Spaz Публикувано Февруари 2, 2006 Публикувано Февруари 2, 2006 Понеже съвсем скоро замених въображаемия кит с реален такъв ... и са се налага да adjustвам някви неща по себе си. Вчера си взех карданче Stagg, от тия по 230-250 леа дет са. Ного хуу, сичко е ток, ама принципно не знам каква е философията за настройка на тва нещо ... по default... Принципно левия по-лек ли трябва да е и такива неща дет не ги знам е такова да данке Цитирай
tupoto kopele Отговорено Февруари 2, 2006 Отговорено Февруари 2, 2006 Ами честито По принцип няма никаква философия за настройка...както ти е удобно така. Но лично според мен не е добре някой от педалите да е по-лек, да има по-малък ход и т.н. Най-логично (и практично в последствие) е двата педала да са максимално еднакви като настройки за да можеш да развиваш и двата си крака паралелно. Няма вродено по-слаби крайници...просто когато не се натоварват еднакво интензивно някой от тях закърняват Цитирай
AccesS Отговорено Февруари 2, 2006 Отговорено Февруари 2, 2006 (Редактирано) какво правиш за да си настоиш педалите. емм хм... сглобяваш си кардана както си е редно , не го слагаш зад сета за да ти е по удобно. разхлабваш пружините максимално, съвсем леко ги захващаш, нагласяш си чукчетата да са на една и съща височина. натискаш на единият педал и наблюдаваш амплитудата на движение на чукчето, натискаш другият и така. натягаш малко, пак повтаряш, пак натягаш. накрая като аисмилираш в коя позиция горе долу ти се струва че чукчетата правят най-голяма амплитуда и се движат най-леко си настойваш там. това не е задължително да ти е най удобно на теб. това ми е най-удобно на мен и така сам и казвали да го правя. после има и друг въпрос. по близо(по високо) до кожата да сенастойват чукчетата или по ниско,респективно за да ъзвършва по голяма амплитуда. ако ги настроваш по близо, амплитудата ще е по малка, свири се малко по бързо, с по малка сила на удара. за мен това ми е по удобно. и обратно.. ако търсиш повечко power ги оставяш да извършват по голямо "пътуване" . като си избереш пак го съгласуваш с натегнатоста на пружините. пробвай експериментирай, все нещо ще ти хареса добре е наистина да са еднакво настроени педалите, но не е фатално. в крайна сметка както на теб ти е удобно. може пък единият ти крак да се чувства по комфортно на по меко натискане,знам ли ... :green: п.п. честито за смяната на старите "барбани" с истински такива, и честито и за кардана Редактирано Февруари 2, 2006 от AccesS Цитирай
Spaz Отговорено Февруари 2, 2006 Автор Отговорено Февруари 2, 2006 danke! Аз сутринта преди работа ги понастроих за 30-40 минути, но трябва да посвиря повече та да влезна в час с новата придобивка един вид ... Имаше един О!жасен момент от настройването когато левия педал започна да прескача нещо ... като на счупена съчма в лагер ... и изстинах ... а то се оказа, че не съм затегнал основата на чукчето и то се клати по стените на шестограмната ос ... Е стегнах го и сичко се оправи Иначе още е рано да поствам снимки на monstera ... но дефенетли мога да кажа, че "a new monster is taking shape" ... Някои от вас може и да се сетят за какво говоря ... :twisted: :twisted: :twisted: Цитирай
Red_Bull_Dog Отговорено Февруари 2, 2006 Отговорено Февруари 2, 2006 Мда и аз имам едно Стаг изпълнение и знам как се чувствашМного хора оплюват марката и аз също не сипя суперлативи,но вършат работа тия кардани...поне на мене....Честито да ти е Цитирай
Spaz Отговорено Февруари 2, 2006 Автор Отговорено Февруари 2, 2006 марката не винаги е толкова важна. Човек не трябва да робува на марки (brands б.а.), а да търси доброто и изгодното Цитирай
imperor Отговорено Февруари 3, 2006 Отговорено Февруари 3, 2006 Честито!!! Със живот и здраве да ги ползваш! А за кардана, Тъпото копеле е прав: колкото по-еднакво, толкова по-добре. Те и двата крака са си твои. Цитирай
Recommended Posts