Jump to content
Българският форум за музиканти

Уроци


Recommended Posts

Може ли някой барабанист да ми преподръча добър учител? Нямам барабани, не смятам и да си купувам скоро, защото вкъщи вече няма място (то и за едно пиано няма място <_< ), ама наистина искам да се уча да свиря. Става дума за София :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Докато си търсиш учител купи си чифт палки и почвай да налагаш някой тапициран стол. За начало върши работа. Опитай се да правиш единични удари, като целта е да бъдат през равни интервали от време и равни по сила. Опитай това в различно темпо, като за всяко темпо в което ги правиш поддържай съответната скорост и сила в продължение на 1 до 2 минути. Упражнявай се поне 40 м. до 1 ч час на ден и резултатът няма да закъснее. Един приятел си направи тренировъчен пад от хилка за тенис. Към нея закрепи каишки и си я връзва на крака. За тренировки е супер! Аре успех :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей:)Аз като започнах да уча барабаните,един барабанист ми каза в продължение на 3-4 месеца да свиря само 1-ци и 2-ки и след това да отида при него да ми каже,че нищо не знам още...оказа се прав:D)Трябва яко упражнения,и наистина,докато си намериш учител,действай само единици и двойки,като започваш много бавно,но ритмично.По-нататък за бързина,можеш да правиш тези упражнения върху възглавница,има доста добър ефект.Айде,успех:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и след 3-4 месеца свирене на единици и двойки без изобщо да знаеш за какво става дума така си осираш още неизградената техника, че после още половин година няма да можеш отлепиш в правилна посока.

Намери си учител...пробвай с Цецо той май дава уроци(около 15 кинта на урок са цените по принцип) и на хора които тепърва започват. Питай Drum Master-а той може да ти помогне :)

Редактирано от tupoto kopele
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

между другото, докато си търсиш ИНСТРУКТОР ;) вземи си свали някой видео урок от eMule там тва онова препоръчвам Dave Weckl- Back to basic и пробвай да посвирваш на някоя гума по-основните неща 1-чки, 2-ки и така. Но после пак ще трябва да се бориш с придобитите навици..то тва си е свиренето по принцип де :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.