PlamenM Отговорено Януари 28, 2006 Отговорено Януари 28, 2006 Такива магазини са мания, бил съм в Сам Аш в Ню Йорк и във Майами, в ГитарЦентър, пак друг такъв магазин...некои впечатления усилвателите наистина са включени, най-много да се наложи да помолиш за кабел..сега има и друг трик, по скъпите китари са разположени по високо на стените и трябва стълбичка, но и такава има ...има и звукоизолирана стая където можеш да усилиш някой готин амп.Освен китарите можеш да дрънкаш и на най различни други неща, без някой да ти каже ми ти като не си барабанист, не лумкай по тъпаните..Аз много се забавлявам в раздела с перкусии а последния път чуках и на един вибрафон, щото иначе кой вибрафонист ще ми даде да се гавря с инструмента му...едно подобно посещение трае около 5-7 часа..Персоналът е много точен, разбирачи , има и музиканти, случвало се е продавачът например да вземе друга китара да седне и да започнете сешънче... Нещо добро за България - бях свикнал на просташкото отношение на Фактор, крадените инструменти и фалшификати при Цецо Русинов и завързаните с тиксо за стойката китари по времето на музик експото..в сериозен контраст с тях са РФ - последния път когато бях в магазина, имаше един къдрав пич, който много разбираше от китари, по негов съвет ми подаваше за проба една или друга китара, консултира ме за адаптери и то не на принципа най скъпото е най хубаво, изобщо човек какъвто трябва да има в един музикален магазин Цитирай
Lord_Bad Отговорено Януари 28, 2006 Отговорено Януари 28, 2006 Тоя герой Цецо Русинов с кой магазин е свързан че да не озова случайно някой ден там... Цитирай
PlamenM Отговорено Януари 28, 2006 Отговорено Януари 28, 2006 Магазина на Русинов се намира или намираше на една пряка на булевард Мадрид..не ми е приятно да говоря за това в една тема за як магазин като Сам Аш, но преди години когато ни разбиха репетиционната и откраднаха целия комплект чинели къстъм Дзилджан полицията ги намери именно у тоз магазин..и той Цецо ни лук ни лук мирисал...после стана ясно пък и кой му ги дал...но както и да е Цитирай
Hantov Отговорено Януари 28, 2006 Автор Отговорено Януари 28, 2006 ..в сериозен контраст с тях са РФ - последния път когато бях в магазина, имаше един къдрав пич, който много разбираше от китари, по негов съвет ми подаваше за проба една или друга китара, консултира ме за адаптери и то не на принципа най скъпото е най хубаво, изобщо човек какъвто трябва да има в един музикален магазин знам го пича и мен ми обяснява няколко часа за китари и гледах с отворена уста, много разбира, и се отнася много добре с клиентите. По един такъв във всеки бг магазин Цитирай
phile Отговорено Януари 28, 2006 Отговорено Януари 28, 2006 само лека поправка: Sam Ash НЕ е най големия магазин за китари в NYC!! Manny's имат много по добра селекция китари в наличност, второ Guitar Center на 14-та има много повече като бройка, а да не говорим за Guitar Center в Queens!!!! Sam Ash е повече насочен към Pro Audio, recording, project studio.... и най вече software, но не и в live instruments и най смешното е че макар че вече Sam Ash притежават Manny's то все още продавачите от едното се опитват да те прекарат за сметка на другото Цитирай
phile Отговорено Януари 28, 2006 Отговорено Януари 28, 2006 (Редактирано) ...В крайна сметка успях да пипна уникални китарки, които бяха в отделна стая в която се влиза с придружител само и не се разрешават снимки... @Hantov - ще светнеш ли "обикновенното" население на форума, за какви уникални китари става дума и защо да ги изолирали в отделно помещение с уникални мерки за охрана старички Фендери и Гибсъни....например Gibson ES335 от 1958 и един от първите 80 бройки Flying V имаше. И някакви други, но тия съм запомнил. То не беше със специални мерки за охрана, ами просто се влизаше в стаичката с тези китари само с придружител от персонала на магазина, то там си имаше човек постоянно поне докато аз бях там. А иначе предполагам, че са ги сложили в отделно помещение заради цената им, и да гледат кой ги пипа и как се отнася с тях , защото дугите както си висяха и си взимаш която ти е кеф, имаше си столчета и си свириш колкото си искаш, явно не искат да е така с онези, не че ще им направят нещо де. е и Zack Wylde Epiphone-a го държат там ... не са само стари китари .... обърни внимание че са предимно Signature series и custom finishes (и used) ... GuitarCenter има по-добри изолирани боотове ама персонала е много много зле (разбирай: некадърен и неприятен) Редактирано Януари 28, 2006 от phile Цитирай
phile Отговорено Януари 28, 2006 Отговорено Януари 28, 2006 (Редактирано) Всъщност номера в магазини от този сорт особенно в щатите ( и това са ми наблюдения не само от ny, а и от тези: me, ma, ct, nj, il) е да се запознаеш с някой от персонала и да си създадеш по-дълготрайна връзка и отстъпки получаваш над "matched price" (което значи че като намериш дадена стока на интернет-а за по - малко, си отпечатваш страницата и им я носиш при което те ще ти продадат същата стока за най- много същата цена,а не тази която е на стикера .... да не говорим че може с приказки да ти сложат заедно с покупката като подарък и сумати аксесоари ))) Редактирано Януари 28, 2006 от phile Цитирай
Hantov Отговорено Януари 28, 2006 Автор Отговорено Януари 28, 2006 @phile - благодаря за информацията ако пак имам път натам ще се възползвам от нея.. Аз бях в Manny's, но ми се стори, че имат по-малко китари. А в другите не съм бил за съжаление, нооо има време Цитирай
phile Отговорено Януари 28, 2006 Отговорено Януари 28, 2006 (Редактирано) да, малко по-малко имат но селекцията им е по хубава и персонала по мое мнение е доста по-напред с материала -- Guitar Center са по-големи като размер и като бройка на китарите в самия магазин (той е доста голям но и Guitar Center са по-голяма верига)... Ами обади се като минаваш насам -- ще ти покажа някой места Редактирано Януари 28, 2006 от phile Цитирай
Recommended Posts