Arcturus666 Публикувано Април 11, 2010 Публикувано Април 11, 2010 За някой може да е смешно,но никога не съм ползвал каподастер и за това искам да питам нещо.Ако някой знае нека напише на коя позиция се поставя и как се изменя строя в зависимост от настройката на китарата. Напр аз свиря от Си-къде да се слага за да стане Ми или Ре . Благодаря Цитирай
checho Отговорено Април 11, 2010 Отговорено Април 11, 2010 (Редактирано) добре, бе, приятелю, защо, като си зададе този въпрос, не се почеса по главата, не помисли две минути и не си отговори сам(несъмнено можеш) като сложиш върху всички струни, той ги притиска и ако е на първо прагче, все едно си хванал всички струни с един пръст(баре на първо прагче) и така те вече са с един полутон по високи от свободни ако е на второ - с два полутона, същия строй ако е на трето - с три полутона, същия строй щом свириш от си: на първо прагче ти е до на второ - до диез/ре бемол на трето - ре на четвърто - ре диез/ми бемол на пето - ми и така... \/ Редактирано Април 11, 2010 от checho Цитирай
Recommended Posts