didith Публикувано Април 9, 2010 Публикувано Април 9, 2010 Здравейте.От доста време вече се опитвам да намеря един инструментал,но без успех.Този форум ми е така да се каже последна надежда че ще го намеря.Инструменталът го пускат често като фон към един немски сериал.На тази страница http://www.dailymotion.com/video/xbxx5o_aw..._people?start=6 се намира в този епизод на сериала на 2мин. и 83 секунда там където жената вкарва диск в уредбата и той почва.Предполагам че става въпрос за инструментал а не за песен,но може и да бъркам. Ох,дано се намери някой да го припознае.Аз и програма за намиране на песни използвах Tunatic и..нищо Дано съм пуснала темата в правилния раздел на форума ако не преместете я моля където трябва. Цитирай
Бицев Отговорено Април 9, 2010 Отговорено Април 9, 2010 (Редактирано) Това ми се струва да е "Breathe Me" на Sia (австралийската певица Сиа Фърлър). Песента е официално използвана в сериала; в показания епизод вероятно е използвана пре-оркестрирана инструментална версия на песента. Цялата музика на сериала може да се купи тук. (Песента е No.10 в диска). Има много концертни записи на същата песен в YouTube - например този. (Клипчето започва с финала на предходна песен, няколко секунди по-късно тръгва 'Breathe Me') Добър студиен запис на песента може да се чуе на MySpace сайта на Сиа - в плейъра на страницата песента е последна, но е най-слушана (7 милиона просвирвания само на този сайт!). Музикалният редактор на сериала вероятно е използвал песента, защото текстът и изклчително подхожда на въпросната сцена - сякаш е писан за нея (но не е). Текстът може да се прочете тук. На диска в сцената е написано на ръка с маркер Kurmusik - Calgary, което няма нищо общо с песента (и може да заблуди някого - вроятно чисто реквизитен пропуск при снимките - или преднамерена измишльотина). = = = = = Надявам се това да е помогнало малко - приятно слушане! Редактирано Април 9, 2010 от Бицев Цитирай
didith Отговорено Април 9, 2010 Автор Отговорено Април 9, 2010 (Редактирано) Възможно е и да е така както казваш.Въпреки всичко аз не намирам за жалост особенни прилики със самият инструментал Иначе песента е хубава. Започвам да мисля че реално инструменталът не съществува а е само фрагмент,част от мелодия вмъкната за фон към определени моменти в сериала.Срещала съм я често и в другите серии. А пък Kurmusik - Calgary това е първото нещо за което се хванах,но както и ти писа няма никаква връзка с мелодията.Има си някаква връзка за самите герои в самата серия и нищо повече. Ако някой има друго инфо с което да внесе малко повече светлина към това което търся нека пише. Не знам дали има някакво значение,но това го копнах от финалните надписи на серията :Musique originale - watson & scheunemann Musique de gйnйrique originale - christina sturmer Редактирано Април 9, 2010 от didith Цитирай
Recommended Posts