Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

предвид факта, че тука са събрани цвета на прогресивната музикантска младеж се чудя, дали някой не е попадал в нета на маркетинговата йерархия на любимите ни марки китари. (аз безуспешно ровя от известно време, ма не открива дори съвпадения с търсените от мен теми:bravo:)

например при гибсън ЛП нещата започват с джуниър, после студио и нататък почва да се мешат страшно

при фендър е стандарт, после спешъл, делукс и т.н.

това по-горе, разбира се, са си мои изводи, за това питам дали някои от вас има информация или задълбочени познания в сегментирането на различните серии

ясно е, че производителите искат да мислим, че всичките им китари са страхотни, ама все пак слагат различни цени, финишинг и смисъл за всяка отделна серия, което ме кара да мисля, че знаят към кого е насочена, демек таргетирана:greenball:

поздрави

Отговорено (Редактирано)

Споделя мнението ти.Дори започвам да си мисля,че производителите нарочно предлагат такова разнообразие,за да покрият изискванията на различни групи нищо неподозиращи потребители.Ето например Гибсън ЛП Джуниър-защо Джуниър?Дали има някакъв скрит замисъл в името,дали китарата е предназначена за определена възрастова група?Мистерия!

Още не съм разбрал защо слагат различни цени на китарите.Питам в магазина:"Защо?"-те ми казват-"Не знаем.Така ни ги доставят".Явно това го определят още от фабриката и никой не може да направи нищо по въпроса.

Още по-объркващо е при Фендер-те имат модел Highway.Е той за какво е?На магистралата ли да свиря с него?Не знаят ли,че там е забранено за пешеходци?Дори няма контакти.О-бър-ква-ци-я.

Редактирано от arebegai
Отговорено
Тия неща ги има писани във форума - намерете ги!

би ли помогнал да ги намерим, аз не открих нищо подобно