Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Здравейте !

На 17 юли имах рожден ден и ми подариха микрофон. Още същия ден го пробвах, но нещо не стана... :punk_guitar: Когато го включих в компютъра и започнах да пея, не издаваше звуците, само можеше да ги записва, като скайпов микрофон (програмата беше Audacity ).

Сега да ви попитам какво трябва да направя, за да може да си работи.

Послепис

Микрофона е на Philips, Super lightweight

http://www.twenga.co.uk/prices-SBC-MD110-P...ophone-126890-0 (микрофончето на pic )

Благодаря ви предварително !! :girl_cray2:)[/b]

Редактирано от sisito7b
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

честит рожден ден на патерици :punk_guitar: пожелавам ти упорито да вървиш напред, да не се страхуваш да се задълбочаваш (което не е срамно, каквото и да говори средата; напротив, срамно е да гледаш само кефа в живота и води до затъпяване), и, разбира се, да имаш известна доза късмет - на кой ли не му трябва. а тия неща не ти ги пожелавам от любезност като твоите приятели, а защото ще ти трябват, за да извлечеш полза от следното:

 

за да чуeш изобщо нещо, трябва да пуснеш да се чува през компа това, което микрофонът прихваща - това се нарича monitoring (като стигнеш, дай боже, до студио, да не се чудиш, че викат "монитори" на тонколоните) или playthrough (по-точно hardware playthrough, тъй като сигналът отива от микрофона ти право към тонколоните, без компютърът да го обработва). на xp става сравнително лесно (ot volume control махаш mute под microphone), на виста и 7-ца е по-засукано, ама и там ще намериш, ако потърсиш.

 

това всъщност е крайно незадоволително решение. вариантът, който ползвам аз, е малко по-засукан и много по-гъвкав: инсталираш си програмата reaper (дръпни си trial версията, тя е всъщност неограничена), добавяш един track (меню track|insert track), цъкаш на бутончето "ar" вляво от метъра на трака, после на бутончето с високоговорител до него, за да включиш "чуването" (software playthrough, тъй като сигналът се обработва софтуерно в компютъра; понеже на компютъра му трябва време да го обработи, ще се чуваш с поне 10 милисекунди закъснение - т.нар. латенция - което като за начало може да ти помогне да се чуваш по-ясно), усилваш трака и готово.

 

тъй като, когато хората за пръв път си чуят пеенето през евтин микрофон, обикновено се отвращават, към хавата трябва да се добавят някои ефекти (което натоварва още компютъра и увеличава латенцията; време е да потърсиш какво е asio4all). това принципно става от бутончето fx, но правилните настройки на ефектите изискват известно четене. на лили иванова и преслава тия работи им ги прави тонтехниците, но принципно не е лошо да знаеш за какво става въпрос.

 

хайде като стигнеш до ефектите пак пиши. ако имаш някакви затруднения преди това - пак пиши, ама само в краен случай - ама първо се помъчи сама и не бързай. правилото е, че, колкото повече помощ искаш по форуми, толкова по-трудно накрая ще си решиш проблема...

Редактирано от Fallenblood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Благодаря ти ! : )))

Сега като чета тези неща, които си писал, нищичко не разбрах :girl_cray2::girl_witch:

Но нали си имам брат, той ще оправи положението !

Така, че ще пиша веднага щом бате стане нещо.

:hysterical::greenball::thx:

Редактирано от sisito7b
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.