Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте :} Отдавна не съм писал , та реших да драсна една темичка, че имам някои въпроси :rocker:

Един приятел имаше рожден ден вчера та посъбрахме малко парички и иска да си вземе процесор. Свирим заедно в група и общо взето му трябва нещо, за да може да си свири на репетиции и за изяви също така.Четох ,че процесорите не били много добре за по-шумни места , защото се губил звука и т.н обаче общо взето засега оставяме този проблем настрана. Китарата му е Корт общо взето за около 500-600 лв си я взе. Иначе усилвателя му е Фендър Фронтмен 15 и няма намерение да свири с него. В репетиционната си има мишпулт , а и по клубовете си имат всякакви джаджи ,затова отпадна идеята за усилвател, заради ограничените финанси. Момчето може да отдели вероятно около 200-300 лв.

Мислихме първоначално за камиончета , обаче за тези пари най-много да си вземе 1 максимум 2 ефекта и едва ли ще му свършат много работа. Целта е да може да има няколко канала за соло , за дист.ритъм , за чиста китара , уа-уа и т.н Затова най-добрият вариант ,като че ли е процесор. Свирим главно Металика по принцип , обаче скоро смятаме да разчупваме стила с малко Уайтснейк , Ас-Дс , Бон Джоуви , Гънс и т.н по хард рок парчета.

Обикаляхме днес из музикалните магазини и се спряхме на 3 модела процесори за тези пари. Digitech RP90 , Digitech RP150 , Behringer V AMp 2. Нещо такова беше ако имам грешки ме поправете. Та запитването ми е можете ли да си кажете мнението за конкретните модели и дали сте свирили на тях и т.н Ще помогнете и на мен и на него защото и аз смятам другият месец да си търся някакъв процесор за около 300-400 лв , че нещо драйва от моето кубе ( Фендър Фронтмен 65Р) не ме кефи достатъчно , а и е доста голямо да го мъкна наляво надясно.

Целта не е да има възможно най-много ефекти. Общо взето ще се сменя между 3-4 канала . Въпроса е да има хубав дисторжън саунд. Броят на ефектите няма голямо значение.

Благодаря предварително :}

Редактирано от Arteglam
Отговорено (Редактирано)

Така. Беринджъра според мен не е добра идея. Няма футсуич и трябва да си го купите отделно. Освен това звукът поне според мен не е добър. За Диджитеците нямам наблюдения.

Аз съм с Boss Me 25. Струва 325 лв нов. Има си всичко, 3 футсуича и един експрешън педал. С този проц свиря хард рок основно, но става за всичко. (Джими Пейдж тонът, който наскоро докарах, е изумителен). Бих го препоръчал - за тия пари е супер, а и е с метален корпус, не като Беринджъра, който изглежда като играчка от царевични пръчици :rocker: .

Другият вариант е втора употреба, но там вече трябва да се пробва и да се следят обявите, на което аз не съм фен, но както си решите.

ЕДИТ: Само да кажа, че Босът няма регулация на нивото на Aux in, което е малко неудобно, трябва да се регулира отвън.

Редактирано от muzicantini
Отговорено

Ако не се придирчиви към това процесорчето да е ново според мен можете да огледате тук. За към 400 лв има Line 6 Pod Xt Live, което е много над нивото на всички изброени до тук.

Вярно е, че за подарък е малко кофти нещо употребявано, но самия подарък би бил много по-стойностен и аз лично бих се зарадвал повече на своя вариант (каква изненада :rocker: ), отколкото да получа някой В-амп пък било то и нов.

Отговорено

Забравих да кажа ,че видяхме и този вариант на Бос . Берингера има футсуич в кутийката :} Позамислихме се за Бос ,обаче пак е малко по скъп и затова не се знае докъде ще стигнат финансите. А за 2ра употреба мисля ,че не е много надъхано момчето . То е подарък обаче той знае за него , смисъл ние му помагаме с малко пари общо взето :} Той беше свирил с Digitech 50 или нещо такова в студиото и уж ми хареса звука като за евтин процесор. Общо взето всичко е по-хубаво от сегашното положение , въпроса е кое ще му свърши за по-дълго работа докато се съберат пари за нещо по -качествено.

Отговорено

Значи, ако искате да има много неща в едно, в Берито има. Но не знам колко е надежден. Известно е общото становищше, че Беринджър е нискокачествена марка. А пък това за футсуича, бъркам се с V amp 3. Спомена, че събирате до 200 - 300 лв, та затова предложих боса, с 20 лв отгоре, но е Бос все пак.

Отговорено

Ами аз знам ,че берингер правят кофти китари ,а иначе усилвателите им от средният клас не са лоши . Поне така съм чувал ,а за процесорите нямам идея :} Пък за тоя бос гледахме в xxxx ,но нямаше в наличност, само видяхме от каталога. Може да му спомена пък ще видим. Щом казваш ,че е добър процесор за парите може да се замислим по-сериозно. Някой за Диджитек да каже някакво мнение ако е свирил на някой от тях ? ;/

Отговорено

http://www.thomann.de/gb/zoom_g2nu.htm?sid...6502655e1c3edec

Това е моето предложение.

По-темата, трудно някой ще ти каже кой от посочените е по-добър. Различни са доста. По-принцип Digitech e по-добре. Най-добре се запознай с Упътването на тези модели и избери този, който предлага най-много възможности за корекциИ на звука. ПроцесорЪТ с най-хубав EQ - печели.

Отговорено

Виждам ,че си от Варна . Този модел някъде дали го има в някой от музикалните магазини.Защото ние ходихме до Фактор , xxxx и Динакорд и нямаше Зуум никъде доколкото помня.

Отговорено (Редактирано)

Аз се намесвам малко встрани от изложените варианти и бюджета за подаръка, но, като стана сума за малки процесори и като идея за твоето предстоящо търсене, нещо, което лично аз бих изпробвал с интерес, е ето това: http://www.thomann.de/de/vox_tonelab_st.htm. Може-би вече е бил обсъждан във форума, затова няма да навлизам в подробности, но като малък и същевременно дори по-модерен и функционален в някои отношения брат на заслужилия доста комплименти за сравнително натуралния си звук ToneLab LE мисля, че може да се окаже нелошо попадение.

Бос МЕ25, ако не се лъжа, е процесор за пред амп, с по-малко възможности за директен звук.

... и, не знам действително какви са ви възможностите и настроенията, но се присъединявам към мнението, че, ако намерите читав Pod XT Live или GT-8 на добра цена втора ръка, нивото, на което минавате, си заслужава. Това за "новото си е ново" като принципен предразсъдък го забравете - добри резултати с нисък бюджет се получават на старо, това е истината.

Редактирано от sevenstring
Отговорено

За Бос-а - според зависи. По принцип е направен, когато си вкарал слушалки в съответния жак да се включи амп симулацията. За целта винаги имам там вкаран един преходник от малко към голямо и Амп симулацията си ми върви, в каквото и да го включа (най-често в един усилвател за бас :( ).

Отговорено

Малко повече за тоя Бос можете ли да кажете ;] Последно върши ли си работа като процесор или трябва стабилен амп да има . Целта е дисторжън саунда да се вади от самия процесор и да е възможно най-як :greenangel:

Отговорено

Ми виж сега, върши, но трябва да пробваш. В Амп е в пъти по-добре, но ако няма добър амп, може и в някаква уредба или нещо друго обикновено да го включиш. Въпросът е, че амп симулацията на процесора се включва, когато има нещо в жака на служалките (преходник е добро решение). Тогава ползваш амп симулацията за добър тон, а уредбата - просто за да усилиш звука, това е.