hriss Публикувано Юли 1, 2010 Share Публикувано Юли 1, 2010 Здравейте! Интересува ме дали някой от вас има уред за измерване на шум и вибрации и ако да колко ще ми вземе, за да направи замерването. Намерих една фирма, която обаче за измерване в 4 точки ми поиска 80 лв. За сравнение агенцията за контрол на общественото здраве взима по 3 лв. на точка. Проблемът там е, че след като попълниш молбата в рамките на седмица те включват в график и не могат да дойдат в определеното време, когато са налице всички страни от този "шумен спор". Благодаря ви предварително за съдействието Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Юли 1, 2010 Share Отговорено Юли 1, 2010 Щом въпросът опира до разрешаване на спор, измерването трябва да се извърши от акредитирана лаборатория, която да има право да издаде официален документ. Акредитацията струва много пари ежегодно. Това означава, че няма как да ти правят подарък! Преди да се ангажираш с процеса, провери това което избраните от теб ще направят, дали ще ти е от полза! ПП Моето мнение е, че не може да сравняваш цени на дотирани организации, за които плащаме като данъкоплатци, с цените на фирмите, които плащат тези данъци. Аз също мога да измеря не само шум, но и много други неща свързани с акустиката, но не съм акредитиран, а и цените няма да ти харесат. (Ако имах акредитация - съвсем нямаше да ти хареса.) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts