dijan Публикувано Април 10, 2010 Публикувано Април 10, 2010 (Редактирано) Здравеите на всички.На 17 години съм искам да се науча да свиря на синтезатор марка caisio или нещо такова нз дали е от значение.По специялно да ви попитам при композиране на собствена мелодия или песен има ли някякви правила в нотите или мога да си ги свиря напълно хаотично стига да ми звучи добре ?Ако можете даите някакви савети или някаква статия в която прочета нещо полезно. извинявам се за шрифта в заглавието на темата. Редактирано Април 10, 2010 от dijan
ivo_tenev Отговорено Април 10, 2010 Отговорено Април 10, 2010 По принцип има малко правила Обаче има и надарени хора (предимно от ромски произход), които се опрвят без такива "глупоси" като ноти....
dijan Отговорено Април 10, 2010 Автор Отговорено Април 10, 2010 Ахам аз познавам 1 човек тои неможе да свири но си има понятие малко от музика и ми каза че в дадена мелодия трябва започвам на 1 нота и в края да завършвам в същата нота. Незнам дали е валидно това правило ама се старая да го спазвам. за такива подоби правила исках да ви питам.
Fallenblood Отговорено Април 10, 2010 Отговорено Април 10, 2010 (Редактирано) наистина има хора, които свирят по слух, без да знаят теория, солфеж, дори нотите. но отговорът на въпроса ти все пак е не. и аз на 12-13 години редях нотите в guitar pro-то както падне, но се получаваха неща по-скоро в областта на ударните инструменти и/или нойскора. ето ти правила: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=75745&st=0 ако ти изглеждат сложни, прочети ги. ако те затрудняват, ги прочети с мислене. и имай предвид, че целият раздел, в който се помещава въпросната тема, е все за правилата. е, ако след като си се позанимавал, после още, после си се мъчил, и все пак си ги усетил, че това не е работа за тебе, има вариант да се насочиш примерно към ударните инструменти. там, въпреки че също има установени норми и правила, нещата се редят по-скоро по усет и както звучи хубаво. Редактирано Април 10, 2010 от Fallenblood
dijan Отговорено Април 10, 2010 Автор Отговорено Април 10, 2010 Да това за ударните че биитовете се рядят както го чусвтваш го знаех аз също съм редил доста време ноти по разни програми но супер рядко ставаше нещо качествено за това си помислих че ако знам някакви правила ще ми е по лесно. Аре благодарство в изобилие
L.K. Отговорено Април 10, 2010 Отговорено Април 10, 2010 Няма правила! Всички композитори са самозванци и са ходили в музикалните академии само за да да чукат флейтистките.
Recommended Posts