Jump to content
Българският форум за музиканти

Процесори


Arteglam

Recommended Posts

Интересна идея :godbless: То ако е включен в мишпултт има ли смисъл пак да се използва тази амп симулация . Доста по добър ли става звука с нея ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ако е без амп симулация... все едно ползваш стомбоксове, мисля. Губи се характерния звук на ампа, Мишпулта само смесва и усилва, доколкото съм запознат, поправете ме, ако греша. Абе най-добре отиди и пробвай на място и си носи един стереопреходник от малък към голям жак. (То може и да включиш изходния кабел в жака за слушалки).

Редактирано от muzicantini
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересна идея <_< То ако е включен в мишпултт има ли смисъл пак да се използва тази амп симулация . Доста по добър ли става звука с нея ?

Накратко казано, о, да:thumbs_up:! Амп (и, не на последно място, кабинет / спийкър и mic) симулациите точно за това са направени - за т. нар. "директен" звук (разбирай, не през предусилвател, стъпало, говорители и микрофон, както е класическата верига, а направо в пулта). Освен това е препоръчително да се вземе процесор, който има отделни настройки на изхода за line и amp (както и точно да се наричат и където и да се намират те при съответните марки и модели). Тук не става дума само за придаване на някакъв музикален характер на звука, а и за техническите параметри на самия изходен сигнал и съвместимостта им с приемащата апаратура.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така, искам и аз да изкажа моето мнение. До колкото разбрах разполагате с 200 - 300 лв. Така. Искате хубав dist, не много ефекти и т.н. Варианта който мога аз да предложа, а и не знам защо много хора някак си го заобикалят, но пробвайте с KORG ax5g. Процесора е адски читав ( може би се дължи на факта, че фирмата се занимава със синтезатори и ефектите не са им чужди :girl_witch: ). Диста е прекрасен ( ако ти се занимава с това да настройваш ефектите ). В интернет има достатъчно клипчета, чуй го как свири и си ти ( както беше преди време лафа на мутрите :girl_cray2: ). Цената е около 180 лв. и няма конкуренция като цена/качество. Свирил съм на сцена дълго време с този процесор и за разлика от Беринджъра звука е уникален.Идеята е : взимате си го, свирите една, две години на него ( докато изтече гаранцията ) и си купувате друг. Но определено няма да съжелявате ако си го закупите. А относно изброените досега модели, най ми допада Digitach, но там е тегавиня с адапрота към мрежата. Това е моето мнение по темата. Живи и здрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.