Danihell Публикувано Февруари 26, 2006 Публикувано Февруари 26, 2006 Здравейте! Вероятно вече дискутирана тема, но искам по-конкретно да разпитам препатилите с процесор, относно моите нужди и възможности Аз съм с Ямаха вв200 и от доста време съм решил, че имам нужда от по-голям контрол върху звуковите възможности на инструмента, тъй като за съжаление в повечето клубове баса минава през централното директно, а и различните упражнения които вкъщи си свири човек, също изискват различен звук. Та, обмисляйки различните възможности за реализация на това начинание, в комбинация с моментните ми парични възможности , ме наведе на мисълта да си взема процесор. Нов бас, с активна електроника например и от по-висок клас, може би е най-доброто решение, но парите възпрепядстват. Комбото или усилателя също не са от най евтините решения (зависи от комбото, де, а и малко по-трудно става с транспорт като нямаш кола. Гледах и различни камиончета, еквалайзери, един комбиниран еквалайзер плюс оувърдрайв на Берингер, и други педалчета, но реших, че с процесор е някак по-компактно от колкото да навържеш много неща и тунерче, както и отново парите възпрепядстват втория вариант. Притеснявам се обаче, също така, покрай това пестене да не си взема нещо, което няма да ми върщи много работа. Четох менюъли, рових се в нета и си харесах Digitech BP200. Не е от най-скромните, не е и кой знае какво, но изглежда сякаш ще е от полза. Разбира се прегледах и BNX3 на същата марка, но там цената вече се качва. Също така съм чувал добри отзиви. BP200 e $150 в Amazon.com и повечето нет магазини, не съм успял да проверя колко ще е тук, мисля Фактор ги внасят. BNX3 e $400, което, за съжаление ми идва множко. Гледах Alesis bassFX, който е $70 в нета и хм, 96 евро в Динакорд, но брат ми нещо каза че не му е харесал звука много. И така, бих желал мнения относно моето мнение и убеждения и съвети, ако някой може да дава. Или просто да си полафим за ефектите и нуждата от тях Поздрави! Цитирай
Steff Отговорено Февруари 26, 2006 Отговорено Февруари 26, 2006 Преди 3-4 дни бях във Фактор, пробвах два процесора-единия на Digitech, другия на Zoom. Не помня кои модели бяха, но цените бяха около 260 и 240лв. Този на Digitech ми направи силно впечатление, много мек звук, добре дозирани ефекти, не скапваше динамиката на баса, въобще-много ми хареса! Другият-нищо общо. Zoom има още доста да работят по качеството си според мен. Цитирай
Danihell Отговорено Февруари 26, 2006 Автор Отговорено Февруари 26, 2006 Благодаря ти за информацията. И аз не съм чувал добри неща за Зуумовете като цяло, някои хора казват, че имали и добри модели. Цената на диджитека е добра, много добра, предвид 150те долара в амазон, без доставка и с намалението. Цитирай
ludmata Отговорено Февруари 26, 2006 Отговорено Февруари 26, 2006 НЕ си взимай ЗУУ(ЛУ)М!! Аз лично ползвам Дигитеч БП80, страхотен е има всичко което ти трябва. БП200 е по-големият брат на моя ефект и има повече контроли, което значи и по-добър звук и повече възможности. На мен ми стиха моят ефект но БП200 има ощее мнооого неща да покаже... Взимай Дигитеч Цитирай
7thString Отговорено Февруари 26, 2006 Отговорено Февруари 26, 2006 За разлика от китарния процесор, аналога за бас на Zoom 707 е пълен боклук... тва мога да кажа от лично наблюдение Цитирай
Pinky Отговорено Февруари 26, 2006 Отговорено Февруари 26, 2006 За разлика от китарния процесор, аналога за бас на Zoom 707 е пълен боклук... тва мога да кажа от лично наблюдение Това и аз съм го чувал. Дигитек си е добре. Цитирай
tsetso Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 (Редактирано) Пришка ми излезе на пръстите да пиша за този DIGITECH.И пак го казвам,че това е наи-добрия процесор за бас за тази цена.Danihell виж ми постовете по въпроса.Номер 5 и наи-долния. http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=2330&st=15 Редактирано Февруари 27, 2006 от tsetso Цитирай
Danihell Отговорено Февруари 28, 2006 Автор Отговорено Февруари 28, 2006 Много мерси за мненията! Сега остава само да издебна свободен момент и да отида да го взема. И аз се бях ориентирал към Диджитека, сега ме убедихте съвсем Цитирай
Martinez Отговорено Март 6, 2006 Отговорено Март 6, 2006 Аз лично използвам Sans Amp на Tech21 NY и го преповръчвам с 2 ръце. Ако имаш повечко пари, нищо друго не ти трябва Цитирай
fLiSk Отговорено Март 6, 2006 Отговорено Март 6, 2006 Защо повечко пари? Никифена го прави за 140 лева. И доколкото разбрах е точно толкова добър колкото и оригинала. Цитирай
tsetso Отговорено Март 7, 2006 Отговорено Март 7, 2006 Вижте сега не може да се сравни dIGITECH Със сенсампа.За същите пари имаш безброи много възможности-симулатори на колони,усилватели,ефекти и мн.други. Сенс Амп е много добър ефект за това което прави.В това спор няма.Въпроса е че това момче тепърва започва(доколкото аз разбрах,ако не е така се извинявам)и тепърва ще трупа опит в бизнеса.За това е нужно нещо което да му покаже за какво става въпрос.А този ефект е идеалния учител. Това е само мое мнение и не искам да го натрапвам на никой Цитирай
fLiSk Отговорено Март 7, 2006 Отговорено Март 7, 2006 Съгласен съм с това, двата ефекта са доста различни като квалификация и възможности. Цитирай
badhabittt Отговорено Март 26, 2006 Отговорено Март 26, 2006 http://www.behringer.com/LX1-B/index.cfm?lang=ENG :guitar: Цитирай
tsetso Отговорено Март 26, 2006 Отговорено Март 26, 2006 Недеите да купувате Берингер хора след няколко месеца тези кутийки започват да дават дефекти,да ви връщат процесора в първоначално положение-което значи всички програми които си направил са изтрити.Патил съм много пъти докато не ми писна и си записах всички програми на една дискета.Като се развали ги зареждам за 5 секунди.Това е изхода но все пак е неприятно да си вземеш нещо и да се чудиш кога ще издаде багажа Познавам 3 ма колеги с такъв ефект и всичко е едно и също Цитирай
Recommended Posts