Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем при запис


mc_martyo

Recommended Posts

Здравейте, нуждая се от някой запознат с нещата ако може да ми помогне, ще бъда адски благодарен! Проблемът е следния: преди 1 седмица си купих чисто нов Behringer C-1 и миксер Behringer XENYX 1002 с цел домашни записи на рап музика. Проблемът е при записа когато рапирам и вокалът изведнъж затихва, по-късно се усилва и става като на вълнички. Проблема не знам къде може да бъде, записвам със Cool Edit Pro 2.1, саунд картата ми ако не се лъжа по това което пише в контрол панел е C-Media Wave Device о.О не знам дали това е тя. Когато обаче обработя вокалите се нормализират, няма затихвания няма и засилвания, но ме интересува без обработка защо е така, не се движа напред назад докато записвам стоя на еднаква дистанция от микрофона. Благодаря предварително! :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а там където затихват има ли увеличение на шума, или бръм? Ако да - провери си кабелите, твърде възможно е да се движат, и след като ползваш тази карта с малки жакове, да няма добър контакт. А и след като си инвестирал вече в микрофон и пулт - мини поне проблем на някой бластер, звуковата карта е от съществено значение...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не това е странното няма увеличение на шума, пукане бръмкане или нещо подобно, просто катко си ми е вокала нормален и при някоя дума супер рязко се покачва, а съм я казал със същата сила както предходните... Ше проверя кабелите, а възможно ли е да съм барнал нещо по миксера?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.