zazo Публикувано Януари 25, 2006 Публикувано Януари 25, 2006 Мъча едни упражнения от сума време вече месец и отгоре и неще да се получи. Няма да казвам какво щото ще се смеете Пробвах с много повтаряне, правих и почивка, една седмца свирих съвсем други неща барем се отприщи и не мога да бутна напред и това. Ясно че с много свирене ще се оправят нещата, но ми е интересно психологически как се карате да продължавате. :wall: Цитирай
tupoto kopele Отговорено Януари 25, 2006 Отговорено Януари 25, 2006 Пич това с упражненията е най-малкия проблем...недей спича, свири си, кефи си се. Няма какво да се отчайваш те нещата се променят с течение на години. Аз лично отдавна не се отчайвам от упражнения...не щот съм много добър ами щото ми е малко трудно да си осигурявам достатъчно време за свирене, но все пак да кажа...при мен упражненията проработват когато ги вкарам в употреба...смисъл свири разни солца (разписани/ измислени), които съдържат въпросната техника. Другият вариант е намери си някой много по-добър от теб, който да ти изкъртва мозъка със свирене два пъти месечно да видиш тогава каква е надъхвация И друго упражнявай се целенасочено- когато свириш упражнение свири него, мисли за него, концентрирай се. Упражнявай го примерно 20-30 мин. без да спираш изобщо, после посвири малко(смисъл такова за кеф нещо) 5-6 мин. и след това пак упражнението 30 мин. По този начин ще ти е необходимо много по-малко време и ще получаваш много по-яки резултати. Цитирай
zazo Отговорено Януари 25, 2006 Автор Отговорено Януари 25, 2006 Отдавна съм отебал акдемичността - прУфесор :violin: нЕма да ставам, а съм на годинки вече, за да вярвам, че ще стана виртуоз един ден. Просто ми стана интересно как се самомотивирате. А това с лисата на време е най-голямата мъка Цитирай
Katsko Отговорено Януари 25, 2006 Отговорено Януари 25, 2006 (Редактирано) не се мотивирам! :read: или си мотивиран или не...много е просто а и наче ако си маниак спортист като мене може да караш понякога на принципа "хеви дюти" познат още от спорта...демек-свири ти се,не свири ти се,свириш :exclaim: това разбира се само понякога за да не изкрейзиш иначе ако не ти се свири никой не може да ти помогне... Редактирано Януари 25, 2006 от Katsko Цитирай
evans Отговорено Януари 25, 2006 Отговорено Януари 25, 2006 и на мен ми се е случвало,по принцип като запъна някъде започвам да свиря много бавно и помалко забързвам. Цитирай
tupoto kopele Отговорено Януари 25, 2006 Отговорено Януари 25, 2006 не се мотивирам! :read: или си мотивиран или не...много е просто а и наче ако си маниак спортист като мене може да караш понякога на принципа "хеви дюти" познат още от спорта...демек-свири ти се,не свири ти се,свириш :exclaim: това разбира се само понякога за да не изкрейзиш иначе ако не ти се свири никой не може да ти помогне... ми така е да...то иначе не става...не може все да ти яко..честно казано много рядко ми е яко, ама пък тогава ми е много яко и за това Heavy Duty Цитирай
bonzo Отговорено Януари 25, 2006 Отговорено Януари 25, 2006 Мотивацията на мен ми е въпросът Чистач на кенефи или музикант?? Кое си избираш ?Ако искаш да си музикант место да си бъркаш в носа сядаш да свириш.(метафорично казано)Това ми е мотивацията.Колкото до упражненията,задължително метроном,много помага.Ако се мъчиш да направиш съответното упражнение в темпо200 просто направи темпото на 100 и го свири нон-стоп докато не стигнеш желаното темпо(аз поне така правя). Може да пробваш да се мотивираш с Денис Чембърс(ужасно бързо ги движи тия ръце,направо неестествено),може и да пробваш с някое DVD на Rush.Neil Peart не си поплюва и на стари години свири като 20 годишен младеж.Често споменавам майките им,което е показател ,че свирят доста добре Цитирай
NitroBGA Отговорено Януари 26, 2006 Отговорено Януари 26, 2006 Като китарист мога да ти преразкажа думите на учителя ми за една техника: За тази техника, като че ли трябва повече време да мине, отколкото упражнения. Не е нещо, което знаеш, че два дена чегърташ ли го и ще го направиш на третия. Трябва да мине време да узрее в съзнанието ти, да ферментира .... Надявам се, че съм отговорил на основния въпрос. Цитирай
Katsko Отговорено Януари 26, 2006 Отговорено Януари 26, 2006 Като китарист мога да ти преразкажа думите на учителя ми за една техника: За тази техника, като че ли трябва повече време да мине, отколкото упражнения. Не е нещо, което знаеш, че два дена чегърташ ли го и ще го направиш на третия. Трябва да мине време да узрее в съзнанието ти, да ферментира .... Надявам се, че съм отговорил на основния въпрос. абсолютно,хубаво го е казал учителя ти! :read: Цитирай
imperor Отговорено Януари 27, 2006 Отговорено Януари 27, 2006 Аз се мотивирам от собственото си неможене и желанието ми да започна да мога. Истината е, че на всеки му се отдават различни неща. Затова и има такова разнообразие на стилове и различни почерци. Дори една и съща хватка, изпълнена от двама различни барабанисти, носи отенъка на личното чувство и интерпретация. Има барабанисти, които не разбирам, не мога да вадя и не мога да просвиря посмъртно като тях. Ще кажа за един: Щефан Кауфман... И... Още един (Бог да го прости!) Мик Тъкър... Интересното е, че не са известни, много са добри и... никой не свири като тях... А упражнението, ако го копаеш в супер бавно темпо и го мислиш ръка по ръка и крак по крак, като броиш - няма начин да не стане някога. Победата над себе си е най-сладка! Цитирай
The Crow Отговорено Януари 27, 2006 Отговорено Януари 27, 2006 Всички казахте МНОГО верни неща .Бавното темпо няма как да не помогне .Всеки се кефи да изсвири нещо бързо ,но нали зада изядеш целият хляб трябва да се започне с кората(не важи за хора ,които обичат корите на хляба )-демек найстина е много скучно да правиш някакво упражнение в темпо примерно 50 ама това е пътя към добре изсвиреното упражнение Цитирай
NeonGod Отговорено Януари 30, 2006 Отговорено Януари 30, 2006 ха.Етва е много свеж вапрос. аз ли4но се налимав сас промишлени коли4ества бира.и маи за тва не мога си зема изпита/листовките/да се еба и джибрата :think: маи на там отиват нещата Цитирай
AccesS Отговорено Януари 30, 2006 Отговорено Януари 30, 2006 тва с алкохола върши работа..... докато не изтрезнееш ама то щото почва да не ти пука какво толкова свириш,почваш да се лигавиш и т.н. аз бира не пия че вместо до барабаните, пазя казанчето в тоалетната,но с текила (заради лимоните,слабост са ми :green: ) или няколко мартинита. :guitar: Цитирай
darmonko Отговорено Януари 30, 2006 Отговорено Януари 30, 2006 абе тва с алкохола върши донякъде работа ама е мн кофти на следващата сутрин - ставаш,боли те тиквата и като се сетиш каква е причината за напиването ти става още по гадно. Може да се самонавивате като си пускате клипчета на групи в които барабанистите са гола вода (примерно някой стар клип на Hanson или пък The Corrs или The White Stripes ).Гледаш 3 минути и колкото и да си отчаян си казваш "маа му дейба може да не съм богат и известен като тва копеленце ама поне държа палките правилно..." Цитирай
Recommended Posts