Цитирай
ChildOfDracula Отговорено Януари 28, 2011 Отговорено Януари 28, 2011 (Редактирано) Най-добре си остани в математическата. Аз завърших ПМГ-Бургас, но сега уча оперно пеене в консерваторията. В 10-ти клас бях решила да се местя, но тогава нямаше прием и трябваше да взимам много приравнителни изпити с много малко време за потготовка, което значеше и много пари за какви ли не уроци. Освен това от личен опит ще ти кажа, че хората в музикалните училища са мнооого различни от тези в математическите гимназии, а и ще си пожертваш потготовката по другите предмети. Аз реших да си остана в ПМГ и не съжалявам. Класът ми беше страхотен, много интелигентни и възпитани хора (с няколко изключения), а и въпреки че не съм си давала зор за ученето през годините изкарах 5.72 и на двете матури без допълнителна потготовка, след което ме приеха в консерваторията без особени проблеми. Не си писала откъде си и дали си си намерила учители по солфеж и пеене, но за Бургас мога да ти препоръчам много добри. А консерваторията не е колеж. Може би единственото предимство на НБУ са базата и избираемите часове. Само че има и едно друго нещо... В момента в България зачитат дипломи по пеене само от софийската консерватория и ако си завършила НБУ или пловдивската ще взимаш доста по-малка заплата. Ако погледнем всички фактори (школа, цена и реализация), най-добре кандидатствай в Холандия или някоя скандинавска страна. Редактирано Януари 28, 2011 от ChildOfDracula Цитирай
Maria-Magdalena Отговорено Януари 31, 2011 Отговорено Януари 31, 2011 Най-добре си остани в математическата. Аз завърших ПМГ-Бургас, но сега уча оперно пеене в консерваторията. В 10-ти клас бях решила да се местя, но тогава нямаше прием и трябваше да взимам много приравнителни изпити с много малко време за потготовка, което значеше и много пари за какви ли не уроци. Освен това от личен опит ще ти кажа, че хората в музикалните училища са мнооого различни от тези в математическите гимназии, а и ще си пожертваш потготовката по другите предмети. Аз реших да си остана в ПМГ и не съжалявам. Класът ми беше страхотен, много интелигентни и възпитани хора (с няколко изключения), а и въпреки че не съм си давала зор за ученето през годините изкарах 5.72 и на двете матури без допълнителна потготовка, след което ме приеха в консерваторията без особени проблеми. Не си писала откъде си и дали си си намерила учители по солфеж и пеене, но за Бургас мога да ти препоръчам много добри. А консерваторията не е колеж. Може би единственото предимство на НБУ са базата и избираемите часове. Само че има и едно друго нещо... В момента в България зачитат дипломи по пеене само от софийската консерватория и ако си завършила НБУ или пловдивската ще взимаш доста по-малка заплата. Ако погледнем всички фактори (школа, цена и реализация), най-добре кандидатствай в Холандия или някоя скандинавска страна. Човече, знам го от сиг. източник. От тази или от следващата година става колеж.А това за чужбина е може би най-добрият вариант. Цитирай
ChildOfDracula Отговорено Февруари 18, 2011 Отговорено Февруари 18, 2011 Ами аз пък знам от ръководството на НМА че няма такова нещо. Цитирай
Recommended Posts