House_91 Публикувано Юни 10, 2010 Share Публикувано Юни 10, 2010 Здравейте, Искам да запиша ел. китара за една песен, но имам проблем. Разполагам с: -ел. китара единични адаптри -външна звукова карта M-AUDIO mobilepre -пулт -кубе и лаптоп Идеята ми е да е запиша с Guitar Rig 3 , обаче като свържа дитектно китарата в сауд картата има много шум и delay! Моля някой ако може да ми помогне ще съм много благодарен! Някой знае ли настройки за Guitar Rig за да може да работи с тази външна саунд карта ! Благодаря предварително ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SviStyle Отговорено Юни 10, 2010 Share Отговорено Юни 10, 2010 Размести леко конфигурацията.Нека да е китара- комбо-мокрофон и чак тогава, ако не те кефи звука вкарай гадните симулации.Последното 'ич не е задължително! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
House_91 Отговорено Юни 10, 2010 Автор Share Отговорено Юни 10, 2010 Ами добре, проблемът е ,че нямаме микрофон. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SviStyle Отговорено Юни 10, 2010 Share Отговорено Юни 10, 2010 Леко си на печалба, ако комбото има лайнаут. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
House_91 Отговорено Юни 10, 2010 Автор Share Отговорено Юни 10, 2010 Леко си на печалба, ако комбото има лайнаут. На това кубе няма лайнаут, има само Headphones. С какво ни помага този лайнаут? А някакви идеи как да използваме Guitar Rig 3 със виншната саунд карта? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SviStyle Отговорено Юни 10, 2010 Share Отговорено Юни 10, 2010 Лайнаута помага доколкото да имаш някъ"ф" китарен преамп.А за "мекия" не мога да помогна.Просто не употрбявам подобни хави.Свикнал съм да ползвам комба, глави, кабинети и микрофони, вместо евтини(и не дотам евтини) играчки. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
cmoko Отговорено Юни 10, 2010 Share Отговорено Юни 10, 2010 а как мога да използвам лайнаута на кубето , за да записвам на компа? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SviStyle Отговорено Юни 10, 2010 Share Отговорено Юни 10, 2010 ^Аз бих те оставил леко да се позамислиш(не че има к'во да му мислиш на това).Отговора е някъде там.И изобщо не е трудно да си отговориш сам. Виждам как колегите те налазват с теми от онея, най-горните. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юни 10, 2010 Share Отговорено Юни 10, 2010 "а как мога да използвам лайнаута на кубето , за да записвам на компа? " Това е един твърде съществен въпрос. Нещо като "как да източа вино от бидон в шише". Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jorko_Beliata Отговорено Юни 11, 2010 Share Отговорено Юни 11, 2010 (Редактирано) Жокер - имаш Line In(put) някъде по саунд-картата. Редактирано Юни 11, 2010 от Jorko_Beliata Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
S-cape Отговорено Юни 11, 2010 Share Отговорено Юни 11, 2010 Не съм сигурен, че разбрах какъв точно е проблема с външната саунд карта и Guitar Rig, ама по принцип за "delay"-я (latency) ти предлагам да хвърлиш едно око тук (цък). Ако, горната програмка не помогне и за шума, предполагам, че ще трябва да смениш кабела (с някой екраниран например). P.S. Между другото не си споменал с какъв софтуер смяташ да записваш (Идеята е, че софтуерът ти трябва да може да работи с ASIO4ALL драйвера). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
cmoko Отговорено Юни 11, 2010 Share Отговорено Юни 11, 2010 Жокер - имаш Line In(put) някъде по саунд-картата. добре ебавайте се ... пак ли ми трябва DI box? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sardaesox Отговорено Юни 11, 2010 Share Отговорено Юни 11, 2010 Е добре де,не се стърпявам като гледам как забозявате темата и хвърляте момчето в доматите-първо,м-аудио си има ASIO драйвъри,за да не се налага ползването на asio4all,и второ-само трябва да си оправиш рутинга-т.е. сигнала да ти минава през:guitar in,да минава през usb-to,да стартираш gtr/3/.В менюто file>audio&midi settings отметка asio /na driver/,от device избираш името на твоята карта,от routing си избираш откъде да ти минава сигнала/ляв или десен вход.От gain на картата си го нагласяваш сигнала около средата/по сила/и цъкаш в гитар рига докато си харесаш звук.Ако си от гратисчиите,по-добре си свали guitar rig4. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Юни 12, 2010 Share Отговорено Юни 12, 2010 (Редактирано) Жокер - имаш Line In(put) някъде по саунд-картата. добре ебавайте се ... пак ли ми трябва DI box? не, бе, сериозно макар че с line in на вградена саунд карта не очаквай добър резултат, а шум, загуба на честоти, че и микрофония става но принципно идеята е точно такава - изход за сигнал на линейно ниво към вход за сигнал на линейно ниво иначе тва наистина е много тъпо брате разбирам на живо да си говориш с някого, та да го питаш, ама щом тъй и тъй сте пред комп с нет, що не потърсите малко ебати Редактирано Юни 12, 2010 от Fallenblood Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юни 12, 2010 Share Отговорено Юни 12, 2010 Нека по-грамотните технически да проследят пътя на сигнала, а по-неграмотните да научат някоя нова думичка. Масовата електрическа китара е с пасивни адаптери. Те "звучат" добре, ако в изхода им е свързано нещо високоомно и никой не го шунтира. Затова потовете в пасивната китара са по 500 килоома, кабелът не е безкрайно дълъг и е доста дебел, а входа на китарния усилвател или ефекта е с входен импеданс поне 500килоома, често и към 1 мегаом. Масовата звукова карта е с входно съпротивление от 1 до 25 килоома. Варира според конкретния модел, но в никакъв случай не е стандартизирано. Като се включи един Сеймор-Дънкан или друг от десетки и нагоре $ адаптер в такава карта общата картинка става като Кремонка, включена в радиограмофон. После каквото и да местим по софтуера красивия саунд безвъзвратно е потънал на входа на звуковата карта. Не разбирам от траш метъл и там положението може да е малко по-различно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts