Jump to content
Българският форум за музиканти

Търся един инструментал!


Recommended Posts

Здравейте.От доста време вече се опитвам да намеря един инструментал,но без успех.Този форум ми е така да се каже последна надежда че ще го намеря.Инструменталът го пускат често като фон към един немски сериал.На тази страница http://www.dailymotion.com/video/xbxx5o_aw..._people?start=6 се намира в този епизод на сериала на 2мин. и 83 секунда там където жената вкарва диск в уредбата и той почва.Предполагам че става въпрос за инструментал а не за песен,но може и да бъркам.

Ох,дано се намери някой да го припознае.Аз и програма за намиране на песни използвах Tunatic и..нищо:(

Дано съм пуснала темата в правилния раздел на форума ако не преместете я моля където трябва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това ми се струва да е "Breathe Me" на Sia (австралийската певица Сиа Фърлър). Песента е официално използвана в сериала; в показания епизод вероятно е използвана пре-оркестрирана инструментална версия на песента.

 

Цялата музика на сериала може да се купи тук. (Песента е No.10 в диска).

 

Има много концертни записи на същата песен в YouTube - например този. (Клипчето започва с финала на предходна песен, няколко секунди по-късно тръгва 'Breathe Me')

 

Добър студиен запис на песента може да се чуе на MySpace сайта на Сиа - в плейъра на страницата песента е последна, но е най-слушана (7 милиона просвирвания само на този сайт!).

 

Музикалният редактор на сериала вероятно е използвал песента, защото текстът и изклчително подхожда на въпросната сцена - сякаш е писан за нея (но не е). Текстът може да се прочете тук.

 

На диска в сцената е написано на ръка с маркер Kurmusik - Calgary, което няма нищо общо с песента (и може да заблуди някого - вроятно чисто реквизитен пропуск при снимките - или преднамерена измишльотина).

= = = = =

 

Надявам се това да е помогнало малко - приятно слушане!

:(

Редактирано от Бицев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Възможно е и да е така както казваш.Въпреки всичко аз не намирам за жалост особенни прилики със самият инструментал :virtuoz: Иначе песента е хубава.

Започвам да мисля че реално инструменталът не съществува а е само фрагмент,част от мелодия вмъкната за фон към определени моменти в сериала.Срещала съм я често и в другите серии.

А пък Kurmusik - Calgary :rockon: това е първото нещо за което се хванах,но както и ти писа няма никаква връзка с мелодията.Има си някаква връзка за самите герои в самата серия и нищо повече.

Ако някой има друго инфо с което да внесе малко повече светлина към това което търся нека пише.

Не знам дали има някакво значение,но това го копнах от финалните надписи на серията :Musique originale - watson & scheunemann

Musique de gйnйrique originale - christina sturmer

Редактирано от didith
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.