Jump to content
Българският форум за музиканти

У лево


coldshot

Recommended Posts

Та такам.. значи, имам един, предполагам глупав и безсмислен за повечето от вас, про-тата, въпрос. Имам една китара, която не я използвам - за десничари, обаче искам да я дам, или по-точно вече я дадох на левак.. ъъ левичар. Левичар обаче, който е свикнал с позициониране на ръцете като за него си, не стандартно. И въпроса ми е такъв, дали може с минимални усилия и без да прецакаме китарата.. много.. да успеем да я направим къстъм. Идеята ми е да отлепим горното мостче и да го обърнем, тялото не е проблем в случая, поне за него де - адаптивен е, до някаква степен. Мерси много на отзовалите се и само ще да помоля Der Meister да не се влючва, сори :girl_cray2::girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми единственото деструктивно ще е да обърнете нъта и да смените болта за колана да е на горната страна на китарата , ако е с болт. Кофти ще е, че потенциометри и т.н. ще са от горната страна но като за свирене би трябвало да става.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

само с обръщане на нът-а("горно мостче") понеже то вероятно е по- високо в предната част за да може струната да "контактува" с най- близката част до грифа => би трябвало лесно да намерите подходящ лявНът... малко пилене за височината и от тази страна готово ....

може обаче да се получи проблем с интонацията в "другия край" ..... този бридж често се поставя под наклон спрямо прагчетата за по- хубаво интониране(6та да е по- дълга от 1ва).. ако там няма проблеми(ЛОШО) иначе ... интонирате и свири (след разместване на местата на струните)

Редактирано от badValue
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Squier-а(страт,теле) би трябвало да е по- лесно ...

лесно се сменя нът ... ще струва 2-10лв да кажем

на бридж-а лесно му се сменя интонацията дясна->лява китара

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.