ivansky Отговорено Октомври 10, 2010 Отговорено Октомври 10, 2010 Смятам да правя кахон само с пружини.Въпросът ми е, колко на брой трябва да са.Отново с по 3 на ъгъл или по-малко? може само с две половинки пружини или три (третата в средата, а двете в крайщата). от повече няма смисъл. Цитирай
peterko Отговорено Октомври 10, 2010 Автор Отговорено Октомври 10, 2010 моята задна дъска е около 3мм Цитирай
ivansky Отговорено Октомври 10, 2010 Отговорено Октомври 10, 2010 моята задна дъска е около 3мм моята е 8мм, а на масивния е 14-15мм Цитирай
peterko Отговорено Октомври 10, 2010 Автор Отговорено Октомври 10, 2010 от струните за китара има смисъл след като е изчислена кутията. ако кутията не резунира има няколко причини ... може материала да не е изсъхнал добре може някъде да не залепва или да си използвал меко лепило за свръзка може дървото да е меко (шпертплат-а е некачествена дървесина за акустични инструменти все пак) Цитирай
ivansky Отговорено Октомври 13, 2010 Отговорено Октомври 13, 2010 от струните за китара има смисъл след като е изчислена кутията. ако кутията не резунира има няколко причини ... може материала да не е изсъхнал добре може някъде да не залепва или да си използвал меко лепило за свръзка може дървото да е меко (шпертплат-а е некачествена дървесина за акустични инструменти все пак) важно е да се намери качествен шперплат. т.е. да не е само външно фурнирован, а вътрешните слоеве да са от топола, а да си е изцяло от бреза или там каквото било дърво. размера на масивния ми кахон е 30/30/50см, а на шперплатения 30/30/48см. снимал съм ги, но сега не мога да кача снимките поради невежество ще викам някой да помага Цитирай
peterko Отговорено Октомври 24, 2010 Автор Отговорено Октомври 24, 2010 Чакаме снимките Аз си реших проблема много ефтино ... обади се да да се разберем да мине6 да го видиш Цитирай
Mile Отговорено Декември 8, 2010 Отговорено Декември 8, 2010 Сдобих се с ей този cajon преди два дена от House of the xxxx и мнооогоооо му се кефя http://www.lpmusic.com/Product_Showcase/Whats_New/LP_angled_cajon.html За момента съм на фаза "опознаване на инструмента". Дръпнах си от pirate bay един manual за кахон на испански, обхващащ основни техники и стиловете, за които го ползват в Перу. Доста интересено http://thepiratebay.org/torrent/6003716/Cajon_peruano_-_peruvian_cajon btw Peterko, това което си качил звучи супер. Моят е доста по-"снеър", доколкото мога да го преценя Цитирай
DummTekKa Отговорено Декември 8, 2010 Отговорено Декември 8, 2010 честито пич този кахон е много як!!!! аз преди имах такъв но го счупих и след това си поръчах същяи от върпсоият магазин от които си го взел , но се забавиха зверски със поръчката и аз си купих друг , но ето че той е отишал при теб със здраве да си го ползваш , този модел ми е любимият. и ти препоръчвам да си пазиш предната дъска че счупи ли се после много трудно може да се смени със такава която вади добър звук Цитирай
Mile Отговорено Декември 8, 2010 Отговорено Декември 8, 2010 Разбирам Мерси за съвета. Лесно ли се чупи? Btw имаш ли идея къде мога да намеря сак/case за този кахон? предполагам на други места трудно ще се намери, т.к. формата е нестандартна.. от друга страна пък с тоя кашон да го мъкна - не върви А ти какъв стил свириш на кахона? Така като гледам, доста приложения има инструмента, но ми е любопитно Цитирай
peterko Отговорено Декември 10, 2010 Автор Отговорено Декември 10, 2010 аз разбрах наскоро защо имам толкова малко снеър - Бъни като го е преправял му е сложил много къси корди твърде късно щото другата седмица ще си поръчам Schlagwerk и ще мога да експериментирам с тоя така че след празниците ще се занимая с него Цитирай
Mile Отговорено Декември 12, 2010 Отговорено Декември 12, 2010 Оо, Schlagwerk супер, техните кахони изглеждат доста добри от това, което видях в нета. Мен пък ме спечелиха с ей това и мисля рано или късно да си го взема Ти откъде поръчваш, от Thomann ли? Цитирай
ivansky Отговорено Декември 29, 2010 Отговорено Декември 29, 2010 (Редактирано) ето, че най-накрая ги добавих. направих си и от един ит орех и два дъбови. ще кача скоро и звук, но като запиша и успея да го кача )) за предна дъска успях да намеря 3мм буков шперплат. Редактирано Декември 29, 2010 от ivansky Цитирай
peterko Отговорено Декември 29, 2010 Автор Отговорено Декември 29, 2010 Give a sound man !!! want to hear it !!! Цитирай
a1RwalK Отговорено Декември 29, 2010 Отговорено Декември 29, 2010 ООооооо човек, дай семпли че и аз искам да ги чуя !!! Евала иначе за работата!!! Цитирай
Recommended Posts