Свилен Бас Публикувано Август 15, 2010 Публикувано Август 15, 2010 (Редактирано) Подновихме майспейса (но само с песни - кебапчетата остават ), най-накрая и можете да чуете нещата, изсвирени с новия ни барабанист Бисер (който е в бандата около година вече, между другото ) По време на солото на "Пукната съдба" звукът изчезва, но това са рисковете на записите от телевизор Имайте предвид, че барабанистът ни не можеше да ходи по време на записите, беше на инжекци и т.н. - някаква контузия с крака и въпреки това, свири, така че относно барабани не ни хранете, но за бас и китара - давайте смело Особено за вокала Записите са от предаването "Карай да върви, това е блус". Относно "саунда" - Хилбили ще разкаже като се върне, а до тогава, слушайте тоноизвличането и отношението, примерно http://www.myspace.com/parzalka Работим върху доста нови неща и понеже няма да ходим на фестивала в Несебър ще ги запишем скоро и тях, както и старите, но по-яко (...и да - за не-повече от 200лв ще запишем 12,13 (15-16...) авторски парчета, изсвирени на живо с чудесно качество и т.н., са бъдещите творчески планове - очаквайте скоро) П.П.: Специални поздрави на Митко Аргиров и Васко Кръпката Редактирано Август 15, 2010 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
ultramega Отговорено Август 15, 2010 Отговорено Август 15, 2010 Яка рок банда сте Специални поздрави за Бисер, както и на всики останали! Цитирай
Свилен Бас Отговорено Август 15, 2010 Автор Отговорено Август 15, 2010 Ще предам Бисер е машина и още не мога да проумея как ни посаня Рядко се среща барабанист, който да не свири повече от необходимото - не, че не може да "изфирясва", но държи да не пречи, както самият той се изразява. ...но на моменти пък ние държим да ни "пречи" Явяването му в такова състояние беше голямо геройство, но не се оплакаше, а това също е рядко качество. Цитирай
ultramega Отговорено Август 15, 2010 Отговорено Август 15, 2010 То колкото са кът във Варна барабанистите, че и взеха да бягат към столицата ... И аз съм свирил с Бисер и освен че е готин барабанист е и страхотен човек Цитирай
Свилен Бас Отговорено Август 17, 2010 Автор Отговорено Август 17, 2010 ^ О, Варна, о, кеф! Имате си море, зле ви е... Бисер се прибира от време, на време (почти всяка седмица) - питай го (Иначе аз съм се замислил да дойда до Варна, че да направим неща с теб (музикални този път, бирата е ясна), ама ще ми е по-лесно ако ти имаш път през София (криза ми е, все още), че тук са ми по-ясни студиата, но май ми се очертава едно септемврийско идване ) === На "Дъждовен влак" разбира ли се, че свиря със слайд на баса (който е включен линейно в пулта без никакви ефекти)? Интересува ме, също така, идеите (не коментираме звук и грешки - те са ни ясни, но ако ви е кеф, коментирайте ), отношението и т.н. достигат ли до потребителите на форума (четящите това) или накратко - по едно мнение за всяка песен, споделено по не-музикантски, фенски? Най-накрая, може да коментирате и всеки тон и защо така (или не) е изсвирен (така правят в руските форуми), как бихте го изсвирили вие, например и ей такива работи. Текстовете? Цитирай
ultramega Отговорено Август 17, 2010 Отговорено Август 17, 2010 Не ме бива много по детайлни анализи, но с по две думи: Мери- започва така лежерно с приятни разложени акорди, после градира леко , но аз бих се изкефил към края да има мощна развръзка с два пъти по бързо темпо и много блусарски сола. Дъждовен влак- тази май ми е любимата.Вероятно няма да съм първия , който ще асоциира по някакъв начин звученето на песента с ДъДорс и то най вече на определена песен (сещате се коя). Добър избор на текст , Оказа се че нямам време сега да напиша за всичките.... ПП. Харесва ми че във френд листа е Мико Калайджиев Цитирай
bisserm Отговорено Август 17, 2010 Отговорено Август 17, 2010 Към ultramega - много благодаря за отзивите за мен !!! аз също мога да кажа само хубави неща за тебе и беше яко като свирехме заедно ще ти се обадя да се видим някой път като се прибирам във Варна. да се видим !!! За свиренето ми - има какво да се желае още разбира се ама както се казва поне върша работа към момента и се кефя много да свиря с Малин, Свилен и Любо ама ние сме много яки и на импровизациите хе хе на репетиции е супер ... Цитирай
RockoBG Отговорено Август 17, 2010 Отговорено Август 17, 2010 A уе к'ъв влак, оно е фалшиво, се не слуша. Аре да се стегнете малко. Пък бийте го тоя паяница да внимва малко... Дорс.?!? Оня дришлив наркоман колкото и да е нашмъркан чат-пат се уцелва с тона, ама наш Любо 'ич не е*ава. Аре моля по-леко с дорсовете. Не са ми любими ама ептен. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 17, 2010 Отговорено Август 17, 2010 Аз също съм подрънквал ведАж с Бисер. Това там сме аз, Бисер и ултрамега в една маза със сет готини, кастъм, бразилски барабани. Освен, че е готин като човек, Бисер е готин и като клиент Биско, поздрави! Браво на бандата! Цитирай
RockoBG Отговорено Август 17, 2010 Отговорено Август 17, 2010 Сега чух и текста - "Дъждовен влак разкъсва наш'те тела" Простетник Джелтц Цитирай
bisserm Отговорено Август 18, 2010 Отговорено Август 18, 2010 Пич виж сега - не че не може да се правят забележки по отношение на свирененто ни ама не е добре да използваш обидни квалификации, каквито си писал по-горе. Не те знам какъв си що си ама като ти гледам писанията и ти не си много на ти с литературния български език. Като не те кефи никой не те кара да слушаш. Прави си забележки, даже е полезно, ама нека да бъдат по същество и без да използваш обидни квалификации моля! Цитирай
Свилен Бас Отговорено Август 18, 2010 Автор Отговорено Август 18, 2010 (Редактирано) Споко, колега, Роко ни мисли самото доброто Няма нещо, да не е вярно. От друга страна ми се струва, че тези парчета ако се изпеят "както трябва", без грешка, почти целите чар и дух ще изчезнат. П.П.: По-късно ще разказвам още, че сега не мога много да пиша Редактирано Август 18, 2010 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
RockoBG Отговорено Август 18, 2010 Отговорено Август 18, 2010 Другия път като се видя с Багето, ше му обясня от ваше име, че всъщност Е ДЛЪЖЕН да се постарае около верния тон, имате 'баси бенда - тъпо е да звучи така. За дълбокото съдържание на случайно нахвърляни фрази с претенцията за поезия не ми се отваря дума. Не става въпрос за грамотие, а за какво става въпрос? Основен проблем с поезията. Тема - идея - заглавие. В случая е пълен хаос. Чели сме и добри неща на въпросния автор с който се познаваме от доста отдавна. И "Паяница" е почетна титла, а не обида. Но както казах - интерпретация. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Август 24, 2010 Автор Отговорено Август 24, 2010 ultramega, Take it Easy на The Doors - нали за това говориш? Иначе, Мери-то ни е единственото парче, което е (сравнително) тихо до края и положихме огромни усилия да си остане такова. Съгласен съм по принцип, но "избухванки" имаме много - като запишем, ще споделим Поздрави на морето RockoBG, има изкуства (вкл. поезия), които просто не разбираш и няма начин, и това си е EAmechaniX, Бисер е отличен и като организатор - ако не беше той да звъни по 5 пъти на всеки, за да го пита как е, къде е, как се чувства, кога му е удобно и т.н., надали щяхме да правим репетици (а само концерти) Цитирай
Recommended Posts