Jump to content
Българският форум за музиканти

въпрос


Recommended Posts

Понеже съвсем скоро замених въображаемия кит с реален такъв ... и са се налага да adjustвам някви неща по себе си.

 

Вчера си взех карданче Stagg, от тия по 230-250 леа дет са. Ного хуу, сичко е ток, ама принципно не знам каква е философията за настройка на тва нещо ... по default...

 

Принципно левия по-лек ли трябва да е и такива неща дет не ги знам е такова да

 

данке

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами честито:ph34r: По принцип няма никаква философия за настройка...както ти е удобно така. Но лично според мен не е добре някой от педалите да е по-лек, да има по-малък ход и т.н. Най-логично (и практично в последствие) е двата педала да са максимално еднакви като настройки за да можеш да развиваш и двата си крака паралелно.

Няма вродено по-слаби крайници...просто когато не се натоварват еднакво интензивно някой от тях закърняват :dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

какво правиш за да си настоиш педалите. емм хм... сглобяваш си кардана както си е редно , не го слагаш зад сета за да ти е по удобно. разхлабваш пружините максимално, съвсем леко ги захващаш, нагласяш си чукчетата да са на една и съща височина. натискаш на единият педал и наблюдаваш амплитудата на движение на чукчето, натискаш другият и така. натягаш малко, пак повтаряш, пак натягаш. накрая като аисмилираш в коя позиция горе долу ти се струва че чукчетата правят най-голяма амплитуда и се движат най-леко си настойваш там. това не е задължително да ти е най удобно на теб. това ми е най-удобно на мен и така сам и казвали да го правя. после има и друг въпрос. по близо(по високо) до кожата да сенастойват чукчетата или по ниско,респективно за да ъзвършва по голяма амплитуда. ако ги настроваш по близо, амплитудата ще е по малка, свири се малко по бързо, с по малка сила на удара. за мен това ми е по удобно. и обратно.. ако търсиш повечко power ги оставяш да извършват по голямо "пътуване" . като си избереш пак го съгласуваш с натегнатоста на пружините. пробвай експериментирай, все нещо ще ти хареса :ph34r: добре е наистина да са еднакво настроени педалите, но не е фатално. в крайна сметка както на теб ти е удобно. може пък единият ти крак да се чувства по комфортно на по меко натискане,знам ли ... :green:

 

 

п.п. честито за смяната на старите "барбани" с истински такива, и честито и за кардана

Редактирано от AccesS
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

danke!

 

Аз сутринта преди работа ги понастроих за 30-40 минути, но трябва да посвиря повече та да влезна в час с новата придобивка един вид ...

 

Имаше един О!жасен момент от настройването когато левия педал започна да прескача нещо ... като на счупена съчма в лагер ... и изстинах ... а то се оказа, че не съм затегнал основата на чукчето и то се клати по стените на шестограмната ос ... Е стегнах го и сичко се оправи :ph34r:

 

Иначе още е рано да поствам снимки на monstera ... но дефенетли мога да кажа, че "a new monster is taking shape" ...

 

Някои от вас може и да се сетят за какво говоря ... :twisted: :twisted: :twisted:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда и аз имам едно Стаг изпълнение и знам как се чувстваш:dance:Много хора оплюват марката и аз също не сипя суперлативи,но вършат работа тия кардани...поне на мене....Честито да ти е:ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

марката не винаги е толкова важна. Човек не трябва да робува на марки (brands б.а.), а да търси доброто и изгодното

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито!!! :godbless: Със живот и здраве да ги ползваш! А за кардана, Тъпото копеле е прав: колкото по-еднакво, толкова по-добре. Те и двата крака са си твои. :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.