katev Публикувано Май 28, 2010 Публикувано Май 28, 2010 Здравейте,забелязах тази марка наскоро покрай Avenged Sevenfold и гледам цените им не са лоши Решил съм скоро да сменям първата ми елка Ibanez grg170dx и понеже не съм добре запознат заслужава ли си да дам 700 лв за един Schecter или по-добре да ги вложа в някои Ibanez/jackson ? Общо взето ме интересува към кой клас китари спадат Цитирай
Necrophagist Отговорено Май 28, 2010 Отговорено Май 28, 2010 (Редактирано) До колкото разбирам питаш конкретно за марката Schecter.Отговора ми на този въпрос е-да марката е страхотна според мен.Не толкова безизвестният Jeff Loomis(Nevermore)е рекламно лице.Относно съпоставянето на марките,които си изброил ще възникне голям спор коя е по-добра и т.н. За 700 лв можеш да земеш Omen Xtreme 6 Уж с махагоново тяло и bolt on конструкция. Дай малко повече инфо относно това какво свириш и т.н. иначе така ще "стреляме в тъмното" Редактирано Май 28, 2010 от Necrophagist Цитирай
katev Отговорено Май 28, 2010 Автор Отговорено Май 28, 2010 ми свиря предимно металкор и хеви - Metallica,Bullet for my valentine, Avenged sevenfold-демек ми трябва по тежичък звук Цитирай
katev Отговорено Май 28, 2010 Автор Отговорено Май 28, 2010 А относно марките,които съм изброил не искам да знам коя е по-добра,а просто дали им е достоен конкурент да не да се окаже после ,че е от ранга на корт примерно Цитирай
black_waltz Отговорено Май 28, 2010 Отговорено Май 28, 2010 Като притежател на Шектър и Джаксън и свирил на известно количество Ибанеци, мисля че Шектър в тоя ценови клас откровено бие и Джаксън и Ибанец, по-качествена изработка, по-готино дърво. Туй си е съвсем лично и не ангажиращо мнение, моля не ме яжте 1 Цитирай
Necrophagist Отговорено Май 28, 2010 Отговорено Май 28, 2010 никой няма да те яде сърдитко ^ думите са ти верни(всъщност "вманиачените"фенове на Ibanez ) Аз съм на същото мнение.За тези пари ще вземеш ибанец с флойд но от липа.Шектъра ще бие само заради дървото на тялото си,щом желаеш по зъл тон,това е китарата ти Цитирай
liquid_death Отговорено Май 28, 2010 Отговорено Май 28, 2010 (Редактирано) От трите шектъра е най-добре.Притежавам един Шектърите за парите си са едно от най-доброто на пазара.Много добра изработка. Прочетете инфо за шектър и особено преди масовата продукция.А и цените... примерно на шектъра на Марк Нопфлър ! Редактирано Май 28, 2010 от liquid_death Цитирай
shlioki Отговорено Май 28, 2010 Отговорено Май 28, 2010 (Редактирано) Аз откровено не останах впечатлен от Schecter Omen 6 Extreme, изработката беше добра, но китарата не беше нищо особено като звук, по скоро обратното. Но това все пак е евтина китара и не могат да се очакват чудеса. Все пак Ибанци и Кортове в същата ценова категория 600-800 лева са ми харесвали много повече като звук Редактирано Май 28, 2010 от shlioki Цитирай
AFTER-THE-RAIN Отговорено Май 28, 2010 Отговорено Май 28, 2010 Аз, лично, като един ЛП фен и собственик на Шектър, мога да кажа че по-удобна китара от Шектър не съм вхащал. Имам и Епи ЛП Къстъм който също е убийствен, но това е друга бира. Ако трябва да избирам м/у Ибанез, ДЖаксън и Шек, не бих се колебал изобщо да налазя още един Шектър... Цитирай
Icarus Отговорено Май 28, 2010 Отговорено Май 28, 2010 И аз съм за шектъра. Ибанците и джаксъните за мен почват от доста по-висок ценови клас нагоре, тези под хилядарка и половина са горе-долу дъски в горе-долу форма на съответната марка и като цяло са горе-долу. Не че шектърът е някаква космическа китара, но изправен пред решение като твоето, бих взел шектър определено. Лично мнение е това, дан'ма убийти с виртуални камъни - все пак не свиря метъл, но ако започна, и нямам много пари - това бих избрал. Цитирай
death^metal Отговорено Май 29, 2010 Отговорено Май 29, 2010 Имай в предвид, че шектърите са с по-дебел гриф, навярно за по-плътен тон и по-дълъг състейн. Ибанците са с по-тънък гриф, за по-бързо шредване навярно. И така. Моите пръсти са късички и 7-струнния Шектър ми дебелее доста. Но пък вади звук гадината Цитирай
black_waltz Отговорено Май 29, 2010 Отговорено Май 29, 2010 ^Напълно вярно, хората с по-малки ръчички не се разбират много с Шектърите, но аз съм с големи лапи и грифовете им ми са супер удобни. Цитирай
dean_dime Отговорено Май 29, 2010 Отговорено Май 29, 2010 Ами аз съм в момента с Омън 6 Екстрийм и следващата китара която ще си взема със сигурност е Шектър (само флойда на моята е таш*ак). Цитирай
katev Отговорено Май 29, 2010 Автор Отговорено Май 29, 2010 (Редактирано) Тоест се разстройва ли :? аз съм се насочил към Damien(elite) 6 fr ,че Hellraiser мн пара :X Редактирано Май 29, 2010 от katev Цитирай
aitapeapea Отговорено Май 29, 2010 Отговорено Май 29, 2010 Ето ти и моето предложение. Флойда е същия катo на DAMIENA. Aко можеш не си взимай OMEN. Цитирай
Recommended Posts