peterko Отговорено Януари 7, 2011 Автор Отговорено Януари 7, 2011 днес ремонтирах стария си кахон извади леко глух но приличен звук снеъра е ок... ето малко снимки Снимки След малко пускам и семпъл (само да си намеря микрофона) Цитирай
peterko Отговорено Януари 7, 2011 Автор Отговорено Януари 7, 2011 (Редактирано) Така СТАРИЯ КАХОН - Мейнъл (купен от Drumtekka) - сменена предна плоча (плексиглас) сменени корди (Snares), по-ниски гумени крачета за по-добра стабилност. Микрофона е M-audio Luna condenser сложен на 30-35см от предната плоча. Никакъв Еквалайзер и никакъв компресор Според мен това е тих но добре уравновесен звук стегнат снеър и нисък бас. Повърхността позволява да се свири с четки защото е матова. НОВИЯ КАХОН - Schlagwerk CP404 - Бреза - нищо не е пипано освен лека настройка на слап-а Микрофона е M-audio Luna condenser сложен на 30-35см от предната плоча. Никакъв Еквалайзер и никакъв компресор дайте мнения и впечатления за двата PS - ако на някой от модераторите му се занимава да съедини 2-та поста ще почерпим Редактирано Януари 7, 2011 от peterko Цитирай
ivansky Отговорено Януари 13, 2011 Отговорено Януари 13, 2011 Дъбов кахон Орехов кахон ето, най-накрая успях да кача малко семпли от кахоните. записани са директно, без ефект, без компресия, без еквилайзер. Цитирай
peterko Отговорено Януари 13, 2011 Автор Отговорено Януари 13, 2011 Звука и на двата ми харесва - този 2-рия ми харесва повече заради ниския резонанс Цитирай
ivansky Отговорено Януари 13, 2011 Отговорено Януари 13, 2011 а не са ли много ниските? не дразни ли малко? Цитирай
peterko Отговорено Януари 20, 2011 Автор Отговорено Януари 20, 2011 черешата ми стана любима много готин звук с приятни ниски обертонове евала Цитирай
Tushe Отговорено Февруари 15, 2011 Отговорено Февруари 15, 2011 Моят кахон е Meinl, от сравнително евтините )) Снимка 1 Снимка 2 Снимка 3 Нямам много опит с кахоните, но моя си ми харесва. Чудя се какъв микрофон да си взема обаче за участия. Дано да съм успяла да кача снимките )) Цитирай
peterko Отговорено Февруари 16, 2011 Автор Отговорено Февруари 16, 2011 Моят кахон е Meinl, от сравнително евтините )) Снимка 1 Снимка 2 Снимка 3 Нямам много опит с кахоните, но моя си ми харесва. Чудя се какъв микрофон да си взема обаче за участия. Дано да съм успяла да кача снимките )) снимките не се виждат за микрофон - има 2 начина - 1 - SM 57 - от предната страна - подчертаваш леко басите за да звучи плътен 2 - Kick drum mic - вътре - режеш всички честоти от 130-150 Hz надолу за да не избиваш и подчертаваш на вкус високите има и една микрофонна серия на UKKO ТУК !!! можеш да ги видиш Цитирай
Tushe Отговорено Февруари 17, 2011 Отговорено Февруари 17, 2011 снимка 1 снимка 2 снимка 3 Правя втори опит със снимките Цитирай
peterko Отговорено Април 10, 2011 Автор Отговорено Април 10, 2011 Добавих Група Cajon в Soundcloud.com ТУК ако имате акаунт там - слагайте Цитирай
kokb Отговорено Ноември 23, 2011 Отговорено Ноември 23, 2011 do Ivansky : разбрах от форума ,че правиш кахони !?!?! дай някакво кординати , снимки Интересувам се !!! 1 Цитирай
messy Отговорено Ноември 30, 2011 Отговорено Ноември 30, 2011 Здравейте , от скоро следя тази тема и много се кефя, че има други зарибени по този инструмент. Интересно ми е има ли фенове на оригиналния перуански кахон. Аз имам два такива докарани от Перу, единият е от кедър което е горе долу стандартното дърво там, произведен е от А темпо които Алекс Акуня привлеч за кахоните на Гон Бопс. Другия кахон е изцяло махагон и вади страхотен звук взех направо от работилницата на Перкусион Реал които пък са в преговори с Мейнъл в момента. Готиното на тези кахони (поне според мен) че нямат струни нито други добавки, снеър ефекта се получава изцяло от начина по който свириш и регулацията на горните болтове на предната дъска. Ниските тонове пък са много по богати от тези на испанския кахон, Като цяло опита ми с испанския кахон е че е направен за тихо свирене, а само при озвучаване може да "пробие достатъчно като ударен интрумент. Перуанският от своя страна мога да свиря на него акустично с в малки зали и особено ниските пробиват супер много при това стегнато без излишен шум. http://www.youtube.com/watch?v=yYCWcHaeqlY, малка мостра за какво говоря. А това е и снимка на моите "кашони" http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2623/87893428816990755081322682029IxFnN51ICsNUjkDefNIP.JPG Какъвто и да е предпочитания от вас тип, ви пожелавам да се забавлявате много с този прост но много интересен инструмент. Как ви се струва идеята да пишем когато някой ще се изявява с кахона си на сцена? Цитирай
Piter Pan Jackson Отговорено Декември 2, 2011 Отговорено Декември 2, 2011 Ето и любимото ми кашонче ... дори скоро очаквам да ми го докарат ... в страницата можете да чуете и как звучи , просто трябва да дадете на зеления бутон Плей :excl: http://www.thomann.de/es/meinl_hcaj1nt_cajon.htm Цитирай
Recommended Posts