Jayceon Публикувано Юли 22, 2010 Публикувано Юли 22, 2010 Значи от 2-3 дни забелязах че на 3-та струна 12-то прагче, звука издаден от нея трае много малко. Например на Clean канала, всеки друг тон трае около 7-8 секунди да речем, а при нея е 2-3. Другаде с тази струна мисля, че нямам проблем. Другият проблем се състои в заглушаването на струните. Където и да ги заглуша си е напълно нормално, но точно над 12-ти праг издават някакъв продължителен шум. Въобще не е звука на самата струна. Обсега на това шумене е точно един пръст широко. Не съм много навътре, все още, и затова не мога да ви обясня достатъчно добре и не боравя с китаристски термини . Въпроса като цяло ми е дали мога сам да го оправя или ако не, каква сума ще ми излезе д/г. Китарата ми е Squier-че и тъй като ще си взимам нова, по-хубава, се чудя също дали аз съм направил нещо и как да го прдотвратя например. Мерси за вниманието (на който го отдели :D ) Цитирай
Dodo... Отговорено Юли 22, 2010 Отговорено Юли 22, 2010 Значи, за втория проблем - този звук на 12-то прагче без да натискаш струната се нарича natural harmonic и го има на всички струни на 12 прагче. А също и на 19-то, и на 7-мо, и на 5-то, и на някои други. Ааа за първия ти проблем не мога да ти помогна. Цитирай
7thString Отговорено Юли 22, 2010 Отговорено Юли 22, 2010 Я го запиши и пусни тоя кратък звук? Може да е кир по струните, много нисък action или изтъркано прагче. С нови струни ли си? Цитирай
Recommended Posts