simona99 Публикувано Юли 1, 2010 Публикувано Юли 1, 2010 здравейте ! Някой може ли да ми помогне като ми кажете как да определя вида на гласът си знам че при всеки учител при когото отида ще ми каже но положението ми е малко сложно и бих искала сама да определя вида на гласът ми . Ако някой може да ми помогне , като ми кажете няколко лесни песни за пеене за начинаещи... Благодаря предварително Цитирай
Flame Отговорено Юли 3, 2010 Отговорено Юли 3, 2010 (Редактирано) Най-вече зависи от тембъра, после от диапазона. Виж Ако наистина искаш да разбереш това самостоятелно, трябва да се разпееш с пиано (примерно), като започнеш от "неутрални" тонове, т.е. такива, които се покриват от всеки тип глас (разбира се, имай предвид разделението мъжки - женски гласове). Виж как се разпява този хор. Постепенно се преминава нагоре-надолу. Сменят се гласните. Диригента също дава примери, на практика той дава правилната постановка. Ако усетиш напрежение при разпяването, трябва да го преустановиш. В крайна сметка можеш да добиеш представа къде ти е най-удобно да пееш, но това НЕ замества ходенето при педагог, който със сигурност да ти каже какъв глас имаш и какво е най-добре за него. Редактирано Юли 3, 2010 от Flame Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Юли 3, 2010 Отговорено Юли 3, 2010 Това с хора беше много добър пример за разпявка Аз лично съм предубедена към "каката" (по отношение на изпълнението обаче, не самият метод Цитирай
Flame Отговорено Юли 4, 2010 Отговорено Юли 4, 2010 (Редактирано) ^^ На мен ми звучеше уж добре, но аз в крайна сметка съм младеж и може да не преценя постановката й правилно. Сигурно разбираш по-добре от мен за какво става дума Дано темата е от помощ и за други ентусиасти Редактирано Юли 4, 2010 от Flame Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Юли 4, 2010 Отговорено Юли 4, 2010 Сигурна съм, че ще бъде! Аз си мислех да предложа да направим такова помагало и да го качим някъде, защото последните няколко месеца има много питания все в тази област. Давам си сметка, че пиано/кийборд не се намират във всяко домакинство, освен това не всички могат да се докопат до стаята по музика в училище/някоя школа и т.н. А и да могат повечето хора, които задават въпроси за разпяване/определяне на глас едва ли знаят какво точно свири на пианото учителката по музика, когато ги разпява. Ако има желаещи : пианист, женски и мъжки вокалисти можем да направим един виртуален колектив и като начало можем да поработим върху няколко упражнения за разпяване примерно, които да качим за свободен достъп на хората в нашия раздел. Знам, че има доста упражнения на "професионални" вокални педагози и т.н., но всички са copyrighted и би било доста грубичко да качваме някъде нещо чуждо. Поздрави Цитирай
simona99 Отговорено Юли 4, 2010 Автор Отговорено Юли 4, 2010 благодаря ви много за помоща , не разполагам с никакви инструменти може би това е големият ми проблем , но ще направя всичко вазможно да намеря Цитирай
Flame Отговорено Юли 5, 2010 Отговорено Юли 5, 2010 Сигурна съм, че ще бъде!Аз си мислех да предложа да направим такова помагало и да го качим някъде, защото последните няколко месеца има много питания все в тази област... По принцип тази материя ми е интересна и намирам идеята за много добра. Ако мога да съдействам някак, ще го направя Цитирай
SaturninE Отговорено Юли 5, 2010 Отговорено Юли 5, 2010 (Редактирано) Идеята на Вяра Иванова и страхотна и би била доста полезна, за такива като мен които от доста време се лутат сред всевъзмножни линкове за разяпаване и така и не са открила нещо от което да видят достатъчна ефективност, и да прилагам всеки ден .От около година ходя на уроци ,стремя се в саморазпяването си да прилагам техниката на педагока при който ходя ,но за мен е интересно ,че в песни хващам тоновете много по-лесно отколкото при самото разпяване.Може би това е нормално или имам нужда от друг вид разпявка ...не знам. Редактирано Юли 5, 2010 от SaturninE Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Юли 5, 2010 Отговорено Юли 5, 2010 Ами айде тогава да се разберем на ЛС. Ще питам и други вокални хунички дали ще дадат едно рамо Цитирай
Fallenblood Отговорено Юли 6, 2010 Отговорено Юли 6, 2010 благодаря ви много за помоща , не разполагам с никакви инструменти може би това е големият ми проблем , но ще направя всичко вазможно да намеря можеш с помощта на компютъра - потърси нещо от рода на virtual midi keyboard, за такава цел ще ти свърши работа (: Цитирай
Ивелин Отговорено Юли 6, 2010 Отговорено Юли 6, 2010 Ако има желаещи : пианист, женски и мъжки вокалисти можем да направим един виртуален колектив и като начало можем да поработим върху няколко упражнения за разпяване примерно, които да качим за свободен достъп на хората в нашия раздел. Този метод не е много ефикасен, а е по-скоро вид реклама на преподаватели, които записват вокални уроци с цел изкарване на някой допълнителен леф... Пеенето е свързано все с неща, които са вътре в тялото - няма как някой да ти постави гласните връзки на мястото им, както пръстите на пианото. Дори и да ти го показва, пее и т.н. на запис - каква е вероятността, че го правиш правилно? Ако съдя по себе си - никаква! Понеже и аз съм минал по виртуалните и реалните вокални уроци - знам, че докато някой не те насочва лично - не става или поне не задоволително. Сещам се и за виртуалните уроци по солфеж, от които все още уникални музиканти не са се появили...но това е друга тема. Цитирай
Recommended Posts