MMateo Публикувано Юни 15, 2010 Share Публикувано Юни 15, 2010 Здраво колеги и колежки... Имам си аз тука един бас на който на скоро му скъсах една струна ( Баса е 4 струнен "G" <- е скъсаната струна) Намерих си 2 пакета струни пробвах ги и на 2та G не ми пасва по грифа, не може да стигне до ключа... Възможно ли е да е от самия Бас (защото е доста стар моде "Puldin") ??? Мерси предварително. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MaPuHcKu Отговорено Юни 15, 2010 Share Отговорено Юни 15, 2010 Я постни някоя снимка? Какъв пък ще е тоя Пълдин чак толкоз дълъг? На моя навремето слагах D'addario extra long и стигаха, че имаше и да се отреже. Да не си взел някакви комплекти за къса мензура? Моя пълдин беше 36" ако не се лъжа. Дай да видим твоя Поздрави, Марин Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MMateo Отговорено Юни 15, 2010 Автор Share Отговорено Юни 15, 2010 Ето снимки... Снимка 1 Снимка 2 Снимка 3 А може би и аз ако си взема Extra Long Ще станат Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MMateo Отговорено Юни 15, 2010 Автор Share Отговорено Юни 15, 2010 Ето снимки... Снимка 1 Снимка 2 Снимка 3 А може би и аз ако си взема Extra Long Ще станат Съжалявам за снимките, ето ги тук.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Юни 15, 2010 Share Отговорено Юни 15, 2010 (Редактирано) йес ве, имам баш същия (: деанам, обикновен комплект stagg за 25 кинта при мене стигна и артиса... я покажи какви струни слагаш off: чакай, че имам някои въпроси, сега се е паднало, извинявай... как си с височината на струните? а с тръс рода? че при мене грифът категорично не е на таман... също и бридж (j-) адаптерът как ти е по сила на звука? при мене p-адаптерът, въпреки, че не е подпрян на възглавнички и е 3 пъти по-далеч от струните, се чува доста по-силно... Редактирано Юни 15, 2010 от Fallenblood Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Viper-X Отговорено Юни 15, 2010 Share Отговорено Юни 15, 2010 Явно струните, които се опитваш да сложиш са от бас на който ключетата са 2Х2 и пъвра е по къса купи си един комплект стаг (не от 25, а от 16 лева, колкото са на магазина) и се радвай иначе басчето изглежда добре като за правено в БГ, макар че не виждам нулевото прагче. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MaPuHcKu Отговорено Юни 15, 2010 Share Отговорено Юни 15, 2010 (Редактирано) Новите струни не са ли с еднаква дължина? Поне при мен D'addario-то винаги са били така и не виждам логика да ги правят различни, че да стават само за определена глава. Ако са стари и свалени от бас с двуредова глава има някаква логика да не ти стигне първата. Но ако са нови - просто си взел някакви къси. Viper-X, тия нямат нулево прагче, с пластмасов нът са. И аз имам точно същия, с тази разлика, че някой предишен собственик коварно е боядисал тялото черно. Нулеви прагчета съм виждал на "Кремона", за "Орфей" не съм сигурен. Редактирано Юни 15, 2010 от MaPuHcKu Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts