Kaloqn mitev Публикувано Юли 23, 2010 Share Публикувано Юли 23, 2010 Здравейте Имам 4 тонколони едните са JBL мисля че са 12 инча а другите не знам какви са всяка е по 250 вата общо 1 киловат ии ги захранвам със усилвател 880 вата динакорд ии проблема е че когато усиля мастера почти до краи ии тонколоните на единия канал започват да пращят чува се развалено в началото като усиля се чува хубаво но след 2 минути започва да криви според мен е от стъпалото знае ли някои какъв може да е проблема? БЛАГОДАРЯ предварително !!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юли 23, 2010 Share Отговорено Юли 23, 2010 Вероятно претоварваш стъпалото, вероятно прегрява. Провери импедансите на колоните, схемата на свързване и изискванията на усливателя. Не прави компромиси с тези изисквания. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kaloqn mitev Отговорено Юли 23, 2010 Автор Share Отговорено Юли 23, 2010 аз съм на 17 тея тонколони са на баща ми той е диджеи и тия тонколони ги ползвам за вкъщи вмомента правя си дискотека в мазата ии сега мисля да включа и едни баскаси които имат доста голям говорител като инчове и са по 600 вата имам 2 такиваа и мисля да ги включа с още едно стъпало което е марка босе и е 2000 вата баща ми ги включва така дали ще е проблем като сбора на двете е 1200 вата а стапалото 2000 вата :? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юли 23, 2010 Share Отговорено Юли 23, 2010 Без значение на колко си години и откъде са колоните не спазваш ли изискването импеданса на товара да отговаря на изискването на усилвателя ще имаш проблеми. Импеданс, Митев, а не мощност. Омовете, а не ватовете, казано като за таксиметров шофьор. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kaloqn mitev Отговорено Юли 23, 2010 Автор Share Отговорено Юли 23, 2010 а всучаи че не знам колко ома са баскасите ?? трябва да вадя говорителите да чета ли ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юли 23, 2010 Share Отговорено Юли 23, 2010 Ако в баскасата имаш само 1 говорител този подход е уместен. Ще трябва да погледнеш и стъпалото за колко ома е. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kaloqn mitev Отговорено Юли 23, 2010 Автор Share Отговорено Юли 23, 2010 аха ясно тогава ще извадя говорителя да видя и ще сравня със стъпалото Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юли 23, 2010 Share Отговорено Юли 23, 2010 Ако имаш точен омметър можеш да ги премериш и без да ги вадиш, Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mengeme13 Отговорено Юли 24, 2010 Share Отговорено Юли 24, 2010 Може и да имаш студена спойка или потенциометъра да е здал багажа за да си сигурен от къде е проблема размени местата на колоните Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
soundcraft Отговорено Юли 25, 2010 Share Отговорено Юли 25, 2010 Що не питаш баща ти,а?Или ще ти напука тиквата ако усети,че ги пипаш... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valeri_pj Отговорено Юли 25, 2010 Share Отговорено Юли 25, 2010 Митев тия мощности 2000 Вата как си обесняваш да ги надуваш в мазата.То остави че ще продъниш на комшиите ушите ами може да гръмнеш ел.инсталацията ако е някаква стара Или както каза по горе колегата земи питай тейко си после да не стане - Ти ли ме бутна или сам си паднах Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stoyko Lisichkov Отговорено Юли 25, 2010 Share Отговорено Юли 25, 2010 (Редактирано) Ако колоните са ти оригинален JBL е редно да пише на панела мощност и омаж, но като знам колко изфабрикувани JBL-и има в България съм почти 100% сигурен, че колоните са ти правени в "маза" като твоята. Послушай горните постове, намери си омметър, вероятно са 8 ома, но има и малка вероятност да са 4. След това си отвори учебника по физика от миналата година и прочети урока за Закона на Ом. Полезен съвет - всяко стъпало може да работи до някакъв минимален омаж 16, 8, 4, 2 ома. Ако включиш на стъпало, което не може да поддържа под 4 ома да речем 2, следва закона на Бум. Това е относно законите. Казваш че криви единият канал? Има вероятност да е от сменян изгорял транзистор с неподходящ такъв. ... или щом е единият канал - кабел, пулт, предусилвател, преходник за 1 леф. .... или кофти пасивен филтър в "оригиналният" бокс. .... или метеорологичните условия в твоята маза. П.С. Сега очаквам да прочете темата Parni_valqk и да ме направи крив Редактирано Юли 25, 2010 от Stoyko Lisichkov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Юли 25, 2010 Share Отговорено Юли 25, 2010 Напротив, радвам се на закона на БУМ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
soundcraft Отговорено Юли 25, 2010 Share Отговорено Юли 25, 2010 Момци,не усещате ли,че малкия иска да пипа забраненото,по-добре си трайте,та да му спестите тупалката след това... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kaloqn mitev Отговорено Юли 26, 2010 Автор Share Отговорено Юли 26, 2010 Абе позволение от баща ми имам да си ползвам тонколоните .. него го няма и няма как да го питам затва и питам тук ... ааа за инсталациятаа : не е стара къщата е едва на 2 години тай че успокойте се нищо няма да ми каже просто питам ... ии по тематаа : размених кабелите на тонколоните .. смисъл размених каналите на колоните иии проблема е с другата тонколона значи е от стапалото ... но да ви кажа вече 2 дена нямам проблем .. явно найстина го претоварвам защото стои включено от 12 часа на обяд като стана до вечерта хиихи и през цялото време музиката гърми хаха... благодаря на всички за отговорите .. дано нямам повече проблеми Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts