Jump to content
Българският форум за музиканти

Pomo6t Za 1 Amatior


dijan

Recommended Posts

Здравеите на всички.На 17 години съм искам да се науча да свиря на синтезатор марка caisio или нещо такова нз дали е от значение.По специялно да ви попитам при композиране на собствена мелодия или песен има ли някякви правила в нотите или мога да си ги свиря напълно хаотично стига да ми звучи добре ?Ако можете даите някакви савети или някаква статия в която прочета нещо полезно. :punk_guitar: извинявам се за шрифта в заглавието на темата.

Редактирано от dijan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип има малко правила :) Обаче има и надарени хора (предимно от ромски произход), които се опрвят без такива "глупоси" като ноти....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ахам аз познавам 1 човек тои неможе да свири но си има понятие малко от музика и ми каза че в дадена мелодия трябва започвам на 1 нота и в края да завършвам в същата нота. Незнам дали е валидно това правило ама се старая да го спазвам. за такива подоби правила исках да ви питам. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

наистина има хора, които свирят по слух, без да знаят теория, солфеж, дори нотите. но отговорът на въпроса ти все пак е не. и аз на 12-13 години редях нотите в guitar pro-то както падне, но се получаваха неща по-скоро в областта на ударните инструменти и/или нойскора.

 

ето ти правила: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=75745&st=0

ако ти изглеждат сложни, прочети ги. ако те затрудняват, ги прочети с мислене. и имай предвид, че целият раздел, в който се помещава въпросната тема, е все за правилата.

 

е, ако след като си се позанимавал, после още, после си се мъчил, и все пак си ги усетил, че това не е работа за тебе, има вариант да се насочиш примерно към ударните инструменти. там, въпреки че също има установени норми и правила, нещата се редят по-скоро по усет и както звучи хубаво.

Редактирано от Fallenblood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да това за ударните че биитовете се рядят както го чусвтваш го знаех :) аз също съм редил доста време ноти по разни програми но супер рядко ставаше нещо качествено за това си помислих че ако знам някакви правила ще ми е по лесно. Аре благодарство в изобилие :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.