Jump to content
Българският форум за музиканти

Два проблема :(


Jayceon

Recommended Posts

Значи от 2-3 дни забелязах че на 3-та струна 12-то прагче, звука издаден от нея трае много малко. Например на Clean канала, всеки друг тон трае около 7-8 секунди да речем, а при нея е 2-3. Другаде с тази струна мисля, че нямам проблем. Другият проблем се състои в заглушаването на струните. Където и да ги заглуша си е напълно нормално, но точно над 12-ти праг издават някакъв продължителен шум. Въобще не е звука на самата струна. Обсега на това шумене е точно един пръст широко. Не съм много навътре, все още, и затова не мога да ви обясня достатъчно добре и не боравя с китаристски термини :thumbs_up:. Въпроса като цяло ми е дали мога сам да го оправя или ако не, каква сума ще ми излезе д/г. Китарата ми е Squier-че и тъй като ще си взимам нова, по-хубава, се чудя също дали аз съм направил нещо и как да го прдотвратя например. Мерси за вниманието (на който го отдели :):D :D )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи, за втория проблем - този звук на 12-то прагче без да натискаш струната се нарича natural harmonic и го има на всички струни на 12 прагче. А също и на 19-то, и на 7-мо, и на 5-то, и на някои други.

Ааа за първия ти проблем не мога да ти помогна.

:thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я го запиши и пусни тоя кратък звук? Може да е кир по струните, много нисък action или изтъркано прагче. С нови струни ли си?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.