salt Публикувано Юни 8, 2010 Публикувано Юни 8, 2010 Обтъщам с към всички хроа с опит в техниката за лайв саунд. Един приятел,цигулар желае да си закупи апаратура на стойност от до 2500 лв. Приложението на апаратурата ще бъде предимно за закрити помещения /не говорим за НДК LOL/. Идеята е за тези пари да закупи най-доброто като съотношение цена/качество. Не желая да предлагате марки от типа BEHRINGER или таквиа компромисни. Става дума за две актинви колкони с минимална мощност - 250 W, кондензаторен микрофон за цигулка,който се закрепя на корпуса, два микрофона/кабелни/ и разбриа се миксер. След като се поразрових в интернет и по -скоро в един от любимите ми електрони магазини THOMANN.DE , се спрях на следните компоненти: активни колони /2/ - http://www.thomann.de/gb/mackie_thump_th_15a.htm безжична система зая цигулка - http://www.thomann.de/gb/shure_pg14epg_185_t10_lavalier.htm микрофони /2 - http://www.thomann.de/gb/shure_sm_58_s_bundle.htm миксер - http://www.thomann.de/gb/yamaha_mg_124_cx.htm Въпросът ми е. Какво мислите за този сет от апаратура.Мсилте ли че е най - доброт за тази цена и някой работил ли е с точно такъв вид колони маки и такова безжично устройстов за цигулка. За миксер мисля че е много добър тъй като с такъв раобтим в Мзуикалната академия в Пловдив и съм много доволен,както и микрофони те няма смисъл да ги обсъждаме,защото са си калсика в жанра.По скоро искам да оитам какво мсилите за микрофона за цигулка и колоните, и като имате предложения- по - добри ,споделете. Освен това - някой чувал ли е как звучи този микрофон и дали си заслужава да се вземе за пеене - http://www.thomann.de/gb/shure_pg24epg58_r10_vocal.htm Благодаря. Цитирай
salt Отговорено Юни 8, 2010 Автор Отговорено Юни 8, 2010 (Редактирано) Объркал съм се това,микрофончето на shure не е за цигулка.имах впредив това тук---- http://www.zzounds.com/item--AUTATM350 на аудио техника, само че ми трябва безжично и ако се вземе това с какво може да се захрани,защото не съм виждал трансмитери за такъв вид микрофони с фантом пауър. Дайте предложения за сет за цигулка, че съм затруднен.Не искам да е пиезо и да се лепи на магарето на цигулката. Редактирано Юни 8, 2010 от salt Цитирай
salt Отговорено Юни 10, 2010 Автор Отговорено Юни 10, 2010 Вижте какво намерих, http://www.dpamicrophones.com/en/mic-guide...#specifications но моля ви някой да помогне със безжична система с фантомно захранване.Има ли такова нещо на пазара изобщо ,което да е съвместимо с микрофона на DPA 4099V за цигулка или на Audio Technica ATM350 Condenser Microphone .Мерси предварително. Цитирай
salt Отговорено Юни 18, 2010 Автор Отговорено Юни 18, 2010 Няма ли цигулари тук? Няма ли някой да даде мнението си? Цитирай
Свилен Бас Отговорено Юни 18, 2010 Отговорено Юни 18, 2010 Не разбрах на какъв вид сцени смята да свири колегата ти - най-вече колко големи и шумни, но като избирах озвучаване за контрабаса, имайки предвид родните клубове, в които е нормално барът да е няколко пъти по-голям от сцената, се спрях на пиезо адаптер и препоръчвам същото в случая, освен ако не става въпрос само за "тихи" участия. Цитирай
L.K. Отговорено Юни 18, 2010 Отговорено Юни 18, 2010 Откога озвучаването е проблем на цигуларите? Познатите ми цигулари (някои от тях световно признати) нямат и не мислят да имат собствено озвучаване. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Юни 18, 2010 Отговорено Юни 18, 2010 ^Свирил съм и с цигуларка с ел. цигулка, и с цигулар, с акустична - и в двата случая Хеви метъл. С цигуларката беше пълна програма и нямаше никакви проблеми (дори и слагахме дисторжън за някои сола), а с цигуларя свирихме само едно парче, което беше акустична балада, но въпреки това проблемът беше огромен - малка сцена, силен "шум" от всички страни и най-вече - озвучена с микрофон за 20лв, който трябваше да го завреш в f-a, че да се чуе нещо, но тогава етествено излизаше само бучене както предполагате (а не беше пича да не е в час, понеже е завършил с цигулка академията). Та, може би от тогава Цитирай
bacata Отговорено Юни 18, 2010 Отговорено Юни 18, 2010 Безжичната система е добра, вземи си ел. цигулка на Фендер FV-1 модела, звукът е прфектен както за концерт така и за малка сцена! Цитирай
VSTi Отговорено Юни 19, 2010 Отговорено Юни 19, 2010 (Редактирано) Виж сега.....salt като цигулар с над 35 г стаж, ви които поне 20 в звукозаписа, ще те попитам първо каква музика ще свирите? Акустична, или поп-рок-джаз... ако ти трябва някакъв процесинг - едно, ако търсиш акустичния звук в апаратурата - друго.... При всички положения моя съвет е цигулка с кондензаторен микрофон, а ако искаш процесинг - платка с адаптер на отделен канал. Това което видях за цигулката става, но помислете за дигитален пулт в сета - дори и една стара ямаха 01v (цена около 1000 лв.) ще ви е от полза - има компресори, лимитери, и два ефекта на всички канали. И ако имаш въпроси - на ЛС ще ти отговоря. Поздрави! п.п. а фендера просто е китара във вид на цигулка. Става , ако имаш излишни пари. Редактирано Юни 19, 2010 от VSTi Цитирай
bacata Отговорено Юни 19, 2010 Отговорено Юни 19, 2010 Виж сега.....salt като цигулар с над 35 г стаж, ви които поне 20 в звукозаписа, ще те попитам първо каква музика ще свирите? Акустична, или поп-рок-джаз... ако ти трябва някакъв процесинг - едно, ако търсиш акустичния звук в апаратурата - друго.... При всички положения моя съвет е цигулка с кондензаторен микрофон, а ако искаш процесинг - платка с адаптер на отделен канал. Това което видях за цигулката става, но помислете за дигитален пулт в сета - дори и една стара ямаха 01v (цена около 1000 лв.) ще ви е от полза - има компресори, лимитери, и два ефекта на всички канали. И ако имаш въпроси - на ЛС ще ти отговоря. Поздрави! п.п. а фендера просто е китара във вид на цигулка. Става , ако имаш излишни пари. Така като гледам доста по вече излияния в пари е варианта на VST !! Цитирай
VSTi Отговорено Юни 20, 2010 Отговорено Юни 20, 2010 абе където 2500, там и 3000 лв. Просто споделям аз какво бих взел..... а дигиталния пулт е незаменим.... най малкото заради памет-сцените, просто си представете, че свирите редовно някъде - правите си памет на сцената, и няма нужда от саундчек. А микрофон, два бокса и пулт - може да се вместят в 2500-3000 лв. Цитирай
salt Отговорено Юни 20, 2010 Автор Отговорено Юни 20, 2010 Благодаря на всички които писаха.Ще изясня отново какво точно търся.Както казах техниката е за циглар,свирещ народна музика.Смята да свири в ресторанти със караокета и жив оркестър.Държи на качественият звук.Предимно иска да използва акустичната си цигулка с кли по н кондензаторен микрофон.Предпочита звука да е свален чрез микрофон, а не с пиезо адаптер каквито предполагам shure и дурги макри имат.Иска също безжична система за да може да има свобода да се движи сред хората.За момента намерих супе рмикрофон микрофон DPA 4099 v , но е доста скъп , сигурно ще е заради качеството LOL LOL . .Цели 400 евро без ДДС от Бг дистрибуторите на DPA.Захранва се от траснмитера с фантомно ,но 3 Volts. Човека който е дистрибутор на DPA ми препоръча wireless system na Mipro ACT 707 TM или нешо таквоа беше за 560 лв без ДДс но не съм сигурен дали това нещо включва и реийвър.Цялата работа излиза ного скъпо за тов апитма пак.Ако вземем микрофонът на адуио техника/по- нисък клас/ ATM350 с какво мога да г захраня.Има ли трансмитер който може да го захрани,защото това е по евтиният вариант.Мерси пак / Цитирай
Свилен Бас Отговорено Юни 20, 2010 Отговорено Юни 20, 2010 (Редактирано) Не си писал, че е за народна музика - чак сега каза. Значи, вземи предвид, че каквото и да прави, в родната ситуация (ресторант, в случая), може да се окаже, че с една евтина ел. цигулка (дори не Фендер - просто някаква, за няколко стотин лв) ще звучи много по-адекватно, отколкото с акустична (истинска), с микрофон за 2 бона. Просто, такова е положението, та по-скоро, накарай твоя приятел да погледне от практическата страна, а не от романтичната/идеалната Тези неща (за които говори и желае колетата ти) имат значение все още (за съжаление) само при запис (с редки изключения). Редактирано Юни 20, 2010 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
VSTi Отговорено Юни 20, 2010 Отговорено Юни 20, 2010 при това положение оттеглям предложението /виж по-горе /....ръгай смело хедсет за пеене, и не му мисли, хваща перфектно звука на цигулката. Цена - около 350 евро, с останалите ....да почерпи Цитирай
salt Отговорено Юли 3, 2010 Автор Отговорено Юли 3, 2010 А, искам да питам още нещо.Благодаря на всичи за съдействието , но имам един въпрос още.Какво мислите за тези колони MACKIE THUMP TH-15A http://www.thomann.de/gb/mackie_thump_th_15a.htm Някой ползвал ли е или знае ли дали ги бива.Както разбрахт епо горе от тпика ще ми трябват за озвучение ан цигуалр и пвеци в условия на ресотранти ,както и за малки конкцертни зали като читалища и подобни?Въпроса ми е бива ли ги колоните и независимо от това дали ги ива или не , някой може ли да ми даде еквивалент със същата цена до 700 лв . с ДДС и със съшата мощнос или по-голяма от 400 Watts.Благодаря.Държа на марките JBL, Mackie но не знам дали ше се намери нещо по-добо на тази цена ,затова моля за помощ.Благодаря отново. Цитирай
Recommended Posts