MDFk Отговорено Февруари 28, 2006 Отговорено Февруари 28, 2006 не бе аз друго казваммалкия(кутрето) не участва вьобщенито в класическата китара...иначе да верно Мисля, че може да се поспори за малкия пръст и присъствието му при класическата, защото аз например когато свирех упорито на кухата си го ползвах, и когато я хващам все още го правя... Както и да е, да не разводняваме темата! Става дума за техника на дясната ръка при баса все пак. Цитирай
charles mingus Отговорено Февруари 28, 2006 Отговорено Февруари 28, 2006 ти да не говориш за лява бе човек??? ми естествено че и при баса и при китарата се използват и 4-те пръста...иначе 4-ти в лявата е безименен 1-ви палец 2- показалец и 3-ти среден май са разбрах Цитирай
MDFk Отговорено Февруари 28, 2006 Отговорено Февруари 28, 2006 ти да не говориш за лява бе човек??? Не, за дясната говоря! Не е забранено да си ползваш кутрето, ако искаш свириш с него, ако искаш не. Аз свиря с него. Айде стига с офф/а, по-темата, иначе почвам да трия! :read: Цитирай
Twisted_By_Design Отговорено Февруари 28, 2006 Отговорено Февруари 28, 2006 да се доуточня: става въпрос за дясната ръка - не се опитвам да свиря с малкия пръст ,той стои неподвижен,свиря с показалец,среден и безименен обаче след десетина минути малкия почва да ме боли, но доколкото разбрах това е нормално в началото, просто го напрягам а не би трябвало. мерси на всички за помоща!!!! special thanx to charles mingus!!! -филмчето на джако пасториъс е жестоко!!! Цитирай
Pinky Отговорено Февруари 28, 2006 Отговорено Февруари 28, 2006 свиря с показалец,среден и безименен обаче след десетина минути малкия почва да ме боли, но доколкото разбрах това е нормално в началото, просто го напрягам а не би трябвало. Все пак ми е странно - това просто не би трябвало да се случва. С какво го напрягаш? Къде го държиш, докато свириш? Това е важно да се уточни - най-добре е да си го оставяш изпънат на долу, в естествена позиция, той ще си се мърда, заради другите 3 пръста, но това не би трябвало да пречи. Ако го свиваш обаче - нищо чудно да ти се напряга. Кажи как го държиш, моля те. Цитирай
Twisted_By_Design Отговорено Март 1, 2006 Отговорено Март 1, 2006 (Редактирано) ами значи когато другите три пръста се движат, малкия също се движи с тях а аз се опитвам да го държа неподвижен,не го свивам Редактирано Март 1, 2006 от Twisted_By_Design Цитирай
Pinky Отговорено Март 1, 2006 Отговорено Март 1, 2006 Затова ти се уморява явно. Той ТРЯБВА да си се мандахерца отстрани, не се опитвай да го обездвижваш, защото това напряга! Цитирай
Recommended Posts