staff123 Публикувано Март 26, 2010 Публикувано Март 26, 2010 Може би има такава тема, ама не можах да намеря. Въпроса ми е дали може да се направи периферно устройство, нещо като Volume pedal, но да е само включен/изключен. Проста схема - ключ и потенциометър. Идеята ми е да го включвам преди соло. Включвам дисторшън, като му задавам volume като за соло, а след него е тоя педал, който през единия канал на ключа (с потенциометъра) сваля нивото (по време на рифовете), а през другия го "отпушва" за солото. Ще сработи ли или трябва да се прави като стъпало - с батерия и т.н.? 10х предварително. Цитирай
jorog Отговорено Март 28, 2010 Отговорено Март 28, 2010 Можеш да постигнеш подобен резултат като използваш Volume pot-а(копчето за усилване) на самата китара. Във всеки случай това което искаш е Volume педал със запаметена/и точки на усилване. Най лесния начин да се сдобиеш с това чудо на техниката е да си го закупиш като готов артикул.Със малко кеш разбира се. Мисля че на Бехрингер имат подобно нещо казва се FCV100. Това е линк към него ако искаш да го разгледаш; http://www.behringer.com/EN/Products/FCV100.aspx http://www.pro-technica.com/ Струва 31евро което прави 62лева. Активно устройство е и работи със батерия или адаптер. Друга по евтина алтернатива е със потенциометър, Foot switch(крачен бутон-превключвател) и два женски моно жака запоени във кутия. Но може да поизмени малко тембъра. Също много зависи дали ще го сложиш преди или след дисторшъна.Ако е преди него ще ти дава малко блусарско/крънч звучене докато след диста ще си работи като затихвател(Pad) без да изменя тембъра. Също трябва да се определи и колко К-ома да е потенциометъра. Мисля че между 100 и 500 Килоома ще свърши работа. Ако е активен Pad ,е тогава трябва усилвателна схема и тн. Цитирай
staff123 Отговорено Март 28, 2010 Автор Отговорено Март 28, 2010 Благодаря ти много. Идеята ми е точно такава - да бъде пасивен затихвател с footswitch. И да е след дисторшъна. Цитирай
Recommended Posts