LOE Отговорено Март 1, 2006 Отговорено Март 1, 2006 Така значи да си кажа и аз вещото мнение ;-) хаха 1. Noise Gate - предполага се че излориа страничните шумове ( брумове ) само, че има една подробност кяото съм чувал от опитни музиканти а именно че ноиз гейт-а тъй както обезшумява така и орязва доста от сигнала и честотите му. демекк... тва е като да слушаш аудио CD и съответно MP3-ka. Извод : не се препоръчва. Алтернативни методи : максималнио качествени кабели ( с перфектна екранировка ) , ако има налице камиончета трафовете обикновено дават бръм така че само на батерии по възможност. Ииии освен това някакъв модул който да филтрира звука. Това за което говориш ти е noise reduction... noise gate е тригер който се затравя под определено ниво на сигнала Цитирай
DaftFunk Отговорено Март 1, 2006 Отговорено Март 1, 2006 Е да забравих да сложа "вещо" в кавички ама то се подразбра. Имам едит оффтопик въпрос : как ви се вижда 160 кинта за Boss Super Chorus CH1 ? чисто нов в магазина имам предвид като цена как ви се струва. Цитирай
Mephistopheles Отговорено Март 1, 2006 Отговорено Март 1, 2006 Имам едит оффтопик въпрос : как ви се вижда 160 кинта за Boss Super Chorus CH1 ? чисто нов в магазина имам предвид като цена как ви се струва. Ем като за офтопик, а предпочитам да дам 5-600 лева и да си взема некъф процесор с всички кирийки. Цитирай
KingdomX Отговорено Март 1, 2006 Отговорено Март 1, 2006 Имам едит оффтопик въпрос : как ви се вижда 160 кинта за Boss Super Chorus CH1 ? чисто нов в магазина имам предвид като цена как ви се струва. Ем като за офтопик, а предпочитам да дам 5-600 лева и да си взема некъф процесор с всички кирийки. A когато ги нямаш какво правиш... запълваш нуждите си по някакъв начин Цитирай
wolfgang Отговорено Март 2, 2006 Отговорено Март 2, 2006 ...Тоест всяко изкривяване е Gain а вече зависи от вида ефект колко и какъв gain ще се придаде. Ц. Всяко изкривяване е Drive. ... много неща се изписаха и вече стана ясно каква е разликата между нойз гейт и редъкшън. ОБАЧЕ: GAIN и DRIVE са синоними! И двете се използват като термини за това да какараш усилвателя "да работи" - което значи "да усилва". Когато претоварим усилвателя обикновено се наблюдават изкривявания и тук се появява терминът OVERDRIVE - сиреч "преработил" усилвател. Distortion вече характеризира какво се случва със сигнала при овърдрайв - изкривяване. Не мога да го обясня с по-прости думи, като запазя верен и точен смисъла на техническата част Цитирай
ba6 maistora Отговорено Март 2, 2006 Отговорено Март 2, 2006 А пък най-добрия вариан според мене (аз така правя) е да си сложиш на компа един Гитар риг или нещо от рода и собственоръчно да изпробваш и чуеш всеки ефект. В началото увеличаваш всеки ефект до дупка, за да схванеш какво прави и после изпробваш по-нормални настройки какъв е тоя Гитар риг, програма някаква с ефекти ли Цитирай
fluti Отговорено Март 2, 2006 Отговорено Март 2, 2006 А пък най-добрия вариан според мене (аз така правя) е да си сложиш на компа един Гитар риг или нещо от рода и собственоръчно да изпробваш и чуеш всеки ефект. В началото увеличаваш всеки ефект до дупка, за да схванеш какво прави и после изпробваш по-нормални настройки какъв е тоя Гитар риг, програма някаква с ефекти ли Native Instruments Guitar Rig - толкова се е изписало по тоя форум за нея, че няма накъде повече Пусни едно търсене и ще видиш. Цитирай
SlipFly Отговорено Март 2, 2006 Отговорено Март 2, 2006 Гитар рига го зарязвай ако нямаш Ди Бокс! Цитирай
fluti Отговорено Март 2, 2006 Отговорено Март 2, 2006 OK, но тук ставаше въпрос да се добие представа всеки ефект какво прави. Цитирай
Recommended Posts