alexthegreat Публикувано Юли 26, 2010 Share Публикувано Юли 26, 2010 Здравейте колеги, Натъкнах се не една от тези легендарни "машини" - KORG Polysix. След кратък оглед и тест от моя страна (непрофесионален) установих някои проблеми и ми се иска да проверя дали този клавир може да бъде поправен/реставриран. На пръв поглед състоянието му е задоволително... има звук, повечето от врътките изглежда да работят, леки проблеми с няколко клавиша (вероятно механични). Та питанките ми са: някой би ли споделил информация към кого мога да се обърна за тестване на състоянието на синтчето и оценка на евентуално реставриране. Ако някой има опис с подобен проект лично ще е още по-добре. Опитвам се да установя има ли смисъл да прави нещо или от където дошло - там и отишло... т.е. буклукчийската кофа. Предварително благодаря. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
cecoj Отговорено Юли 26, 2010 Share Отговорено Юли 26, 2010 Това чудо се появява на пазара през 1981 г. http://www.protechnica.bg/read.php?mCat=14&id=43 инструмента изобщо не е за изхвърляне. Мога да ти пратя схеми за него. И щом има звук другото е поправимо, аз съм въстановил два, единият е вкъщи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alexthegreat Отговорено Юли 26, 2010 Автор Share Отговорено Юли 26, 2010 Благодаря за отговора. Аз намерих един сайт, в който има нещо като менюъл за реставриране, стъпка по стъпка и проверка изправността на отделните платки и елементи, но... с моя бакграунд (извинете за чуждицата) относно техника и електроника, който не би ми помогнал да различа транзистор от съпротивление (освен ако не тръгна да броя крачетата вероятно), съм дълбоко скептичен относно възможността ми да подкарам тази легенда сам :/ Това, което мога да направя е да го отворя и да видя поне какво е състоянието с батерията, цитирана като най-често врещан и опасен проблем. А, имаш ли представа за приблизителната стойност на необходимите резервни чаркалъци и доколко са стандартни те? Разбирасе то зависи от повредите по инструмента, но все пак.. ориентировъчно? Благодаря Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
cecoj Отговорено Юли 26, 2010 Share Отговорено Юли 26, 2010 Батерията е опасна ако изтече и накисне платката. Чарковете не са скъпи ако има повредени. Интегралките са не повече от лев бройката. Може би ще е проблем ако има скъсани гумучки на клавиатурата. Има сервиз в Благоевград, но там нещата са по скъпички. Ако си близо до Монтана мога да съдействам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alexthegreat Отговорено Юли 26, 2010 Автор Share Отговорено Юли 26, 2010 (Редактирано) Отново благодаря.. За съжаление не съм чак близо, в София съм. Но благодаря за предложението за съдействие.... може и да се възползвам Иначе гледам тук има някакъв по специализиран сервиз http://www.mts-bulgaria.com/services.php Някой да знае нещо за тях? Редактирано Юли 26, 2010 от alexthegreat Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts