besnia3 Публикувано Май 11, 2010 Публикувано Май 11, 2010 Здравеите, казвам се Ники и имам един въпрос. Купих си уредба преоценена уредба от техномаркет. Проблема които има тя е че колоните липсват (казаха ми че са се изгубили от китаи до тук). Уредбата е модел SAMSUNG MAX-ZS940 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09010747 Въпроса ми може да ви се стори тъп но аз не разбира и по добре да питам. Уредбата има 3 изхода от зад (1 за буфера) (1 за лявата колона) (1 за дясната) на изходите за колоните пише импеданс 6 ома (от магазина ми казаха че оригиналните колони са били 2 по 80 вата) искама да си купя ето тези колони http://tokio-bg.com/product_info.php?products_id=154 Но проблема е че те са 4 ома за средните и 6 за буфера. Знам че неможе омовете да се по малко от посочените на уредбата и немога да свържа само средните... 1 въпрос - възможно ли е та вържа средните и бофера на 1 и да ги сложа в входа за колоната (незнам как се смятат омове ама няма ли да се получат 10 и да ми стопят уредбата)? 2 въпрос - ако първия е възможен как ще свирят ще може ли да достига поне 70% от силата на оригиналните колони? 3 въпрос - четох в нета че огромна разлика в омовете на успоредното и последователното свързване (как трябва да ги свържа аз?) моля не ме обиждаите за правописа или за незнанието ми... опитах да си реша проблема само с четене но в интернет е описано твърде сложно за мен Цитирай
L.K. Отговорено Май 11, 2010 Отговорено Май 11, 2010 Ники, Буфер казват таксиджиите. Останалите - субууфър или subwoofer на английски. Наличния субууфър включи към изхода, за който е предназначен. 4 омовите колони включи всяка поотделно към изходите за 8 омови колони. Генерално погледнато това не е много коректно, но ако обещаеш да не надувш излишно уредбата няма да е опасно. Още по-добре е да си купиш 8 омови колони или още 2 4 омови, които да свържеш 2х2 последователно. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Май 11, 2010 Отговорено Май 11, 2010 Здравей Ники! 1. Не 2. Освен за сила трябва да се мисли и за правилност. От "уредбичката" за СЪБУУФЕР-а ( няма буфери, освен при вагоните и локомотивите) излиза обработен сигнал, предназначен само за него. Каквато и друга комбинация да се направи работата просто ще се у..ре. 3. Избери си други озвучителни тела, ако не по 6 ома, то може да са по 8. Иначе скоро ще пратиш уредбичката за сметосъбиране. Ясно е , че става въпрос за кърпене за без пари, но има технически условия, които трябва да се спазват, иначе и малкото вложени средства ще се изпарят без полза. Мощността при 8 ома е незабележимо по-малка от тази при 6 ома. Сега видях снимка на машинката и мисля, че проблемът е по-сложен... Какво точно си взел? Ако имаш само един компонент ( това с дисплея) мисля, че нямаш усилватели... Събууфера има бутон и светинна индикация. Това води до заключението, че в него са усилвателите, и захранването. Често се правят така. Ако обаче имаш два компонента - 1 с дисплея и 2 с дупката и бутона под нея, то би трябвало да имаш СЪБУУФЕР, и остават за купуване само две озвучителни тела (ляво и дясно). Понеже не си дал достатъчно информация, направи няколко снимки на действителното състояние и ги дай тук, за да може да се прецени какво имаш и какво нямаш. Да не стане така , че да хвърлиш пак пари на вятъра. Цитирай
besnia3 Отговорено Май 11, 2010 Автор Отговорено Май 11, 2010 Ето ви един линк с нагледно обяснение на това което искам http://prototype-kill.hit.bg/eto_primer.jpg Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Май 11, 2010 Отговорено Май 11, 2010 Както и предполагах, има разминаване на системите. 1. Има отделен силов\контролен кабел към\от събууфера. Ако нямаш събууфер, как включваш основния модул, след като бутона за включване е на събууфера? 2. Озвучителните тела (ОТ) които си показал не са стандартни, т.е. с вграден филтър и един вход, а имат два входа. Може да са с отделни филтри, а може и да нямат вградени филтри. Някои системи имат биамплификация (по два крайни усилватела на канал) които имат активно разделяне на честотния обхват и сигналите към ОТ са "готови" за работа директно с драйверите (високоговорителите - ВЧ, СЧ, НЧ). Основния модул не е предвиден за тези ОТ. Без допълнителна техническа информация не може да се прецени действителното състояние на нещата. Твърде много са вариантите за да се гадае . Препоръчвам консултация със специалист, който може да измери и да се ориентира в отделните компоненти. Иначе нищо не пречи да продължиш с опити и грешки, пък ако оцелее техниката, оцелее... И вземи направи детайлни снимки, да не гадаем какво пише на ОТ и за кабелите на основния модул... Цитирай
whawharoswood Отговорено Май 14, 2010 Отговорено Май 14, 2010 Здравеите, казвам се Ники и имам един въпрос. Купих си уредба преоценена уредба от техномаркет. Проблема които има тя е че колоните липсват (казаха ми че са се изгубили от китаи до тук). Уредбата е модел SAMSUNG MAX-ZS940 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09010747 Въпроса ми може да ви се стори тъп но аз не разбира и по добре да питам. Уредбата има 3 изхода от зад (1 за буфера) (1 за лявата колона) (1 за дясната) на изходите за колоните пише импеданс 6 ома (от магазина ми казаха че оригиналните колони са били 2 по 80 вата) искама да си купя ето тези колони http://tokio-bg.com/product_info.php?products_id=154 Но проблема е че те са 4 ома за средните и 6 за буфера. Знам че неможе омовете да се по малко от посочените на уредбата и немога да свържа само средните... 1 въпрос - възможно ли е та вържа средните и бофера на 1 и да ги сложа в входа за колоната (незнам как се смятат омове ама няма ли да се получат 10 и да ми стопят уредбата)? 2 въпрос - ако първия е възможен как ще свирят ще може ли да достига поне 70% от силата на оригиналните колони? 3 въпрос - четох в нета че огромна разлика в омовете на успоредното и последователното свързване (как трябва да ги свържа аз?) моля не ме обиждаите за правописа или за незнанието ми... опитах да си реша проблема само с четене но в интернет е описано твърде сложно за мен Можеш да ги вържеш както оригиналните от по 6ома ,нищо че са по 4,просто не увеличавай до край Цитирай
whawharoswood Отговорено Май 14, 2010 Отговорено Май 14, 2010 имаш по 4 кабелчета от колона ли........Пиши ми за да видим какво можем да направим Това ли те притеснява.... Цитирай
Recommended Posts