Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
Смятам да правя кахон само с пружини.Въпросът ми е, колко на брой трябва да са.Отново с по 3 на ъгъл или по-малко?

може само с две половинки пружини или три (третата в средата, а двете в крайщата).

от повече няма смисъл.

Отговорено

от струните за китара има смисъл след като е изчислена кутията. ако кутията не резунира има няколко причини ...

може материала да не е изсъхнал добре

може някъде да не залепва или да си използвал меко лепило за свръзка

може дървото да е меко (шпертплат-а е некачествена дървесина за акустични инструменти все пак)

Отговорено
от струните за китара има смисъл след като е изчислена кутията. ако кутията не резунира има няколко причини ...

може материала да не е изсъхнал добре

може някъде да не залепва или да си използвал меко лепило за свръзка

може дървото да е меко (шпертплат-а е некачествена дървесина за акустични инструменти все пак)

важно е да се намери качествен шперплат. т.е. да не е само външно фурнирован, а вътрешните слоеве да са от топола, а да си е изцяло от бреза или там каквото било дърво.

размера на масивния ми кахон е 30/30/50см, а на шперплатения 30/30/48см.

снимал съм ги, но сега не мога да кача снимките поради невежество :hysterical:

ще викам някой да помага :bravo:

• 2 weeks later...
Отговорено
Чакаме снимките ;)

Аз си реших проблема много ефтино ... :) обади се да да се разберем да мине6 да го видиш :)

• 1 month later...
Отговорено

Сдобих се с ей този cajon преди два дена от House of the xxxx и мнооогоооо му се кефя :Dhttp://www.lpmusic.com/Product_Showcase/Whats_New/LP_angled_cajon.html

За момента съм на фаза "опознаване на инструмента". Дръпнах си от pirate bay един manual за кахон на испански, обхващащ основни техники и стиловете, за които го ползват в Перу. Доста интересено :)

http://thepiratebay.org/torrent/6003716/Cajon_peruano_-_peruvian_cajon

btw Peterko, това което си качил звучи супер. Моят е доста по-"снеър", доколкото мога да го преценя :thumbs_up:

Отговорено

честито пич :girl_cray2: този кахон е много як!!!! аз преди имах такъв но го счупих и след това си поръчах същяи от върпсоият магазин от които си го взел , но се забавиха зверски със поръчката и аз си купих друг , но ето че той е отишал при теб :girl_cray2:

със здраве да си го ползваш , този модел ми е любимият.

и ти препоръчвам да си пазиш предната дъска че счупи ли се после много трудно може да се смени със такава която вади добър звук :girl_cray2:

Отговорено

Разбирам :) Мерси за съвета. Лесно ли се чупи?

Btw имаш ли идея къде мога да намеря сак/case за този кахон? предполагам на други места трудно ще се намери, т.к. формата е нестандартна.. от друга страна пък с тоя кашон да го мъкна - не върви :D

А ти какъв стил свириш на кахона? :) Така като гледам, доста приложения има инструмента, но ми е любопитно :)

Отговорено

аз разбрах наскоро защо имам толкова малко снеър - Бъни като го е преправял му е сложил много къси корди :)

твърде късно щото другата седмица ще си поръчам Schlagwerk и ще мога да експериментирам с тоя :)

така че след празниците ще се занимая с него

Отговорено

Оо, Schlagwerk :thumbs_up: супер, техните кахони изглеждат доста добри от това, което видях в нета.

Мен пък ме спечелиха с ей това и мисля рано или късно да си го взема :hysterical: Ти откъде поръчваш, от Thomann ли?

• 3 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

klz1293615432v.JPG

cqs1293615853d.JPG

opt1293616132m.JPG

opt1293616397o.JPG

ето, че най-накрая ги добавих.

направих си и от един ит орех и два дъбови.

ще кача скоро и звук, но като запиша и успея да го кача :unsure:))

за предна дъска успях да намеря 3мм буков шперплат.

Редактирано от ivansky