Mephistofel Публикувано Февруари 18, 2006 Публикувано Февруари 18, 2006 Привет,колеги! Реших да си закупя още един бас,този път петструнен и след известен размисъл и претегляне на варианти се спрях на горните два.Интересуват ме мнения,коментари,лични впечатления от инструментите. За сега съм се ориентирал към "Yamaha"-та,нищо,че е с малко по-висока цена - активната електроника го компенсира до някъде.Та така - ще съм благодарен ако се включитете в малкото ми предпазарно проучване и сондаж на мнения!
MDFk Отговорено Февруари 18, 2006 Отговорено Февруари 18, 2006 Аз да съм първият който да пише.... Зависи какво търсиш като звук, след като парата не е чак такъв проблем. Уошбърна има много ясни среди, според адски удобен гриф, 35' мензура срещу 34' на РБХ375цата, и нек-труто вади смазващ състейн. Още - печелил е наградата на някво списание за билд-куолити - пише го в сайта на Уошбърн ... Това че Ямахата e с активна електроника е добре, но доколкото знам нерядко такава слагат на евтини басове(под хиледарката), за да се прикрият смотани адаптери - поне аз така знам. Например единия от магазинерите във "Фактор" един път като го питах за един Уошбърн 5тица с активна ми казаха "Ае тоя е активна ама твоя май звучеше по-добре май..."(това стана няколко месеца, след като си взех моя бас, те тогава още си ме спомняха като редовен клиент ) С тези си думи НЕ искам да те повлияя в покупката на баса по никакъв начин. Просто казвам това което знам. Иначе имам китара Ямаха ргх420с и си е адки удобна и звучи добре, за същите пари които съм дал за нея не се съмнявам че са направили и хубав бас.
Mephistofel Отговорено Февруари 18, 2006 Автор Отговорено Февруари 18, 2006 (Редактирано) Благодаря на първия отзовал се! То е ясно,че ще се пробва,но исках и да чуя малко странични мнения.За адптерите - "Ямаха"-та е с два humbuckers и не е от най-ниския ценови клас за серията си. "Уошбърн"-чето също ми е симпатично. Ех,ако денгите не бяха проблем,хехехе... Доста се разтърсих и просто си набелязах тези два модела - струва ми се,че при тях съотношението цена/качество е доста прилично. Ето малко инфо: http://www.yamaha-europe.com/yamaha_europe..._375/index.html http://www.washburn.com/products/basses/taurus.aspx . Други мнения? Редактирано Февруари 18, 2006 от Mephistofel
fLiSk Отговорено Февруари 18, 2006 Отговорено Февруари 18, 2006 Мда и аз точно това щях да кажа. Ямахите по принцип май си имат по - изразени ниски, докато при Уоша средите са по - ясни. Въпрос на вкус. И проби. Пък и къде се бутам при басистите
solo5 Отговорено Февруари 19, 2006 Отговорено Февруари 19, 2006 (Редактирано) Реших да си закупя още един бас,този път петструнен ... абе не че нещо, ама си дал страница, на която има 4 модела на Washburn-а с 4 струни Редактирано Февруари 19, 2006 от solo5
fLiSk Отговорено Февруари 19, 2006 Отговорено Февруари 19, 2006 И на последния има текст, в който се говори и за петструнния...
solo5 Отговорено Февруари 19, 2006 Отговорено Февруари 19, 2006 Аз съм за Yamaha-та :think: Изглежда много яко
Mephistofel Отговорено Февруари 19, 2006 Автор Отговорено Февруари 19, 2006 Реших да си закупя още един бас,този път петструнен ... абе не че нещо, ама си дал страница, на която има 4 модела на Washburn-а с 4 струни Най-горния модел - Т24 ( петструнния му еквивалент е Т25).
Pinky Отговорено Февруари 19, 2006 Отговорено Февруари 19, 2006 Аз съм за Уошбърн-а. Има нещо в Yamaha по принцип, което ме отблъсква (няма значение модела).
solo5 Отговорено Февруари 19, 2006 Отговорено Февруари 19, 2006 (Редактирано) Най-горния модел - Т24 ( петструнния му еквивалент е Т25). Washburn Т25 е 600$ Yamaha RBX 375 колко е? Аз имам китара Washburn Wi14 и въпреки, че е нисък клас китара е най-удобната с която съм свирил досега. Грифът и е убиец Ако и басовете ги правят така, няма спор, че ще е супер удобна Редактирано Февруари 19, 2006 от solo5
Mephistofel Отговорено Февруари 19, 2006 Автор Отговорено Февруари 19, 2006 Не знам от къде имаш тази информация,но MDFK сподели с мен,за което съм му благодарен,че си е взел точно Washburn T25 от Музикална къща "Фактор" за около 600 ЛЕВА миналата година.Не вярвам сега да е налице чак толкова фрапираща разлика."Yamaha"-та е около 370 евро.
solo5 Отговорено Февруари 19, 2006 Отговорено Февруари 19, 2006 (Редактирано) Не знам от къде имаш тази информация,но MDFK сподели с мен,за което съм му благодарен,че си е взел точно Washburn T25 от Музикална къща "Фактор" за около 600 ЛЕВА миналата година.Не вярвам сега да е налице чак толкова фрапираща разлика."Yamaha"-та е около 370 евро. ами цената е на сайта на Washburn от линка който си дал, като влязох на страницата на модела видях цената Our most affordable basses are truly an acheivement. These basses are pro level in every way, from the fine woods & finishes to the high quality components, you'll be stunned by what you can do on these instruments. The T25 is a 5 string version of the T24. Bass Player Magazine Outstanding Construction FEATURES Stained mahogany body Neck thru body Multi laminate neck Rosewood fingerboard with dot inlay Grover® bass tuners PRICE/COLORS T24 List Price: $499.90 T25 List Price: $599.90 Case GC3R List Price $149.90 Colors: Natural Matte Редактирано Февруари 19, 2006 от solo5
Mephistofel Отговорено Февруари 19, 2006 Автор Отговорено Февруари 19, 2006 И ти си прав,а аз съм кьорав!!! Сега ми стана интересно вече как на официалния сайт на производителя е налице тази цена,а тук е по-евтин?!
solo5 Отговорено Февруари 19, 2006 Отговорено Февруари 19, 2006 (Редактирано) И ти си прав,а аз съм кьорав!!! Сега ми стана интересно вече как на официалния сайт на производителя е налице тази цена,а тук е по-евтин?! Вярно А виж сега каква е цената на моята китарка Washburn Wi14 FEATURES Hard wood body Gloss finishes Single cutaway Comfort contour String thru body Hardtail bridge Rosewood fingerboard with dot inlays Bolt on maple neck 3 way toggle switch Adjustable truss rods PRICE/COLORS List Price $249.90 а аз я взех за 280лв от Фактор Case GB40 List Price $39.90 Colors: Metallic Blue, Metallic Grey, Black, Walnut Редактирано Февруари 19, 2006 от solo5
Mephistofel Отговорено Февруари 19, 2006 Автор Отговорено Февруари 19, 2006 Бииииииип(цензура),сега се оплетох вече?! :think: И двата баса ме кефят,явно ще се ходи да се посвири повечко и хващам единия за рогите!!! :twisted:
Recommended Posts