Jump to content
Българският форум за музиканти

Кой е този инструмент?


Recommended Posts

Начи ето линка на един кавър на Toy Dolls в която се използва един инструмент, който за пръв път чувам. Toy Dolls - The Final Countdown С него се свири партията на синтезатора. Има го и в други техни песни и някой ми беще казал че свирели на гребен, но като гледах едно ДВД видях че просто го лапват въпросният инструмент и ръцете им остават свободни. Кажете сега знаете ли какво е това, и къде мога да си го намеря?

:think:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе май на гребенче "свирят" :) Хааааааааааааа Хааааааааааааа Хаааааааааа Хааааааааааааааааа

Ебаси якия кавър :D Хаааааааааа Хаааааааааааа Хааааааааааааааааааа

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе за гребен - не е гребен. Убедих се вече. Иначе от утре почвам да обикалям по музикалните магазини да си закупя един брой. Имам чувството че ще обикалям доста :P:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Този инструмент се нарича "казу". Представлява нещо като тръбичка с кръгъл отвор по средата . Той е затворен с решетчица и в него има целофанче. Принципът на свирене е същият, както при гребена- целофана разцепва въздужната струя, която музикантът духа успоредно със звука "бъ-ъ-ъъ";):godbless:

 

Влад

 

п.п. Имам такава свирка;)

 

В.

Редактирано от Vlad
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.